News

Verschrikkelijk: gevonden resten zijn van Lisanne Froon

Al maanden leeft iedereen mee met de vermissing van Lisanne Froon en Kris Kremers. De Amersfoortse vriendinnen reisden naar Panama om daar Spaans te leren. Sinds 1 april is er echter niets meer van hen vernomen. Waar zouden ze zijn en wat is er met ze gebeurd? Vorige week zijn er botresten gevonden en het vreselijke nieuws is bevestigd: de gevonden resten zijn van Lisanne Froon. 

Heel Nederland en Panama staan op zijn kop sinds de vermissing van Kris en Lisanne. Vele zoekactie hebben tot niks geleid, totdat vorige week hun schoenen en botten gevonden waren. Uit onderzoek van een forensisch laboratorium in Panama-Stad blijkt dat twee van de drie monsters het DNA bevat van Lisanne. Over Kris is nog geen uitsluitsel. 

De gevonden resten bestaan uit het weefsel van een linkervoet, onderzoeker Diomedes Trejos zegt dat de voet 'in verregaande staat van ontbinding' was. In het laboratorium zijn er verschillende monsters genomen en het profiel hiervan werd vergeleken met dat van de beide ouders. Het profiel bleek overeen te komen. Ook is er een deel van een bekken onderzocht, het gaat om vrouwelijke bekken. 

De Panamese gids die Kris en Lisanne kende, zorgde samen met een particulier zoekteam voor een doorbraak. Feliciano Gonzalez vond diep in de jungle een schoen en toen nog één. Daarna vond het team botten en menselijk weefsel. Feliciano is erg verdrietig om het nieuws, maar ook boos. De gids vertelt dat het onderzoek erg langzaam verliep en dat er op veel plaatsen niet gezocht is: "De politie deed alleen iets als de ouders van de Nederlandse meisjes aanwezig waren, anders niet". 

Na maandenlang in onzekerheid te hebben geleefd, is er nu eindelijk duidelijkheid voor de familie van Lisanne. De familie is gisteren ingelicht. Eerder lieten de twee families al weten er sterk rekening mee te houden dat de gevonden resten van hun dochters zouden kunnen zijn. 

Het lijkt er steeds meer op dat de twee vriendinnen verdwaald waren in de jungle. Uit het onderzoek van de bekken bleek dat er geen tekenen van geweld zijn. Kris en Lisanne zouden de relatief ongevaarlijke Il Pianista-wandelroute zijn opgegaan, maar waarschijnlijk zouden ze verkeerd gelopen zijn. Zo zouden ze uitgekomen zijn in een zeer gevaarlijk gebied. Een gids vertelt het RTL-nieuws dat het een dichtbegroeid, onherbergzaam gebeid is waar normaal wandelen eigenlijk niet mogelijk is. 

Om 17.00 uur Nederlandse tijd is er een persconferentie om meer duidelijkheid te geven.


Bron: facebook

Heb jij ook maandenlang meegeleefd met de vermissing? Denk jij dat er nog hoop is voor Kris?

Bron: nu, ad, nos, telegraaf

Must reads 👀