Food

8 redenen waarom je kaneel moet gebruiken

Hmm… lekker, kaneel! Ben jij ook zo dol op kaneel of is dit een specerij die je meestal in de kast laat staan? Dat laatste zou zonde zijn, want kaneel is eigenlijk hartstikke goed voor je. Girlscene zet acht redenen op een rij waarom jij vaker kaneel zou moeten eten en gebruiken en deelt daarnaast in welke healthy recipes kaneel goed van pas komt.

Misschien denk je gelijk aan het najaar als je kaneel ruikt, maar dat betekent niet dat het niet geschikt is voor het hele jaar! Je kan met kaneel veel kanten op en bovendien heeft het een positieve invloed op je lichaam. En wie houdt daar niet van? Daarom presenteert Girlscene je nu acht redenen waarom jij (vaker) kaneel moet eten en/of gebruiken:

1. Kaneel helpt tegen acne
Wie had dat gedacht… Kaneel helpt gewoon tegen acne! Spiek maar eens op de achterkant van anti-puistjes maskers. Daar staat kaneel namelijk vaak op de ingrediëntenlijst vanwege de helende werking. Het helpt namelijk om de acne bacterie te stoppen want het is antimicrobieël. In Jip en Janneke taal heeft dat de betekenis dat het acne dus kan weren. 

2. Kaneel geeft volle lippen
Ben je van mening dat jouw lippen wel een volume boost kunnen gebruiken? Dat kan met een eenvoudig DIY recept! Een mix van kleine lepel olijfolie met een snufje kaneel wordt regelmatig gebruikt als natuurlijke lip plumper. Sterker nog: vrouwen gebruiken deze methode om fijne lijntjes (tijdelijk) op te vullen omdat het zo goed zou werken.

3. Kaneel werkt bij wonden en schrammen
Stel dat je een wondje of een schram hebt en er is nergens in huis een ontsmettingsmiddel te vinden. Wat nu? Loop naar de keuken en pak kaneel! Strooi dat over de plek en het helpt als een natuurlijke ontsmetter. Maar let op met de hoeveelheid die je gebruikt, want ook kaneel kan steken.

Breng het alleen aan op een schone wond! 

4. Kaneel zorgt voor een gezonder lichaam
Als je de crap laat staan en dagelijks een stukje pure (80% of hoger) chocolade eet en een scheutje kaneel (1 gram) door je maaltijd doet help je jouw lichaam om gezonder te worden. Het is gebleken dat kaneel helpt om je bloedsuikerspiegel op peil te houden en cholesterol te verlagen. 

5. Kaneel verbetert de gezondheid
Door het eten van kaneel zorg je voor je gezondheid. Waarom? Kaneel helpt om het lichaam te ontdoen van toxines én het geeft een boost aan je immuunsysteem. Een win-win situatie!

6. Kaneel gaat een slechte adem tegen
Oei… Heb je last van een slechte adem? Kan gebeuren. Maar wist je al dat kaneel ook werkt tegen een slechte adem? Dat komt omdat kaneel een sterk middel is. Zet het in de categorie rozemarijn, koriander, peterselie en eucalyptus: het gaat allemaal die muffe geur in je mond tegen! En hoewel het makkelijker is om gewoon even je tanden te poetsen is het toch goed om te weten dat je slechts op een kaneelstokje hoeft te kauwen om van je slechte adem af te komen. 

7. Kaneel stimuleert haargroei
Kaneel geeft je niet alleen vollere lippen, want het schijnt zelfs de haargroei te stimuleren. Wat sommige mensen doen is kaneel gebruiken als een treatment in hun lokken. Ze mengen kaneel in een kom met olijfolie en honing óf met kokosolie en dit brengen ze vervolgens aan in het haar. Het gaat tintelen, maar dat hoort erbij. Was daarna je haren zoals je normaal doet en herhaal deze behandeling maximaal één keer per week.

8. Kaneel werkt tegen eczeem 
Naast dat kaneel een goede specerij is om acne tegen te gaan werkt het ook voor meiden die last hebben van eczeem. Maak een pasta van een theelepel kaneel en een theelepel honing en breng het aan op de plaatsen waar je de eczeem wil behandelen. Binnen een week zie je resultaat. Dit recept werkt ook goed tegen mee-eters!

Let op: gebruik de pasta niet op de huid van kinderen of op eczeem in het gezicht. Test eerst op een klein stukje huid uit of dit mengsel de huid niet irriteert. Als dit wel het geval is raden we niet aan om het verder op je lichaam te gebruiken en moet je het er direct afwassen.

Probeer kaneel ook eens in/met:
– havermout
(havermout)koekjes
– banaan-ei pannenkoeken
– appel
– popcorn
– bananenbrood
– (gebakken) banaan

Eet/gebruik jij vaak kaneel? Welke weetjes over kaneel kende jij nog niet?

Pin je food inspiratie in Pinbook

bron: beautyhigh, healthyliving, earthclinic

Must reads 👀