Beauty

How to: wenkbrauwen bijtekenen

32

Dat wenkbrauwen een belangrijk onderdeel van je gezicht vormen weten we natuurlijk allang. Het gaat er niet om hoe je je wenkbrauwen bijtekent, maar om wat je gebruikt. En dat legt Girlscene in dit artikel uit! Renée neemt je stap voor stap mee tijdens dit beauty klusje en deelt tips van een visagist met jou. Lees verder voor tips, technieken en producten.

In dit artikel lees je alles over de perfect verzorgde wenkbrauwen, maar daar blijft het niet bij. Sommige meiden gaan graag een stapje verder en tekenen hun wenkbrauwen bij. Speciaal voor die meiden en voor degenen die niet precies weten hoe je wenkbrauwen bijtekent is dit artikel. Je leest alles over producten, technieken en tips. 


Wenkbrauwen omlijsten het gezicht en wie niet gezegend is met volle wenkbrauwen heeft soms wat hulp nodig. Maar dat is geen probleem, want er zijn veel verschillende producten verkrijgbaar. Dus er is voor ieder wat wils! In dit artikel lees je alles over:
 wenkbrauwpoeder
 wenkbrauwpotlood
 wenkbrauwpen
 wenkbrauwgel

Volgens de visagist van Gosh is de natuurlijke look the way to go. Denk aan volle wenkbrauwen à la Cara Delevingne, want dat is nog steeds de trend van het moment. Allereerst raadt ze aan om je pincet links te laten liggen, want die heb je in principe niet nodig. Laat je wenkbrauwen lekker voor wat het is.

Maar hoe krijg je een Cara Delevingne look? Simpel: kam de wenkbrauwhaartjes omhoog en vul de plekken in die wel wat opvulling kunnen gebruiken. Ben je niet gezegend met de dikke wenkbrauwen zoals Cara? Dan maak je eenvoudig nep haren met een potlood of pen aan de onderkant van de wenkbrauw. Gelukkig beweert de visagist van GOSH dat er niet veel techniek achter zit, want het maakt bijvoorbeeld helemaal niet uit waar je begint. Zolang je er maar aan denkt om een lichte hand te gebruiken en de juiste kleur kiest.

Dat klinkt alsof iedereen het kan! Laten we het proberen. 


Stap 1: Kam de wenkbrauwen door
Veel meiden beginnen aan hun wenkbrauwen zodra de basis erop zit. Als je daarvoor foundation en/of poeder gebruikt is de kans dus groot dat dit ook in de haartjes van je wenkbrauwen is beland. Om die resten te verwijderen en de haren dezelfde richting op te laten wijzen is het aan te raden om te beginnen met een wenkbrauwkammetje. Met deze kam zitten je wenkbrauwen zo in model! Je merkt dat het invullen van je wenkbrauwen secuur werkt als je de wilde haren hebt getemd, dus kam het liefst de haren naar boven of buiten. 


Stap 2: Bepaal de vorm
Stippel vervolgens voor jezelf uit wat de vorm van je wenkbrauw wordt. Of nog beter: waar je begint en waar je eindigt met bijtekenen. Het mooiste resultaat behaal je namelijk als je de natuurlijke vorm van de wenkbrauw aanhoudt. Wenkbrauwen hoeven geen tweelingen te zijn, wat betekent dat wenkbrauwen nooit identiek zijn aan elkaar en dat ook niet hoeven te zijn.

Je bepaalt de vorm en de lengte het makkelijkste door een dunne kwast langs je neus omhoog te brengen, zoals je op de eerste afbeelding ziet. Dan weet je wat het perfecte begin is van de wenkbrauw. vervolgens leg je de kwast schuin langs je neus en over je pupil omhoog. Hiermee vind je de perfecte hoek. Tot slot hoef je alleen te kijken waar de wenkbrauw 'eindigt', zoals in de derde foto. Door de kwast vanaf je neus langs je buitenste ooghoek te leggen weet je meteen waar de wenkbrauw moet stoppen. Bij veel meiden zijn de wenkbrauwen korter en dat betekent dat je de wenkbrauw kunt verlengen bij de volgende stap. 


Stap 3: Teken de wenkbrauwen bij en vul in
Nu komt het moeilijke werk: het bijtekenen en invullen van de wenkbrauwen! Voor een everyday look is het invullen van de plekken waar het haar dun is voldoende. Maar je kunt ook je wenkbrauwen dikker maken als je dat mooi vindt. 

Dé tip is om in ieder geval een kleur te kiezen die iets donkerder is dan je eigen wenkbrauwen. Misschien heb je eerder gelezen dat het aan te raden is om een kleur lichter te nemen omdat wenkbrauwpoeder bijvoorbeeld donker uitpakt. Maar zoals de Gosh visagist zegt bestaan er geen regels. Al is ze wel van mening dat een donkere kleur beter staat, ook als je een blondine bent! De juiste kleur kiezen blijft tricky, want de verkeerde ondertoon kan jouw look in één klap verpesten. Als je geen warme gloed in je haar hebt is het daarom aan te raden om een kleur te kiezen die geen rode ondertoon bevat. Kies in plaats daarvan liever voor grijs. En maak je geen zorgen, daar krijg je geen oma wenkbrauwen van. ;-) 

Ik - Renée - begin altijd bij het hoogste punt van haar wenkbrauw en werkt dan naar beneden (de staart van de wenkbrauw) omdat ik daar de minste haartjes heb. Vervolgens werk ik naar de voorkant van de wenkbrauw toe. Een andere reden dat ik bij de staart begin is omdat het best iets donkerder mag zijn naar het einde toe. Als je per ongeluk met een te harde hand begint kun je dat beter niet aan het begin van de wenkbrauw doen! Ik vul lege plekjes in de wenkbrauwen op en maak de bovenste lijn van de wenkbrauw strakker. Vervolgens teken ik soms extra haren aan de onderkant van de wenkbrauw om het voller te laten lijken. 

Welk product het beste bij je past lees je hieronder. 


Even ter vergelijking: op deze foto zie je Renée's wenkbrauwen zonder potlood, poeder of iets dergelijks. En zoals je ziet zijn de wenkbrauwen geen tweelingen. ;-)


Wenkbrauwpoeder
Wenkbrauwpoeder (of oogschaduw) is ideaal voor meiden die houden van een natuurlijke look. Poeder geeft namelijk een zacht resultaat en dat is perfect als je alleen je wenkbrauwen hoeft in te vullen. Met poeder is het namelijk lastiger om de vorm aan te passen of de wenkbrauwen te verlengen. Ga voor het beste effect door de poeder op een natte basis (zoals dagcrème of foundation) aan te brengen, want dan hecht het beter. Poeder of oogschaduw vervaagt het snelst van alle opties, dus dan komt een wenkbrauwgel goed van pas! 

Renée gebruikt voor de foto de poeder van NYC Browser Brush-On Brow Kit in 876 Brunette (€3,49). Deze kleur werkt prima als je donkerblond haar hebt. Ook op de foto: Gosh Brow Kit in 001 (€9,99). 


Wenkbrauwpotlood
Het product dat makkelijker én sneller is dan wenkbrauwpoeder is het wenkbrauwpotlood. Dit is waarschijnlijk wat de meeste meiden gebruiken voor hun wenkbrauwen. Potlood is super handig om hier en daar de wenkbrauwen wat voller te maken en haren te faken. Nog beter zijn de wenkbrauwpotloden die aan één kant een wenkbrauwborstel hebben. Potlood oogt vaak vrij hard en met zo'n kam maak je het geheel net iets zachter. 

Tip: gebruik een lichte hand wanneer je potlood gebruikt. Potloden zijn niet gemaakt om wenkbrauwen als blokjes op je voorhoofd te tekenen. :-)

Renée gebruikt voor de foto Gosh long lasting eyebrow pencil in Greybrown (€8,49).


Wenkbrauwpen
Wenkbrauwpen is hét product voor meiden die graag vollere wenkbrauwen willen zoals Cara Delevingne. Met zo'n pen is het makkelijk om er haartjes bij te tekenen zonder dat het er heel onnatuurlijk uitziet. De punt is hard - maar niet te hard - waardoor je scherpe lijnen trekt die net op haren lijken. Het eindresultaat is long lasting en harder dan de andere wenkbrauwproducten. Je wenkbrauwen bijtekenen kost met een pen meer tijd, maar daarvoor krijg je wel een mooi resultaat terug. 

Renée gebruikt voor de foto Gosh long lasting brow pen in 004 Wheat (€8,49). 


Wenkbrauwgel
Wil je ervoor zorgen dat je wenkbrauwen de hele dag in model blijven? Dan is wenkbrauwgel onmisbaar! Wenkbrauwgel is als een haarspray, maar dan met een ander doeleinde. Hiervoor is een transparante wenkbrauwgel geschikt. Wil je liever je wenkbrauwen bijkleuren zonder veel moeite te doen? Kies dan voor een twee-in-één product zoals een gekleurd wenkbrauwgel. 

Renée gebruikt op de foto Gosh Defining Brow Gel in 003 (€8,29) over NYC wenkbrauwpoeder. 

Teken jij je wenkbrauwen bij? Wat gebruik je daarvoor?

Pin je inspiratie op Pinbook

LOVE dit artikel
21 meiden hebben deze blog geloved

Plaats een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook

32 reacties

 • 4 jaar geleden SkyHigh

  ik zoek dus ook iets voor mn wenkbrauwen alleen ik heb best volle wenkbrauwen, en ik ben 13 dus het moet niet té veel opvallen, en het liefst niet te duur...Wat/welke raden jullie me aan? (dokerblond haar)

 • 4 jaar geleden joepiejajeej

  @Flirtyfairytale ik snap het bij oogschaduw niet zo handig is, maar voor de rest zie ik het probleem niet hoor! ik vind dat Renee goeie revieuws geeft

 • 4 jaar geleden emlyn te kulve

  ik heb donkerbruine ogen en bijna zwarte wenkbrauwen welke kleur kan ik dan het beste gebruiken

 • 5 jaar geleden Freshgrungelife

  Heel natuurlijk gedaan! ik gebruik een wenkbrauwpotlood van essence. echt super goed is die! Ik heb gelukkig al volle zwarte wenkbrauwen, maar aan de voorkant vind ik het altijd mooi om ze nog een beetje bij te kleuren

 • 5 jaar geleden missindependent

  moeilijk gedoe,

  Ik heb genoeg aan een beetje poeder een borsteltje en wat haarlak

 • 5 jaar geleden Beautydiary

  @Flirtyfairytale: Ik kan me wel vinden in jou reactie. Bij oogschaduw/ooglooks vind ik ook dat ze iemand anders beter kunnen nemen.

  Maar bij dit wenkbrauwartikel zie ik persoonlijk zelf geen probleem.

 • 5 jaar geleden Beautydiary

  Ik gebruik het wenkbrauwkitje van catrice, topproduct!

  Ik vind het epileren altijd zo moeilijk haha, maar meestal maak ik er wel iets van. De schoonheidsspecialistes die ik heb gehad epileerden nooit op de manier zoals ik dat wil, dus ik doe het liever zelf

 • 5 jaar geleden littlekiddox

  Ik vind ook dat je iemand anders voor how-to artikelen moet gebruiken, je bent echt wel een mooie meisje, maar inderdaad de oogleden kun je niet goed zien dat is niet handig voor oog how to artikelen. En eigenlijk zie ik vaak geen verschil in je looks en ik vind dat je niet zo goed je make up kan aanbrengen want elke look van jou ziet er bijna het zelfde uit.

  Mijn mening.

 • 5 jaar geleden Kraplapje

  Ik gebruik het wenkbrauwpotlood van Essence. Eigenlijk al jaren.

 • 5 jaar geleden Floor

  @Pleun: Het gaat er niet om of ze mooi is of niet, wij zeggen ook niet dat ze niet mooi is maar haar gezicht is niet geschikt voor de how-to artikelen...

 • 5 jaar geleden Suuske

  Ik vind het Renee een mooie meid, maar ik kan wel begrijpen wat Flirtyfairytale zegt. Misschien kunnen jullie Renee wel de artikelen laten schrijven, maar iemand anders de producten laten uitproberen.

 • 5 jaar geleden Lin

  Er is niets mis met de make-up revieuws van Renee. Ze is een prachtige meid en het gaat niet om haar gezicht maar om de producten, toch? Keep on the good work!

 • 5 jaar geleden Pleun

  ik vind renee een mooi meisje!/ vrouw

 • 5 jaar geleden LouderLove

  Eens met @Flirtyfairytale. Ik persoonlijk hou van donkere wenkbrauwen maar om niet de mist in te gaan is het handiger een lichtere kleur te kiezen, je creëert namelijk schaduw en dat gebeurt met een iets lichtere kleur en niet met een donkere kleur.

 • 5 jaar geleden Floor

  Mee eens met @Flirtyfairytale

 • 5 jaar geleden ---

  Ben het eens met Flirtyfairytale, haar ogen liggen erg diep en daardoor zie je eigenlijk niks van oogschaduw, erg jammer.

 • 5 jaar geleden Mint

  Renee is een prachtmeid maar haar gezicht is gewoon niet geschikt voor oog- en lip make-up reviews. Dit is een professionele website en de redactie krijgt betaald, zorg dan ook voor iemand die een geschikt gezicht heeft voor beauty-reviews.

 • 5 jaar geleden meike

  Leuk artikel Renée!

 • 5 jaar geleden Hester

  Ik vind de pen denk ik het mooiste, de rest van de producten lijkt telkens net wat te warm... Maar dat kan aan mij liggen. Ik teken ze altijd bij met een oogschaduwmono, werkt prima!

 • 5 jaar geleden littlekiddox

  Ik ben het helemaal eens met @Flirtyfairytale

 • 5 jaar geleden Reese

  Ik heb van alles geprobeerd, maar ik zweer bij de wenkbrauwgel (eyebrow filler) van catrice, tenminste als je brunette bent..je bent in 1 minuut gewoon klaar en het ziet er natuurlijk uit en blijft mooi in vorm..

 • 5 jaar geleden Renée - redacteur Girlscene (redactie)

  @Flirtyfairytale: Bedankt voor je reactie. Ik kan inzien waarom een review oid met oogschaduw lastig te zien is, maar voor de rest kan ik me niet vinden in je reactie. Als je deze artikelen niet prettig vindt omdat ik ze maak raad ik je aan om er niet op te klikken, aangezien ik op dit moment degene ben die de meeste beauty artikelen produceer.

 • 5 jaar geleden Girlygirl

  Die wenkbrauwpen van Gosh ziet er goed uit! Ik teken ook iedere dag mijn wenkbrauwen bij, kleine moeite maar maakt echt een wereld van verschil!

 • 5 jaar geleden turnupthelights

  Mee eens @Flirtyfairytale

 • 5 jaar geleden Daantje

  Ben het echt helemaal met @Flirtyfairytale eens! ik vind het altijd super leuke artikelen maar ik vind dat Renee niet het geschikte gezicht heeft voor de ''how-to'' artikelen.. Renee legt het wel echt heel goed en uitgebreid uit wat super handig is..

 • 5 jaar geleden Flirtyfairytale

  No offense, maar ik vraag me oprecht af waarom jullie bijna altijd Renee gebruiken voor de ''how-to'' artikelen. Ik vind dat ze alles altijd keurig netjes beschrijft en uitlegt, maar ik erger me persoonlijk nogal aan het feit dat Renee niet het 'juiste' gezicht heeft voor dit soort artikelen (bv oogschaduw reviews zijn altijd moeilijk te beoordelen op basis van haar artikelen aangezien d'r oogleden nauwelijks te zien zijn, hetzelfde vind ik met producten voor lippen en wenkbrauwen die ze reviewt...)

  Zou het niet slimmer zijn om een ander persoon hiervoor te gebruiken?

 • 5 jaar geleden Mint

  Wat voor kleur moet je nemen als je lichtblond haar hebt?

 • 5 jaar geleden jeweethetwel

  MENSEN!!! Bekijk AUB mijn laatste blog!! Dit MOET de HELE wereld weten!

 • 5 jaar geleden Michelle

  handig artikel, ik doe het tot nu toe met een oogschaduw van mij maar ik was van plan om morgen bij de etos een wenkbrauwpotlood te kopen aangezien ik nog een cadeaukaart heb

 • 5 jaar geleden LovelyMakeup

  handig! was allanger opzoek naar zo'n artikel

 • 5 jaar geleden AbsolutelyChuffed

  Goh, van die pen heb ik nog nooit gehoord! Ga dat zeker eens bekijken.

 • 5 jaar geleden Amnesi

  "Het gaat er niet om of je je wenkbrauwen bijtekent, maar om wat je gebruikt"

  Ben ik de enige die deze zin niet snapt?

 1. 1