Lifestyle

Stelling: 'Huilen op je werk kan écht niet'

21

Lekker discussiëren over actuele en/of maatschappelijke kwesties? Dat kan nu op Girlscene! Elke week legt Girlscene of een lezeres een stelling voor waar iedereen respectvol op kan reageren. Dit is de plek waar je terecht kunt met jouw standpunten over zaken die op dit moment spelen. Deze keer: 'Huilen op het werk kan écht niet'.

PINKspecter opende op het Girlscene forum het topic: 'Huilen op het werk kan echt niet'. "Ik heb zelf weleens meegemaakt dat ik het even niet meer kon hebben en mijn tranen met heel veel moeite binnen heb gehouden. Ik heb collega's gezien die ze niet meer konden binnenhouden en begonnen te huilen. Soms zit je er gewoon doorheen en kan je het even niet meer hebben. Maar kan je dan op je werk gaan huilen? Wat vinden jullie?"


Bron

Daenyres: Ik denk niet echt dat je dat kan tegenhouden, dusja.. Als het komt, dan komt het. Ik vind wél dat je geen persoonlijke zaken op je werk moet bespreken en als je dan daardoor huilt vind ik dat niet professioneel. Maar als het je ineens teveel wordt en je huilt, tja, dan is dat zo. Bij bepaalde beroepen vind ik ook dat je moet ingesteld zijn op erg nieuws en dat je dan niet mag huilen. Een dokter bijvoorbeeld die aan een patiënt erg nieuws moet vertellen. Daarbij vind ik het niet oké om dan als dokter bijvoorbeeld te gaan wenen.

Stark: Ik vind dat het echt niet kan. Ik heb een best stressvolle bijbaan. Ik werk in een nieuwe drukke winkel en de managers zijn echt bitches. Als je dat niet gewend bent dan komt dat hard aan. Wij hadden een meisje dat bijna elke week wel in huilen uitbarstte. Wel op de damestoilet, maar ik denk dat als je echt veel huilt je gewoon een andere baan moet zoeken. Onvoorziene omstandigheden die emotioneel uitpakken daargelaten, je bent geen robot soms kun je je emoties niet inhouden. 

Oliviwander: Ligt aan de situatie, en je werk, en de band met je collega's. Ik heb zelf één keer gehuild op mijn werk, op de eerste werkdag nog wel, toen ik koffie wilde brengen naar een man die vervolgens als schreeuwend en scheldend naar me toe rende, want wat dacht ik wel om zomaar zijn kamer binnen te komen (had wel geklopt en alles). Ik was super onzeker en bang om iets fout te doen, dus om zoiets gelijk op mijn eerste dag mee te maken was gewoon even te veel. Werd wel superlief opgevangen door mijn collega trouwens, maar ik vond het zo gênant. Pff. 

Coccolare: Ik vind ook echt niet dat je het kan maken om te huilen door werkdruk hoor. Thuis ja maar niet op je werk. Bij horecawerk is het bijvoorbeeld vrij normaal dat je de hele dag zonder pauze werkt en als je dat niet aankan dan hebben ze voor jou tien anderen. Huilen vind ik dan best wel ongepast.  

Falathiel: Moet kunnen. Ik heb ook gejankt op m'n werk toen ik te horen kreeg dat mijn oma op sterven lag. Dat kun je gewoon niet tegenhouden en als collega's daar geen begrip voor kunnen hebben vind ik dat heel erg. Ik kreeg gelukkig alleen maar steun en mocht weggaan om naar mijn oma toe te gaan. Andere collega van ons heeft lekker bij uitgehuild toen haar vijfjarige relatie was stukgelopen uit het niets. Je werkt met elkaar maar je moet er ook voor elkaar zijn.

Wat vind jij? Mag je huilen op het werk?  
Pin je inspiratie in Pinbook

LOVE dit artikel
4 meiden hebben deze blog geloved

Plaats een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook

21 reacties

 • 5 jaar geleden ♥echteliefde

  Het ligt eer ook een klein beetje aan waarom je huilt♥ Maar als je huilt zou ik als collega zeker respect tonen aan de huilende en als je huilt? ja dan huil je ja so!♥

 • 5 jaar geleden creatiefpersoontjexo

  ligt eraan waar je om moet huilen, misschien ook wel een beetje wat voor werk je doet, ik bedoel als je alleen met je collega's bent kan het wat mij bedreft wel (niet te hard en heftig natuurlijk) maar stel je bent docent en gaat voor de klas staan huilen. Dat vind ik dat weer niet kunnen...

 • 5 jaar geleden hey, it's nikki x ∞

  Tja.. Als het moet, dan moet het maar. Je kunt je niet inhouden en oja, als je je inhoud zien andere mensen dat toch wel. Je krijgt een brok in je keel, je wordt wss een beetje rood (dat gebeurd bij mij als ik ga huilen) én je lip/kin gaat trillen, dusja.. x

 • 5 jaar geleden Once Upon A Time

  tranen zijn kleine beetjes lichaamsvocht die uit je ogen komen, net als toiletteren, het moet er af en toe gewoon even uit. Oh, ja maar het vreemde aan deze verschijning is dat het in contact staat met je emoties, een rot verschijning van uit mijn perspectief gezien dan... janken mag

 • 5 jaar geleden realitea

  Nouja ik werk bij een slager en toen ik in mijn arm sneed en naar het ziekenhuis moest raakte ik wel een beetje in paniek. Het ligt dus helemaal aan de situatie haha.

 • 5 jaar geleden Lily

  Hangt van je werk en de situatie af. Ik heb een begeleidster gehad die ging huilen toen ik vertelde dat ik haar nogal chaotisch vond werken en dat dat mij niet hielp bij mijn opdrachten.

  En ik heb een manager gehad die begon te huilen toen ik zei dat er achter haar rug om gepraat werd over haar manier van leidinggeven.

  Die tweede ging zelfs een beetje in foetushouding op de stoel zitten en snifte; 'Ik zeg altijd tegen mezelf, je kán het Mirjam, je kán het wel, maar soms dan..boehoehoe'

  Ik werkte er net 3 dagen en was nogal overdonderd.

 • 5 jaar geleden Soepstengel

  Ligt aan de situatie. Door dingen die op het werk gebeuren vind ik het niet normaal als je op het werk gaat huilen. Bij veel persoonlijke omstandigheden ook niet. Maar als bijvoorbeeld een naast iemand op sterven ligt of het gaat heel slecht met je naaste en iemand herinnert je eraan/vraagt erna dan snap ik best dat je in huilen uitbarst. Ik heb trouwens ook eens op mijn werk moeten huilen. Maar dit was op mijn laatste dag toen ik weg ging en het zo jammer vond.

 • 5 jaar geleden Ville88

  Kan wel hoor. Ik werk in verzorgingstehuis en als 1 van mijn bewoners die ik al jaren ken dood gaat dan laat ik wel een traantje af en toe.

 • 5 jaar geleden Sanne_

  Het ligt echt aan de situatie als het iets groots is dan snap ik het op zich wel.

 • 5 jaar geleden Hieperdepieper

  Ligt eraan wat voor werk je doet en wat de aanleiding daarvan is. Ik heb ook eens moeten huilen omdat ik ziek was, mijn vader ernstig ziek was en dat er van mij dingen werden verwacht die ik op dat moment mentaal niet aankon.

 • 5 jaar geleden Hester

  Hmmm het ligt er een beetje aan. Als jij een goede band hebt met je collega's dan vind ik dat je af en toe wel even bij hen mag uithuilen als het je écht teveel wordt, maar persoonlijk zou ik liever niet huilen onder het oog van mijn baas (als de machtsafstand groot is dan hè en het ook echt als 'baas' voelt). Puur omdat dat niet professioneel is, naar mijn mening. Maar als je het niet kan tegenhouden dan gebeurt het ook wel eens gewoon lijkt me en dan is dat gewoon menselijk.

 • 5 jaar geleden JSR*

  ik vind het wel kunnen, maar het ligt eraan wat voor band je met je collega's hebt.

  Toen ik zelf stage liep en mijn relatie ging slecht en ik had het erover barste ik ook in tranen uit, maar ze was heel lief en dat was het. Maar je moet niet in tranen uitbarsten zodat het hele bedrijf het hoort.

  Als je het echt niet kan tegenhouden is er niets aan te doen.

  & zoals iemand al voor mij zei, bij sommige beroepen kan het gewoon niet.

 • 5 jaar geleden Femme

  Ik vind het aan de situatie liggen. Als je moet huilen om iets wat op het werk gebeurd is, dan vind ik dat absoluut geen probleem. Het laat dan alleen maar zien dat je baalt van dingen die mis gaan op je werk, en dit laat zien dat je om je werk geeft.

  Als je huilt om een persoonlijke gebeurtenis zoals iemand die overlijd of iets dergelijks vind ik het ook kunnen.

  Maar als je huilt omdat je ruzie hebt met je ouders of je vriendinnen vind ik dat je moet proberen in te houden. Dat zijn dingen die je niet op het werk moet willen delen. Dat is niet gepast.

 • 5 jaar geleden inlovewithhyou

  Een mens heeft emoties, en die mogen getoond worden. Ik vind alleen dat dit niet midden op de werkvloer mag gebeuren. Wanneer er iets aan de hand is, mag je best even je collega('s) apart nemen, en ze vertellen wat er aan de hand is. Of als het te veel wordt, even naar het toilet lopen.

  Zelf werk ik achter de kassa in een supermarkt, waar best veel alcoholisten en ander paupervolk komt. Een keer werd ik ontzettend erg uitgescholden door een buitenlander omdat ik zijn vriendin (duidelijk jonger dan 25, waardoor ik ID moest vragen) geen bier mee gaf, en hij buiten stond met de honden. Nadat hij na een aantal bedreigingen de winkel uit werd gezet. Ik ben door m'n collega mee naar de kantine genomen, en hier werd het toch even iets te veel! Dit was dus wel buiten het zicht van klanten.

 • 5 jaar geleden Femke

  Ik vind dat afhankelijk van je baan. Ik werk in een verzorgingstehuis, en wanneer er bewoners overlijden waar ik een hechte band mee had, dan moet ik wel drie keer slikken, en soms rollen de tranen over je wangen, omdat je het zo erg vind. Ik vind dat menselijk, en als je dat niet hebt, klopt dat niet helemaal

 • 5 jaar geleden MLSXX

  Ik heb zelf ook één keer gehuild, het bedrijf waar ik werkte is van mn vader, en mijn tante was op het gedeelde waar ik werkte de manager. En haar man, mijn oom was plotseling overleden, en ze was zo in de stres dat ze het zo vertelde midden op de werkvloer, ik wist even niet hoe ik moest reageren. Hele lieve tante, maar ze had me even apart moeten roepen, ze was zo geschrokken dat ze het zo riep. Maar goed ik vind eigenlijk ook niet echt dat het kan ondanks dat het me zelf is overkomen.

 • 5 jaar geleden that girl

  ik vind het enkel in situaties die echt emotioneel zijn (belangerijk persoon overleden ofzo) wel kunnen maar voor de rest niet

 • 5 jaar geleden Ikiteiru.

  "Het ligt er natuurlijk aan wat de reden is, maar ik vindt dat het gewoon kan. Zelf heb ik het ook al 2 keer gehad( toen een college weg ging, en toen ik op de fiets heel hard tegen iemand op reed omdat ik niet bij de rem kon) maar mijn collega's zijn altijd heel lief hoor

 • 5 jaar geleden Rianne

  Dat gebeurde mij toen nn contract niet werd verlengd. Ik had het niet zien aankomen, het kwam echt als een onverwachte klap

 • 5 jaar geleden Nikki

  Ik heb ook wel eens gehuild op mijn werk, ik kon het dus ook niet inhouden dan heb je gewoon zo´n brok in je keel en gaan je ogen prikken, je kan er niks aan doen, het is misschien wel ongepast maarja

 • 5 jaar geleden Awesomeness

  We zijn allemaal mensen en mensen hebben emoties, die we soms niet kunnen onderdrukken. Ik vind dat huilen op het werk gewoon moet kunnen, maar zoals Daenerys zegt: als je als dokter een patiënt slecht nieuws verteld moet je niet zelf in tranen uitbarsten. Het ligt wel een beetje aan de situatie natuurlijk.

 1. 1