Lifestyle

De leukste bijbaantjes van de Girlscene lezeressen #1

21

In de nieuwe Girlscene rubriek zetten we de leukste bijbaantjes van de Girlscene lezeressen in de spotlights! Van promoters, dolfijnentrainers en visagisten tot videobewerkers, festivalmedewerkers en stylisten. Je kunt het je zo leuk niet bedenken en daarom zet Girlscene het voor je op een rijtje. Wellicht vind jij zo wel je nieuwe bijbaantje, of switch van je huidige bijbaan naar een veel leukere. De eerste keer behandelt de redactie de drie bijbaantjes: dierenverzorgster, pgb'er en horecamedewerkster. Lees je mee?


Bron

Caitlin (20)
Werkt bij: Eventure als uitzendkracht

Ik werk ondertussen al één jaar bij Eventure. Dit is een evenementen uitzendbureau. Zij nemen mensen aan en roosteren je dan in bij de leukste festivals. Om maar een paar te noemen: Emporium, FortaRock, Dreamfields, Defqon, Concert at Sea, Pitch, Last World, Turn up the Beach, Zwarte Cross, SkyCity, Lowlands en Mysteryland. Je kunt kiezen of je graag in de horeca wil werken of bij de kassa. Als horecamedewerkster heb je ook weer verschillende taken, zo kan je raptapper worden, bijvullen, schenken of uitserveren. Bij de kassa verkoop je muntjes. Je werkt met een dispenser, die de muntjes (meestal per vier) uitspuugt. Je krijgt soms te maken met grote bedragen. Of je nou in de horeca of kassa werkt, je werkt met een ontzettend leuk team, waar iedereen altijd vrolijk is. Iedereen wil graag werken en achter de kassa (waar ik sta) is het altijd een dolle boel.

Bij Eventure zijn ze streng, maar er is vaak wel ruimte om te kletsen met je collega's. Ook vind ik dat Eventure goede arbeidsomstandigheden heeft. Je verdient meer dan het minimumloon, en je krijgt voldoende pauzes. Bij grote (meerdaagse) festivals wordt er catering geregeld. Dit bestaat 's avonds uit een 2 of 3-gangen menu en 's middags uit een lunchpakket. Er is altijd voldoende te eten! Bij kleinere festivals krijg je muntjes om eten te halen op het terrein. De werktijden zijn heel erg onregelmatig. Dit komt ook omdat de festivals zo verschillen. Bij meerdaagse festivals krijg je vaak wel een vast rooster. Zo werkte ik bij Lowlands alle dagen van 20:00 uur 's avonds tot 03:00 uur 's nachts. Je geeft, via je persoonlijke account op hun site, aan op welke festivals je wil werken. Als zij mensen nodig hebben en jou geschikt vinden, bellen ze je op om je in te roosteren. Ongeveer één week van tevoren krijg je een mailtje met alle details.

Ook met vervoer houden ze rekening. Bij grote festivals worden er gratis bussen ingezet vanaf het kantoor. Deze bevinden zich in Nijmegen en in Amsterdam. Verder moet je het vervoer naar Nijmegen of Amsterdam, en naar kleinere festivals zelf regelen. Hiervoor krijg je geen vergoeding, maar aangezien ik student ben, reis ik vrijwel altijd gratis. Daarnaast krijg je bij meerdaagse festivals de mogelijkheid om (gratis) te overnachten met je tent. Er zijn vaak speciale medewerkerscampings, waar je je tent neer mag zetten. Je hebt dus wel een tent nodig. Vaak staat er bij de camping ook een speciale medewerkerstent, waar je kunt ontbijten en naar de wc kunt. Ook wordt er altijd gezorgd dat je kunt douchen en je opfrissen.

Waarom het dus zo leuk is: als je klaar bent met werken! Met je collega's (of vrienden die toevallig ook op het festival zijn) kun je gratis het terrein op. Bij Lowlands vorig jaar was dat helemaal geweldig, want ik begon steeds pas om 20:00 uur 's avonds met werken. Je krijgt dus betaald om op de allerleukste festivals te staan! Je krijgt de muziek mee, de sfeer is geweldig en het is echt een perfect voor studenten, omdat het meeste werk in de vakantie is. Verder zorgt Eventure dat alle noodzakelijkheden geregeld zijn.


Bron

Linda (19)
Werkt bij: dierenpension Johanneshoeve Bergharen

Sinds januari 2012 werk ik bij dierenpension Johanneshoeve Bergharen. Dit is de beste bijbaan ever als je een enorme liefde hebt voor honden en katten. Wij verzorgen door het hele jaar honden en katten die de baasjes brengen als ze op vakantie gaan. Je laat de honden uit en maakt de hokken van de honden schoon. Daarna voer je ze en breng je ze weer naar binnen. Dit doen we drie tot vier keer per dag. De katten zitten in een mooie katten kamer en deze maken we schoon, en kroelen we even met de katten. Daarna wassen we de honden die naar huis gaan. En het minder leuke: het poepscheppen, maar eigenlijk is dat helemaal niet zo erg. Lekker in de buitenlucht. Het is super leuk werk, omdat je de liefde van de dieren terug krijgt voor het werk wat je verricht. Het is leuk om te zien hoe de baasjes de honden of katten weer op komen halen en hoe blij ze dan weer zijn om hun baasjes te zien.

In de rustige periodes van het jaar kunnen we ook lekker met de hondjes kroelen, knuffelen en spelen. Wel is het in de zomervakantie hard aanpoten, dan zitten er ongeveer 140 (!) honden. Maar elke dag kom je weer met een lach op je gezicht thuis, omdat de honden weer kwispelend op je af komen lopen en de katten je kopjes komen geven, en op hun rug gaan liggen, zodat je de buik goed kunt kriebelen. Als je echt weg bent van dieren en het niet erg vindt om hard door te werken, is dit echt werk voor jou.

Bijzonderheden: niet bang zijn voor alle soorten honden, hard door kunnen werken, initiatief kunnen nemen, vriendelijk tegenover klanten en om kunnen gaan met de dieren.


Bron

Maaike (20)
Werkt als: pgb'er 

Ik heb de beste bijbaan ever! Ik werk als pgb'er van een leuke meid met een fysieke handicap. Dit houdt in dat ik word betaald vanuit het persoonsgebonden budget. Mensen die een handicap, chronische ziekte of andere diagnose hebben, kunnen een pgb aanvragen, waarmee ze zorg kunnen inkopen. Op deze manier word ik dus ingehuurd. Ik werk inmiddels anderhalf jaar als pgb'er. Mijn baan houdt in dat ik elk weekend en soms door de weeks aan de slag ga. Ik spreek dan thuis bij dit meisje af. Samen bedenken we wat we gaan doen die dag en waar zij behoefte aan heeft. Ze zit in een rolstoel en heeft veel zorg nodig. Hier help ik haar dan bij, naast dat we veel leuke dingen doen gaan we bijvoorbeeld winkelen, zwemmen, op bezoek bij iemand, of lekker de keuken in. Zij en haar familie hebben ook een bootje, waarmee we dan gaan varen op het meer in de buurt.

Deze baan is de leukste bijbaan ooit, omdat je een persoonlijke relatie hebt met degene die je begeleidt. Er komen allerlei leuke activiteiten bij kijken. Het is uitdagend, omdat er veel van je creativiteit en probleemoplossend vermogen wordt gevraagd. Doordat degene die je begeleidt bijvoorbeeld handicaps kan hebben, waar je weer op in moet spelen. Geen enkele werkdag is hetzelfde en ik heb veel lol met het meisje dat ik begeleid. We zijn ongeveer van dezelfde leeftijd, dus dat is gezellig.

Het is een super originele baan, die niet veel andere mensen hebben. Bovendien betaalt het ook nog goed! Deze baan is een combinatie van verzorging, verpleging en activiteitenbegeleiding. Het is dus handig als je een achtergrond in de zorg hebt, of hier affiniteit mee hebt. Ik werk met iemand die 24 uur per dag zorg nodig heeft, maar je kunt ook werken met mensen met lichtere problematiek. Ook de leeftijd kan verschillen. Ik werk particulier: ik ben via via bij deze familie terechtgekomen en van hen ontvang ik direct mijn salaris. Dat moet je dan nog bij de belasting opgeven. Je kan ook via een pgb-bureau werken. Dat is een soort uitzendbureau voor pgb-werk. De werkuren zijn voor mij flexibel, omdat ik een persoonlijke afspraak maak. Je hebt dus niet een vast rooster. Kortom: een leuke, persoonlijke, flexibele baan, met een leuk salaris!

Denk jij dat je de leukste bijbaan ever hebt? Wacht dan niet langer en deel het met Girlscene! 

Mail stage@girlscene.nl met het volgende:
1. Naam, leeftijd, bijbaan
2. Hoelang werk je er al?
3. Waarom is dit de beste bijbaan ever? (motivatie van ongeveer een halve A4)
4. Bijzonderheden (bijvoorbeeld 18+, geen vaste werkuren, door het hele land reizen)

Welke bijbaan vind jij het leukst? 
Pin je bijbaan in Pinbook

LOVE dit artikel
10 meiden hebben deze blog geloved

Plaats een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook

21 reacties

 • 4 jaar geleden CL

  Snel en makkelijk geld verdienen? Meldt je nu aan en ontvang meteen 2 euro gratis:

  http://www.euroclix.nl/index?SRef=nUPYI7pU4YLIdmZX

  Ik heb al meer dan 20 euro verdient en je hoeft er alleen maar enquĂȘtes voor in te vullen

 • 5 jaar geleden CL

  Makkelijk geld verdienen? Ga naar

  http://www.cash4ladies.nl/aanmelden.php?ref=66979

  Ik verdien rond de 15 euro per maand en je hoeft alleen maar op mailtjes te klikken! Als je eenmaal 0,50 hebt verdient gaat het heel snel

 • 5 jaar geleden lalalalopsie

  dp is heeeuul zwaar

 • 5 jaar geleden Sanne_

  Leuke bijbaantjes vooral die van het dierenpension!

 • 5 jaar geleden phoebeee

  Hoe oud moet je zijn voor het dierenpension?

 • 5 jaar geleden Hester

  Eventure is tof, maar doe mij het dierenpension maar! Lijkt me echt awesome.

 • 5 jaar geleden LikeEva

  ohhhh zo leuk! Dat pgb'er lijkt me vooral heel leuk omdat je dan echt een band hebt zeg maar.

 • 5 jaar geleden Cheshire Cat

  Ah ik zou ook graag bij Eventure willen werken, gaaf zeg! Helaas zijn er geen vacatures.

 • 5 jaar geleden lalalalopsie

  ik denk vanaf 15?

 • 5 jaar geleden Isa

  Werken in een dierenpension kan ik helaas niet.. ik ben allergisch voor honden en katten...

 • 5 jaar geleden phoebeee

  Ik wil ook zo graag in een dierenpension werken, hoe oud moet je indd zijn? Waarschijnlijk ben ik te jong

 • 5 jaar geleden GoldenEyes

  Dierenpension heeft mij altijd al een perfect bijbaantje voor mij geleken. Helaas zijn die er hier nauwelijks.

 • 5 jaar geleden lalalalopsie

  morgen sollicitatiegesprek Awesome

 • 5 jaar geleden Soepstengel

  PGB lijkt me ook erg leuk, heb al eens getwijfeld om dat als vrijwilliger te doen maar heb er nu helaas geen tijd voor. 1 lijkt me ook leuk trouwens.

 • 5 jaar geleden Ramona

  werken in een dierenpension moet je je echt niet op verkijken: het is SUPERHARD werken. En echt niet alleen maar knuffelen en met de dieren omgaan. Je bent continue bezig met schoonmaken

 • 5 jaar geleden Esli

  Ahh die katjes hoe cute!!

 • 5 jaar geleden LiveWithoutLimitsx

  Hoe oud moet je zijn voor een dierenpension?? Lijkt me echt zo leuk!

 • 5 jaar geleden Charlotte

  Ik begin dinsdag bij Mcdonalds te werken. Keuken en kassa. Ben zo blij!

  Men eerste vakantiejob

 • 5 jaar geleden Moonlight

  Mijn bijbaantje in de supermarkt vindt ook erg leuk, maar leuke bijzondere bijbaantjes trouwens ; )

 • 5 jaar geleden Peace.

  Wat leuk!

 • 5 jaar geleden lalalalopsie

  heb meteen naar een dierenpension in mijn stad gebeld. Lijkt mij echt zo leuk!

 1. 1