Lifestyle

Hete mannen dansgroep: 155

Misschien dat je ze al hebt gespot tijdens een festival, of op TV bij Holland's Got Talent, want deze jongemannen beginnen steeds bekender te worden met hun dansgroep 155. Stop een aantal creatieve gekken bij elkaar en je hebt een dansgroep waar je u tegen zegt, want elk meisje die het optreden bekijkt, loopt half kwijlend weg. De dansgroep heeft een passie voor gekke bewegingsvormen, muziek, emotie en kunst. Zo zie je optredens voorbij komen waarbij je de heren in jurken en op hakken ziet performen. Een echte must see voor ons meiden! 


Bron

Bron

Voorheen heette de dansgroep 155 nog 'Ill Skill Squad', maar onlangs kondigde de dansgroep aan dat ze met de naam '155' verder door het leven willen gaan. Hoe spreek je dat uit? Simpel: één-vijf-vijf. De dansgroep, bestaande uit een groot aantal hete mannen, werd in 1999 gevormd. Elf jaar later kon je ze voor het eerst zien in de talentshow Holland's Got Talent, maar dit was pas het begin voor 155. Want slechts enkele jaren later worden ze al gevraagd voor Lowlands, Sziget en dit jaar ook voor de Parade (theaterfestival) en de Uitmarkt in Amsterdam. 

Watch on YouTube

De performance bij Hollands Got Talent! 

Wat deze dansgroep zo leuk maakt is hun combinatie van gekke bewegingsvormen, toffe muziek, emotie en kunst. Bij elkaar is het een origineel stukje theater dat prettig is voor de ogen om naar te kijken. Zo kon je ze vorig jaar nog in een stuk zien waarbij ze met open blouses en totaal bezweet stonden te dansen op een nummer van de Backstreet Boys, en welk meisje wil zoiets nou niet zien? Bij Sziget stonden de meiden in elk geval in de rij om een kijkje te nemen naar deze hete heren.

Binnenkort treden de mannen weer op en dit keer samen met theatergroep DOX. Hun nieuwe voorstelling heet 'Ultranormaal' en is onder andere te zien in Alkmaar, Amsterdam en Utrecht. Op de site van 155 zie je meer details over de optredens. Ben je al nieuwsgierig geworden? Bekijk dan alvast de trailer van Ultranormaal:

Je vindt de mannen ook op social media, waaronder YouTube, Tumblr, Instagram en Facebook. Dus als je optimaal op de hoogte gehouden wil worden van alles wat 155 zoal bezighoudt, moet je daarop zeker eens een kijkje nemen!

Wat vind jij van de dansgroep 155? En heb je ze al eens zien optreden? 
Pin je favoriete optreden van 155 op Pinbook

Must reads 👀