Fashion

Shopping: jurkjes voor elk figuur

Je hebt vaak kleding die je lichaam anders doet laten lijken dan het in werkelijkheid is, maar voordat je die kleding kunt kopen is het handig om te weten wat voor soort figuur je hebt. Zodat je gerichter op zoek kunt gaan naar dat ene leuke jurkje voor tijdens je vakantie. Daarom zet Girlscene de verschillende figuren voor je op een rijtje en heeft aan de hand daarvan een shopping gemaakt met fashionable, bijpassende jurkjes!

Iedereen heeft een ander figuur en is nooit helemaal in één hokje te plaatsen, maar over het algemeen zijn er wel een aantal figuren die wel vaker voorkomen. Daarom laat Girlscene negen figuren zien aan de hand van de celebs in celebland die je vaker voorbij ziet komen. 

#1 Appel
Je hebt een appel figuur wanneer je onder andere het volgende hebt:
♥ Gemiddelde borsten
♥ Buik breder is dan je borsten
♥ Gemiddelde benen
♥ Flinke dijen
♥ Flinke kuiten

#2 Lolly

Als je een figuur in de vorm van een lollie hebt dan heb je: 
♥ Grote borsten
♥ Lange, slanke benen
♥ Smalle taille en heupen

#3 Cello

Queen B heeft te maken met een 'Cello' figuur, waarbij je het volgende hebt:
♥ Grote borsten
♥ Korte taille
♥ Grote heupen
♥ Forse dijen
♥ Grote kont
♥ Slanke kuiten

#4 Zandloper

Ze is de vrouw met een figuur waar je u tegen zegt. Heb je een figuur als Kim? Dan heb je:
♥ Grote borsten
♥ Hoge taille
♥ Brede heupen en dijen
♥ Korte benen

#5 Peer

Zooey Deschanel heeft het bekende peer figuur. Heb jij een peer figuur? Dan heb je:
♥ Kleine borsten
♥ Lange taille
♥ Bredere heupen dan je schouders
♥ Stevigere benen

#6 Baksteen

Heb je een baksteen figuur? Dan is je figuur rechthoekig van vorm en heb je:
♥ Brede schouders
♥ Geen taille
♥ Platte kont
♥ Bredere dijen
♥ Gemiddelde kuiten

#7 Zuil

Een zuil heeft een figuur als dat van Blake Lively. Bij dit figuur heb je: 
♥ Lange, slanke benen
♥ Kleine taille
♥ Schouders en heupen die even breed zijn
Gemiddelde borsten

#8 Vaas

Heb je meer een Scarlett Johansson figuur? Dan heb je:
♥ Grote borsten
♥ Lang gedetailleerde middel
♥ Even brede heupen als borsten
♥ Slanke dijen en benen

#9 Ijshoorntje

Als laatste hebben we het Charlize Theron figuur. Je hebt dan het 'ijshoorntje' figuur. Met een ijshoorn figuur heb je:
♥ Brede schouders
♥ Gemiddelde borsten
♥ Geen taille
♥ Smalle heupen
♥ Lange, slanke benen

Heb je kunnen ontdekken welk figuur ongeveer van jou is? Dan kun je beginnen met het (online) jurkjes shoppen! 


Links & Rechts

Heb jij het Kate Upton figuur? Probeer dan eens de zwarte jurk, waarbij je nog altijd je mooie, slanke figuur laat zien, maar je grote borsten verbergt en het accent juist legt op je blote schouders. Verder lijk je hierdoor iets breder dankzij de rechte lijn van het jurkje. Heb je meer een Lena Dunham figuur? Laat het dan zien door het accent te leggen op je taille en laat het jurkje dan iets wijder uitlopen. Kies voor een gesloten hals, maar laat het nog wel speels zijn. Zoals bij het rechter jurkje, waar een stuk sheer aan toe is gevoegd. Ook je benen mogen best gezien worden en daarom is dit jurkje qua lengte tot halverwege de bovenbenen. 


Links & Rechts

Voor de meiden met lange benen onder ons, geniet hiervan! Draag het bijvoorbeeld met deze felblauwe maxi dress. Doordat er een split aan de voorkant van de jurk zit, lijken je benen nog langer. Sexy! Heb je meer het figuur van Charlize Theron? Laat je schouders dan vooral zien en leg het accent ook daarop. Probeer de jurk rechts, waarbij je je schouders uit laat komen in deze strakke, kleurrijke jurk. 


Bron

Heb jij een echt zandloper figuurtje? Dan mag je daar trots op wezen en het accent vooral leggen op je taille. Op deze manier laat je het meest smalle punt van je lichaam zien en loopt het daarna wijder uit. Dankzij een maxi jurk lijken je benen ook nog eens langer!


Links & Rechts

Ook op een Scarlett Johansson figuur mag je trots zijn en hierbij kun je het accent op meerdere punten leggen. Om te beginnen is daar de taille bij de linker jurk, maar dankzij de halve mouwen lijken je armen langer en doordat de jurk eindigt in een rechte lijn tot de knie lijkt je lichaam van taille tot knie ook een stuk langer. Als je eerder een Zooey Deschanel figuur hebt leg je het accent ook op je taille en je armen, maar laat je het vanaf je taille wijd uitlopen. Hierdoor lijken je benen juist slanker.


Links & Rechts

Wanneer je meer het figuur van Hilary Duff hebt, kun je gaan voor een opvallende kleur. Dit leidt namelijk af van je figuur, maar ook hier kun je mee spelen. Probeer bijvoorbeeld je taille te accentueren met een leuk riempje, waardoor het lijkt alsof je meer heup hebt. And last but not least, als je een Beyoncé figuur hebt kun je kiezen voor een maxi dress, of tot de knie. Deze donkerblauwe jurk heeft aan beide zijkanten een split, waardoor jouw slanke kuiten zichtbaar blijven en doordat de bovenkant iets losser zit, wordt het accent niet op de borsten gelet. 

Bron: overthetopcouture.com

Welk figuur heb jij? En welke jurk ga jij halen? 
Pin je inspiratie op Pinbook

Must reads 👀