News

Is de tweet van KLM racistisch?

Zijn jullie al bijgekomen van de zenuwslopende wedstrijd van gisteren? Het spande erom, maar in de laatste minuten wisten we het toch 2-1 te maken. KLM dacht goed in te spelen op de wedstrijd door een grappige tweet te plaatsen, maar al gauw bleek dat niet iedereen erom kon lachen… Onze luchtvaartmaatschappij kreeg enorm veel boze Mexicanen op hun dak met reacties als 'Ik vlieg nooit meer met jullie' en 'Erg onsportief'. Wat vind jij: Is de tweet van KLM racistisch?

Het was bedoeld als een grappige tweet: een foto van het Departures-bord op Schiphol met daarnaast een symbooltje van een man met snor en sombrero. KLM doet dat wel vaker, een grappige tweet plaatsen om in te spelen op een situatie. Helaas viel de tweet op z'n zachtst gezegd niet in goede aarde en kreeg de luchtvaartmaatschappij wereldwijd negatieve reacties binnen.

KLM heeft de tweet na drie kwartier 'uit respect' verwijderd. Het bericht was toen al ruim 8000 keer geretweet. "Er schenen nogal wat mensen te zijn die onze grap niet grappig vonden", laat een woordvoerder weten aan RTL Nieuws. "Sommige mensen bestempelden de tweet als racistisch. En dat was natuurlijk helemaal niet onze bedoeling." KLM beschouwt de tweet niet als een mislukte actie: "We kregen veel positieve reacties, we hebben nog nooit zoveel positieve reacties gehad", zegt de woordvoerder. "Maar we kregen ook negatieve reacties. De grap viel niet overal goed."

De meeste mensen vinden de tweet van KLM niet sportief en beledigend. Er zijn ook mensen die de tweet zelfs racistisch vinden. Een greep uit alle boze tweets die KLM kreeg:

Een tijdje later reageerde Aeroméxico, de grootste Mexicaanse luchtvaartmaatschappij, met een foto dat ze trots zijn op de voetballers en dat ze hen graag verwelkomen.

Wat vind jij: Is de tweet van KLM racistisch, of was het juist grappig? Had KLM de tweet nooit moeten plaatsen?

Bron: nieuws, nos

Must reads 👀