Lifestyle

Stelling: ‘Huilen op je werk kan écht niet’

Lekker discussiëren over actuele en/of maatschappelijke kwesties? Dat kan nu op Girlscene! Elke week legt Girlscene of een lezeres een stelling voor waar iedereen respectvol op kan reageren. Dit is de plek waar je terecht kunt met jouw standpunten over zaken die op dit moment spelen. Deze keer: 'Huilen op het werk kan écht niet'.

PINKspecter opende op het Girlscene forum het topic: 'Huilen op het werk kan echt niet'. "Ik heb zelf weleens meegemaakt dat ik het even niet meer kon hebben en mijn tranen met heel veel moeite binnen heb gehouden. Ik heb collega's gezien die ze niet meer konden binnenhouden en begonnen te huilen. Soms zit je er gewoon doorheen en kan je het even niet meer hebben. Maar kan je dan op je werk gaan huilen? Wat vinden jullie?"


Bron

Daenyres: Ik denk niet echt dat je dat kan tegenhouden, dusja.. Als het komt, dan komt het. Ik vind wél dat je geen persoonlijke zaken op je werk moet bespreken en als je dan daardoor huilt vind ik dat niet professioneel. Maar als het je ineens teveel wordt en je huilt, tja, dan is dat zo. Bij bepaalde beroepen vind ik ook dat je moet ingesteld zijn op erg nieuws en dat je dan niet mag huilen. Een dokter bijvoorbeeld die aan een patiënt erg nieuws moet vertellen. Daarbij vind ik het niet oké om dan als dokter bijvoorbeeld te gaan wenen.

Stark: Ik vind dat het echt niet kan. Ik heb een best stressvolle bijbaan. Ik werk in een nieuwe drukke winkel en de managers zijn echt bitches. Als je dat niet gewend bent dan komt dat hard aan. Wij hadden een meisje dat bijna elke week wel in huilen uitbarstte. Wel op de damestoilet, maar ik denk dat als je echt veel huilt je gewoon een andere baan moet zoeken. Onvoorziene omstandigheden die emotioneel uitpakken daargelaten, je bent geen robot soms kun je je emoties niet inhouden. 

Oliviwander: Ligt aan de situatie, en je werk, en de band met je collega's. Ik heb zelf één keer gehuild op mijn werk, op de eerste werkdag nog wel, toen ik koffie wilde brengen naar een man die vervolgens als schreeuwend en scheldend naar me toe rende, want wat dacht ik wel om zomaar zijn kamer binnen te komen (had wel geklopt en alles). Ik was super onzeker en bang om iets fout te doen, dus om zoiets gelijk op mijn eerste dag mee te maken was gewoon even te veel. Werd wel superlief opgevangen door mijn collega trouwens, maar ik vond het zo gênant. Pff. 

Coccolare: Ik vind ook echt niet dat je het kan maken om te huilen door werkdruk hoor. Thuis ja maar niet op je werk. Bij horecawerk is het bijvoorbeeld vrij normaal dat je de hele dag zonder pauze werkt en als je dat niet aankan dan hebben ze voor jou tien anderen. Huilen vind ik dan best wel ongepast.  

Falathiel: Moet kunnen. Ik heb ook gejankt op m'n werk toen ik te horen kreeg dat mijn oma op sterven lag. Dat kun je gewoon niet tegenhouden en als collega's daar geen begrip voor kunnen hebben vind ik dat heel erg. Ik kreeg gelukkig alleen maar steun en mocht weggaan om naar mijn oma toe te gaan. Andere collega van ons heeft lekker bij uitgehuild toen haar vijfjarige relatie was stukgelopen uit het niets. Je werkt met elkaar maar je moet er ook voor elkaar zijn.

Wat vind jij? Mag je huilen op het werk?  
Pin je inspiratie in Pinbook