Lifestyle

Festivaltip: Indian Summer Festival!

Een feestfestijn van Silent Disco en mooie Jillz mannen tot 90’s music, Chef’Special (!), Deephouse en liefdevolle liedjes van Birdy. Het feestfestijn waar Girlscene het over heeft is het Indian Summer festival. Perfect om de zomer alvast mee in te luiden. Stagiaire Shelley mocht het festival bijwonen en schoot er mooie kiekjes van kledingitems die ze spotte bij jonge meiden, maar neemt je ook mee in de wereld van het Indian Summer festival. Een wereld vol muziek, lekker eten, leuke mensen en vooral veel blijheid. Dus heb je het Indian Summer festival nog niet op je lijstje staan? Pak dan snel je boekje erbij en noteer het festival op jouw must-go-to lijstje!

Met alle benodigdheden in de hand, zoals een trui, zonnebril, tickets, portemonnee, bff en mijn goede humeur, vertrok ik vanaf Amsterdam Centraal naar Alkmaar. Vanaf daar kon je de pendelbus naar het festivalterrein nemen. Deze vertrok elk half uur, dus het was geen probleem als je nét een bus miste. Op deze manier kon je eventueel nog een pitstop maken bij de Burger King, zodat je nog even snel een hamburger achter je kiezen kon werpen. Vanaf station Alkmaar naar het festivalterrein, dat gelegen lag bij ‘Broek op Langedijk’, was het zo’n 30 minuten rijden. Aangekomen bij de plek waar de bus je dropt, moet je nog tien minuten lopen om uiteindelijk bij de ingang van het festival aan te komen. De pendelbussen waren speciale ‘partybussen’, dus de buschauffeurs hadden ook wel zin in een feestje en zetten de muziek dan ook op volume 100 en kon je optimaal in de stemming komen! Voor een retourtje met de pendelbus betaalde je trouwens €7,50, wat voor het openbaar vervoer nog best goedkoop is.

Aangekomen bij de ingang, staat er een kleine rij, die zo is weggewerkt. Na het scannen van je ticket krijg je een polsbandje om waaraan een chip zit verbonden. Met deze chip kon je je hapjes en drankjes betalen. Bij de kassa zette je er bijvoorbeeld €20,- op en bij het betalen hoefde je alleen je chip te scannen voor een scanapparaatje. Op deze manier hoefde je niet bang te zijn om je geld kwijt te raken, want het zat gewoon vast aan je pols. Wat ook fijn is, is dat het Indian Summer festival werkt met kluisjes. Deze kon je in de buurt van de ingang in gebruik nemen, voor als je tijdens het festival niet wil sjouwen met je spullen. In principe betaal je voor een klein kluisje €7,-. Hier komt wel nog een borg van €10,- bovenop. Een fijne gedachte is wel dat je het aan het einde van de dag weer terugkrijgt!

Na het scannen van mijn ticket, het dumpen van mijn spullen in een kluisje en het opwaarderen van mijn chip aan mijn polsbandje, kon het feestje beginnen. Bij één van de ingangen had je aan je linkerhand een draaimolen met daarnaast een kraampje van het merk Jillz. Bij het halen van een drankje viel mij echter voornamelijk één ding op: de ontzettend mooie mannen die bij Jillz werkten en vrijwel ieder meisje was het met mij eens: deze mannen zijn heet. Je zou kunnen zeggen dat we nog net niet stonden te kwijlen. Anyways, back to business! Terwijl het festival zijn impressies achterliet, kwam er een groep jongeren aangelopen met een koptelefoon op. Het was Silent Disco, waarbij je met een koptelefoon op kon meedansen op oldskool liedjes. Voor de buitenstaander een grappig gezicht, want je ziet een kleine groep mensen dansen en mee blèren op muziek zonder dat jij die muziek zelf hoort.


De hete boys van Jillz 😉

Na mijn stem schoor te hebben gezongen werd het tijd om het programmaboekje door te nemen en te beslissen welke acts de moeite waard waren om te bekijken. Op de zaterdag waren er artiesten als Chef’Special, Birdy, Tom Odell en Novastar. Op de superhandige app van het Indian Summer Festival kon je zelf aangeven bij welke acts je aanwezig wilde zijn en maakte daarmee jouw persoonlijke agenda. Zo kreeg je, een half uur voordat het optreden van een bepaalde artiest begon een melding zodat je op tijd bij het optreden aanwezig kon zijn. Mijn telefoon kreeg dat bijvoorbeeld bij de band waar ikzelf u tegen zeg: Chef’Special en je mij dus kunt opvegen zodra ik de band in zicht zie. Het weer op de zaterdag was – zoals je misschien hebt gemerkt – wisselvallig, waarbij af en toe het zonnetje zijn zonnestralen liet zien. Zo ook bij het optreden van Chef’Special, maar de muziek maakte het meer dan goed. Naast de stage waar de band optrad, vond je de wc’s. Lekker belangrijk! Jazeker, want de toiletten begaven zich naast het deel waar de artiesten bij konden komen van het optreden. Het afgezette deel was niet helemaal goed afgezet, want een aantal meiden konden met gemak naar binnen gluren. Het zal toch niet zo zijn dat Chef’Special even hun gezicht vertoont door dat kiertje heen? Het zou toch wel! Waardoor ik mijn kans greep en mijzelf op de foto zette met de leadzanger van de band: Joshua Nolet. Score!

Na dit moment te hebben meegemaakt, werd het tijd voor wat eten. Bij het Indian Summer Festival kon je genoeg te eten halen, zoals een hamburger, patat, een pizza slice, wafels en tosti’s. Zorg hierbij wel dat je genoeg geld op je chip hebt staan, want het eten is vrij prijzig. Zo betaal je voor een dikke pizza slice met salami €4,95, die verder wel goed smaakte. Voor een zelfgemaakte hamburger met originele saus betaalde je het flinke bedrag van €6,95, maar dan heb je wel een smakelijke burger. Je kunt er ook voor kiezen om voorafgaand het festival alvast je maag vol te proppen, zodat je zo min mogelijk geld uitgeeft aan het eten bij het festival en dus geld bespaart. Gezien het feit dat we geen briefjes van 100 over de toonbank kunnen gooien, maar dat mag de pret niet drukken! 

Het leuke aan het Indian Summer Festival is dat er vrijwel elk moment wel iets te beleven valt. Was er even geen artiest, dan was er wel een leuk feestje, zoals het ‘Singlefeestje’. Je kon hier zelf een oldskool single uitkiezen en deze doorgeven aan de dj, die het dan vervolgens voor je opzette. Als je genoeg kreeg van de meezing liedjes kon je je laten vermaken bij een andere stage waar bijvoorbeeld stampende house werd gedraaid. Op deze manier hopte je dus van de ene tent naar de andere en werd je continue vermaakt.

Omdat het festival plaatsvond in de buurt van Alkmaar/Heerhugowaard besloten mijn bff en ik dat we het niet al te laat konden maken, omdat er anders geen rit meer naar huis zou zijn en we het liefst wel weer in onze bedjes wilden belanden. Er werd een blik geworpen in de persoonlijke agenda, waarbij de talentvolle Birdy nog op de kijklijst stond. Met de chip betaalden we ons zelf samengestelde Swirl en drukten onze bips tegen het gras. Terwijl Birdy bezig was met een soundcheck, genoten wij nog even van het ijsje in het zonnetje. De 18-jarige zangeres nam plaats achter haar piano en betoverde het hele grasveld met haar stem. Birdy was voor ons een perfecte afsluiter, ook al ging het festival zelf nog door tot in de late uurtjes en de volgende dag ook weer!

De prijs van een kaartje voor het festival is afhankelijk van hoeveel dagen je van plan bent te gaan. Voor een dagkaart betaal je bijvoorbeeld €49,-. Terwijl je voor een weekendticket €64,- betaalt en voor een weekendticket met camping €89,-.

Ben jij naar het Indian Summer Festival 2014 geweest? Of staat het nog op je bucketlist?
Pin je favoriete festival in Pinbook

Must reads 👀