News

Meet Pig: de hond die op een varken lijkt

Heb je ooit een hond gezien die op een varken lijkt? In Alabama woont Pig, een hond die door een aantal aandoeningen erg veel op een varken lijkt. Pig is ondanks haar ongewone uiterlijk heel gezond en nu is ze zelfs een beroemd huisdier geworden! Op Facebook heeft ze al 19.000 likes en ook haar filmpjes op YouTube zijn razend populair. We stellen je graag voor aan Pig!

Pig's baasje Kim Dillenbeck had haar hond bijna nooit gehad, als ze Pig's geblaf niet zou horen. Ze vond Pig en haar broertjes en zusjes op een afgelegen plek en de puppy's hadden het misschien niet gered als Kim ze niet had gevonden. Kim zag meteen dat Pig een ander uiterlijk heeft dan een normale hond. Ze dacht dat Pig hierdoor niet zou kunnen leven, maar ze blijkt kerngezond!

Pig lijkt op een varken omdat ze een stukje van de wervelkolom en een paar ribben mist. Ook heeft Pig geen nek, waardoor ze veel moet rondlopen om alles om haar heen goed te kunnen zien. Kim moet goed opletten als Pig aan het eten is, want ze heeft meer kans om in haar eten te stikken. Pig's baasje heeft al een aantal keer de Heimlich-greep moeten toepassen. Gelukkig heeft Pig er niks aan overgehouden!

Pig is nu 8 maanden oud, ze is nog niet helemaal uitgegroeid. Toen de hond voor het eerst naar een plek met veel mensen ging, schrokken ze van Pig. Toen ze eenmaal doorhadden dat Pig een hele lieve hond is, wilden de mensen op het buurtfeest met haar op de foto. She's famous!

Volgens baasje Kim is Pig een heel normale hond en heeft ze geen pijn. Ze kan gewoon rennen zoals alle andere honden, alleen wordt ze iets sneller moe. Pig is een vrolijke hond die van spelen houdt en niet bang is om je aandacht te vragen. Ook houdt ze van snacks en middagdutjes. Bovendien ziet ze er super cute uit!

Pig als puppy:

En zo ziet Pig er nu uit!

Hieronder kun je goed zien hoe Pig beweegt:

Watch on YouTube

Wat vind jij van Pig?

Bron: al, buzzfeed
Bron beeld: facebook

Must reads 👀