Celebs

Elite Model Look is begonnen!

Onlangs verzamelden alle Doutzen's in spé zich bij het Hampshire Hotel Rembrandt Square in Amsterdam voor de allereerste castingdag van Elite Model Look! Er stond een lange rij met meer dan 200 kandidaten. Een zenuwslopende dag, want iedereen wil natuurlijk naar de volgende ronde. Ben je benieuwd hoe de dag is verlopen? Lees dan snel verder voor een volledig verslag!

Als je ervan droomt om voor de camera te staan of te paraderen over de catwalk, dan is het een goed idee om je in te schrijven voor Elite Model Look. Deze internationale modellenwedstrijd was de springplank van niemand minder dan Cindy Crawford en Gisele Bündchen! Meer dan 200 meiden en jongens hebben deze kans gegrepen en gingen naar de eerste castingdag in Amsterdam. Heb je deze dag gemist? Geen zorgen, er komen nog meer castingdagen aan op verschillende plaatsen in Nederland.

De meeste kandidaten waren erg zenuwachtig, maar ondanks dat was er een goede sfeer en werden er zelfs al telefoonnummers uitgewisseld. Geen enge en gemene taferelen dus! In groepjes van vijf betraden de kandidaten de catwalk om zichzelf aan de jury te presenteren. De jury bestond uit Victoria Da Sliva, international director Elite Model Look, Alexis Louison, International Model Scout, Nodar Beghiyl, Director Elite Model Look Netherlands, Sven Gruber, Director Elite Model Management Amsterdam en Esther van der Weide, booker Elite Model Management Amsterdam. Na afloop van deze presentatie op de catwalk kregen zij direct te horen of ze doorgingen naar de tweede ronde. De kandidaten bleven zo kort mogelijk in spanning. Phew!

Het team van Rob Peetoom Hair & Make Up was aanwezig om de tweede ronde kandidaten van naturel haar en make up te voorzien en ze op die manier klaar voor te bereiden op hun allereerste Elite Model Look fotoshoot. Deze polaroid foto’s werden gemaakt door Elite Model Look fotografe Lobke Leijser. Samen met Elite model Danielle Currie zorgde zij dat de kandidaten zo goed en naturel mogelijk op de foto verschenen. Danielle stond in de finale van Elite Model Look 2012 en voorzag de modellen in spé van tips & tricks voor de fotoshoot. Ook Elite Model Look finalisten 2013 Nadine, Sidney, Raoul en Esther (halve finalist 2013) waren aanwezig. Allen kregen zij een contract bij Elite Model Management. Zij stonden vorig jaar zelf nog op een castingdag, vandaag hielpen ze met het inschrijven, opmeten en de coördinatie van de catwalk.

Hoe de kandidaten de dag hebben beleefd? De 17-jarige Kelly uit Amsterdam stond voor het eerst in haar leven op de catwalk. Ze was de allereerste van de dag die de catwalk moest betreden en meteen ook de eerste die door was naar de volgende ronde. Hoe cool! Haar ouders hebben haar gemotiveerd om mee te doen. Ze heeft voorafgaand veel filmpjes bekeken en op hakken geoefend. Het modellenwerk lijkt haar een mooie ervaring vanwege het vele reizen en het leren kennen van nieuwe mensen. Sharon uit Zaandam kwam op een heel andere manier bij Elite Model Look. Ze was net een dag geleden in een shoppingmal gescout. Ze heeft ooit eerder voor een vriendin over de catwalk gelopen maar verder geen ervaring. Zij beschrijft haar performance op de catwalk als één grote kick. Het lijkt haar super om voor de grote merken te lopen. Ook Sharon is door naar de volgende ronde! Tot slot hebben we Mas. Ze is 19 jaar en werkt al als model, maar ziet Elite als hoger niveau. Daarom heeft ze zich vandaag ingeschreven. Haar gouden tip: Je moet niet te zenuwachtig zijn. Probeer te denken dat de jury het ook leuk vindt om jou te zien. Als je bij voorbaat al denkt dat ze streng zijn, loop je helemaal vast.

Maar liefst 210 kandidaten betraden in een paar uur tijd de catwalk, maar helaas kon niet iedereen doorgaan. Zestien meiden en elf jongens waren goed genoeg om door te gaan naar de volgende ronde. We zullen vast nog meer van hen horen! De kandidaten moeten helaas nog even wachten of ze mee mogen doen in de finale. Eind september horen zij of ze in de halve finale strijden in de salon van Rob Peetoom Hair & Make Up en meedoen aan de Elite Model Look Bootcamp in Spa Sport Hotel ZUIVER.

Nodar Beghiyl, Director Elite Model Look Netherlands: 'Wij hebben zoveel talentvolle jongens en meisjes mogen zien en spreken. We zijn heel blij dat een groot aantal is geselecteerd voor de vervolg rondes. Een geslaagde dag voor veel kandidaten en EML Nederland!'

Bekijk hieronder een video van de eerste castingdag:

Watch on YouTube

Heb je de castingdag in Amsterdam gemist? Er volgen nog 5 castingdagen door het hele land:
– 31 augustus Beek
– 6 september Winschoten
– 14 september Utrecht (Hoog Catharijne)
– 21 september Druten
– 27 september Spijkenisse (Woonboulevard)
Ben jij een meisje tussen de 14 en 22 jaar en minimaal 1.72 meter en heb je altijd al gedroomd van een modellencarrière? Schrijf je dan nu in via ww.elitemodellook.nl of via de casting app op de Facebookpagina van Elite Model Look Nederland.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste Elite Model Look nieuws en tips & tricks ontvangen van professionals? Volg Elite Model Look dan op Facebook en YouTube.

Beeld: Ill & Lauw

Must reads 👀