Lifestyle

Meet Business Babe Barbie!

31

Barbie heeft in haar 55-jarig bestaan al meer dan 150 functies gehad. Ze heeft van alles gedaan, van yoga lerares tot tandarts en van chirurg tot prinses. Maar nu is Barbie voor het eerst haar eigen baas, ze is een Business Babe, een zelfstandig ondernemer!

Dit is de eerste keer dat Barbie haar eigen bedrijf heeft, maar dat is zeker niet de eerste keer dat Barbie een serieuze baan heeft. Hoewel Barbie vaak geassocieerd wordt met loungen bij het zwembad en er de afgelopen jaren meer gesproken is over haar veel te slanke taille dan wat dan ook, heeft Barbie een CV waar je u tegen zegt.

In de jaren '60 was Barbie een babysitter, verpleegkundige en lerares. In de jaren '70 was ze chirurg en filmster, in de jaren '80 werkte Barbie bij McDonald's, Aerobics Instructrice en basisschool leraren, in de jaren '90 zat Barbie bij de Marine en bij het Amerikaanse leger en sinds 2000 was Barbie een architect, buschauffeur en chef. In 2000 had ze overigens haar meest prestigieuze baantje, ze was de eerste vrouwelijke president van de Verenigde Staten.

Zoals gewoonlijk komt Barbie natuurlijk ook met een aantal accessoires. Business Babe Barbie is uitgerust met een aantal gadgets zoals een handtas, smartphone en tablet. Barbie krijgt zelfs haar eigen LinkedIn pagina!

Maar niet iedereen is blij met Barbie als zelfstandig ondernemer. Vooral haar kleding ligt onder vuur omdat ze er meer uit zou zien als een stewardess dan als een business babe. Andere kritiek krijgt barbie op de gadgets die ze bij zich heeft, volgens de critici geeft fabrikant Mattel hiermee een verkeerd beeld "Alsof dat de enige dingen zijn die vrouwen nodig hebben om te slagen in de zakenwereld". 

Mattel zegt over Business Babe Barbie "Wanneer we kijken naar welke carrière Barbie nu moet hebben, kijken we naar de maatschappij en wat er zich op dat moment afspeelt. En daarom hebben we gekozen voor ondernemer. Barbie is altijd een rolmodel geweest, om meisjes te laten zien dat alles mogelijk is."

 

 

Wat vind jij van Barbie als Business Babe? Vind je het goed dat jonge meisjes op deze manier geleerd wordt dat het krijgen van een serieuze carrière als vrouw héél goed mogelijk is? Of vind jij dat Barbie met haar slanke taille helemaal geen voorbeeld voor jonge meisjes kan zijn?

Bronnen: Metro / Wikipedia

LOVE dit artikel
5 meiden hebben deze blog geloved

Plaats een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook

31 reacties

 • 5 jaar geleden fashiongurl

  Kleine meisjes vinden barbies gewoon leuk en mooi. Ze denken nog niet verder over wat mannen leuk zouden vinden, dun of curves.

 • 5 jaar geleden ccccxxxx

  maar die opmerking slaat ook nergens op 'alsof alleen die gadgets nodig zijn om te slagen in de zakenwereld' waarom zou je het zo serieus nemen het is maar een pop waar kleine kindjes mee spelen, who cares over al die achterliggende gedachtes

 • 5 jaar geleden MostBeautifulTime

  Ik snap de ophef niet zo, het is een pop, mensen van 5 spelen ermee, niet mensen die op het punt staan een baan aan te nemen, wat voor invloed kan het hebben? Zullen ze echt denken over 20 jaar "20 jaar geleden had ik een pop die business babe was, wat zag dat er leuk uit, dat word ik " ik denk het niet.

 • 5 jaar geleden DG

  Ben het eens met @IRememberYou Ik ken echt geen een mens die als kind beïnvloed is door barbie of haar als rolmodel zien, dus ik snap al die drama er om heen echt niet

 • 5 jaar geleden IRememberYou

  Mensen het is een pop voor negen jaar oude meisjes , hun denken er echt niet over na hoe bardie er uit ziet en wat ze allemaal heeft . Het is gewoon speelgoed ....

 • 5 jaar geleden jeweethetwel

  Aan de ene kant is het goed dat ze de jonge meisjes laten zien dat je een succesvolle carriere kan opbouwen als vrouw zijnde, maar aan de andere kant is barbie een vrouw met blond haar, een mooi gezicht, en ze is heel slank. Misschien willen de meisjes op barbie lijken en gaan ze niks meer eten om zo dun te worden, en dan ook nog veel makeup gaan dragen omdat ze anders 'lelijk' zijn.

 • 5 jaar geleden iLove3.141592

  Het. is. een. pop. Calm down everyone

 • 5 jaar geleden CARO xoxo

  ik word gewoon krankzinnig als ik de commentaren hier lees, ten eerste : ja de media dringt inderdaad heel fel aan om een ideaal uiterlijk te hebben maar daarnaast komt het nog steeds door je eigen PERSOONLIJKHEID of je daarmee akkoord gaat of niet. Als jij niet genoeg persoonlijkheid in je hebt om niet te luisteren naar de media is dat de fout van je ouders want dan heb je duidelijk een slechte opvoeding gehad, niet genoeg liefde...of je wordt misschien gepest etc maar stop toch met de media altijd de schuld te geven. het is gewoon zo veel mensen een zwakke persoonlijkheid hebben (niet dat de media niet fout is) . Daarbij kon het mij niks schelen hoe een barbie er uit zag toen ik 5 was! En als jullie zo een barbie fout vinden koop hem dan gewoon niet voor je kind?? jesus wat een gedoe allemaal, een kind kan echt nog niet mee filosoferen over de gevolgen van een barbie hoor . laat hun toch gewoon fijn spelen. Dat gedoe ook met het gender patroon, ja daar hebben jullie wel gelijk in, maar als jou kind het fijn vindt om met barbie's te spelen, ga je het hem/haar dan ontnemen vanwege deze principes? Daarbij hoeft je kind ook niet 24/7 met een barbie te spelen er is ook nog ander speelgoed op de wereld of laat hun eens buiten spelen? Daar ooit al aan gedacht?

 • 5 jaar geleden Hester

  Ik wil weer met barbies spelen Geweldige tijden waren dat, zoveel plezier aan beleefd.

 • 5 jaar geleden Antsje

  Euhmm? Hoe kun je een kind van 5 nou duidelijk maken met een barbie dat een vrouw later ook succesvol kan zijn. Gaat een beetje te ver

 • 5 jaar geleden Fleeeuuuurrr

  nope te ver.. te ver.

 • 5 jaar geleden Sanseveria

  Supercalifragilistic: Nah, de fashionindustrie, media en modewereld, die zorgen voor een laag zelfbeeld, als je 5 bent kan je echt nog niet nadenken over zulke dingen hoor, misschien wel maar dan niet het besef van: "ik moet dun zijn om succesvol te zijn", pas vanaf 10 jaar heb je meer een besef over je lichaam. Pas als je oud genoeg bent om de pubertijd te snappen, tijdschriften te lezen etc ben je echt met je lichaam bezig, ken jij kinderen van 5 die zich bezig houden met hoe dik hun poep is en hoe ze moeten afvallen? Nee, niet dus, en als dat wel zo is komt dat vaak door de ouders. jarige kinderen weten überhaupt niet eens wat een zelfbeeld is, en dat ze een lager zelfbeeld hebben komt echt niet door speelgoed, de enige invloed dat heel het poppengedoe heeft is het "mooi zijn" maar dan denken ze gewoon aan hun haren netjes kammen, leuke kleertjes aan, beetje lipstick verder gaat het echt niet hoor. En daarbij dacht ik persoonlijk nooit dat ik zo dun moest zijn. En mijn vriendinnetjes van toen ook niet. Zulke "facts" worden alleen maar gemaakt om zogezegd barbie de schuld te geven, terwijl de echte oorzaak de media is.

 • 5 jaar geleden Shani

  Ik vind het een heel leuke versie van barbie, die jurk is toch oké?

 • 5 jaar geleden LikeEva

  ik vind het een mooie jurk. en welk kind boeit het nou wat ze allemaal bij zich heeft? de meeste kinderen weten niet eens wat een zelfstandig ondernemer doet :')

 • 5 jaar geleden Lolita

  Welk kind maakt het nou uit of deze Barbie een mobiel en tablet heeft of niet? Kinderen weten niet eens wat het woord 'business' betekend..

 • 5 jaar geleden Ordinary.

  @Rockoholic Proef het sarcasme Haha idd

 • 5 jaar geleden Rockoholic

  Wow beste en interessantste artikel ever.

 • 5 jaar geleden Bettiepage

  @Supercalifragilistic

  Ik kan met m'n hand op m'n hart zeggen dat ik dat als klein kind niet wou. Ik was daar totaal nog niet mee bezig. Trouwens, één onderzoek maakt geen feiten hé.

 • 5 jaar geleden Floor

  Oh mijn god ik was gek op barbies vroeger ik wil weer zo een barbie kopen hahaha

 • 5 jaar geleden Selenator14

  wauw word er hier serieus een artikel over gemaakt smh....

 • 5 jaar geleden Supercalifragilistic

  Mensen hou alsjeblieft op met zeggen dat je nooit dacht als klein kind ik wil net zo dun zijn als barbie. In 2006 is er onderzoek geweest met meiden van 5 tot 8 jaar. Vooral de jongste meiden die speelde met barbie hadden een lager zelfbeeld! Het is natuurlijk niet zo dat Barbie 100% de reden is van een laag zelfbeeld maar het draagt er zeker aan bij.

  Ze moeten trouwens Barbie ophouden met steeds in roze te stoppen. Business vrouwen lopen eerder in blauwtinten rond. Dat komt rustiger over en daardoor ook serieuzer.

 • 5 jaar geleden Soundsoldier

  vind het een leuke initiatief maar niet goed genoeg. het enige wat je hiervan kan afleiden is dat je alle functies kan doen, zolang je er modieus uitziet en zelfs misschien dunner als ervoor. er is alleen diversiteit in de jobs en dat is niet goed genoeg voor diversiteit in het geheel.

  de grote probleem blijft nog steeds dat alle speelgoed erg in hokjes worden gepropt en meisjes alleen roze/paarse troep hebben om mee te spelen en de gender role verder benadrukken. (geldt ook voor jongens) geen enkel kind kan zichzelf uitten en experimenteren met speelgoed want nee: jongens met auto's, meisjes met barbie's

 • 5 jaar geleden Essie_x

  Laten we het erop houden dat dit nogal overdreven is en bijna alle kleine meisjes die met barbies spelen zich echt niet uit gaan hongeren omdat barbie zo dun en perfect is. Laat ze liever iets doen aan de modellen in modetijdschriften. Daar krijg je onzekere meisjes van. Echt niet van die barbiepop waar je mee speelde toen je aan zulk soort dingen (gelukkig) nog niet dacht.

 • 5 jaar geleden Sara

  Toen ik nog met barbiepoppen speelde, dahct ik echt niet aan hoe een ''slanke taille'' ze heeft

 • 5 jaar geleden Tabouli

  Dat gezeur altijd over dat barbie een slecht voorbeeld is met haar "slanke taille". Ik heb mezelf nooit vergeleken met barbie,

  Toen ik vroeger met bratz poppen speelde dacht ik ook niet dat een gigantische kop in verhouding tot lichaam perfectie was.

 • 5 jaar geleden Sneeuwwitje

  Waar mensen zich al niet druk om kunnen maken. :')

  Kom op zeg, het is een Barbie. Die hoeft niet per sé in donkerblauw of zwart gekleed te zijn om er zakelijk uit te zien, het blijft een pop.

 • 5 jaar geleden Aerenia

  Ik ben het eens met Demi. Wat kunnen mensen zeiken zeg, het is ook nooit goed.

 • 5 jaar geleden Blair

  Ik ben het eens met de reacties hieronder! Wat een zeikdozen zeg...

 • 5 jaar geleden Demi

  Jeetje wat kunnen mensen zeuren. Stewardessen hebben nou eenmaal het meest zakelijke pakje. Dan is het logisch dat het daar op lijkt. Waar ik het trouwens niet mee eens ben. En dat de tablet en smartphone ook al niet goed zijn.. 'dat zijn niet de dingen die een vrouw nodig heeft om business babe te worden'. Ze kan moeilijk een paar hersenen en doorzettingsvermogen vasthouden he.

 • 5 jaar geleden Anne

  haha leuk!

 • 5 jaar geleden Lotte

  Als klein meisje vergeleek ik mezelf niet met Barbie. Ik vind het juist wel leuk dat ze nu ook een job als ondernemer heeft

 1. 1