News

Spoorloos: Amsterdams bankje uit The Fault in Our Stars

Terwijl de film The Fault in Our Stars pas op 10 juli in Nederlands bioscopen te zien is, is het in Amerika al een regelrechte hit en zijn de zakdoeken niet aan te slepen. Dankzij de film zijn vele toeristen te vinden op de Leidsegracht en niet per se voor de mooie grachten, maar eerder voor een bepaald bankje dat voorkomt in de film. De fans van de film willen er dolgraag even op kunnen zitten. Het probleem is alleen dat het bankje spoorloos is…


Bron

Niemand heeft ook maar een idee waar het bankje zou zijn gebleven. Er wordt gespeculeerd dat fans zo enthousiast zijn, dat ze het bankje hebben meegenomen. Maar daarover valt nog niks uit te sluiten. Het enige wat je er nu vindt is een grote bak met bloemen op de plek waar het bankje stond. 

De film vertelt het verhaal van een meisje genaamd Hazel. Terwijl ze ziek is, wordt ze verliefd op een jongen genaamd Gus. Samen reizen ze af naar onze hoofdstad Amsterdam.

Op het bankje, dat te vinden is op de Leidsegracht, zie je een heftige scène tussen de twee. De fans van de film willen deze scène na kunnen doen. Gelukkig heeft de gemeente van Amsterdam aangegeven dat er een nieuw bankje komt, eentje dat lijkt op de versie in de film. Het bankje komt als het goed is -vlak voordat de film uitkomt in de Nederlandse bioscopen- terug op de plek waar het stond.

Update:
RTL Nieuws sprak met de gemeente van Amsterdam en vertelde dat het bankje, die gebruikt is in de film, is verwijderd door de gemeente zelf. Er kunnen namelijk niet twee bankjes naast elkaar staan. Wel komt het bankje dat er nog staat op de plek waar het eerste bankje stond. 

Voor als je de trailer nog niet gezien hebt: 

Watch on YouTube

Wat denk jij dat er met het bankje is gebeurd? Vind je het jammer dat je het bankje nu niet meer kan bezoeken?

Bron: nos.nl