Lifestyle

Heftig verhaal: mijn vader mishandelde mij

24

Girlscene gaat over fashion en beauty, allerlei happy dingen. Helaas zijn er soms ook minder leuke dingen in het leven en die passen goed in onze rubriek ‘lifestyle’. Want vervelende en heftige dingen horen helaas bij het leven. Sommige meiden hebben wel iets heel heftigs meegemaakt en willen hun verhaal graag met jullie delen. Deze keer een Girlscene lezeres die vroeger mishandeld is door haar eigen vader.

Als klein kind ben ik ernstig mishandeld door mijn eigen vader. Tot op de dag van vandaag, kan ik mij nog veel herinneren van mijn nare jeugd. Als baby kwam ik ongewenst op deze wereld. Mijn ouders hadden het niet breed en waren erg jong toen zij met elkaar gingen trouwen en samenwonen.

Als baby was ik volgens mijn ouders heel moeilijk. Ik huilde de hele dag door, wilde niet eten of drinken en weigerde elk aanbod. Vanaf toen ben ik al mishandeld door mijn vader. Als baby heb ik er weinig van meegekregen, maar naarmate ik ouder werd, ben ik mij veel gaan herinneren en heb ik er nog nare beelden van in mijn hoofd.

Als kind heb ik altijd in angst moeten leven. Ik plaste vaak in mijn broek wanneer ik alleen van school naar huis moest lopen. Wanneer ik eenmaal voor de deur stond en moest aanbellen moest ik al plassen. Zelfs in mijn slaap heb ik vaak in mijn broek geplast of overgegeven. Niet omdat ik ziek was, maar omdat ik zo bang was.


Bron

Mijn vader sloeg mij vaak met de platte hand in mijn gezicht. Wanneer hij erg agressief was, sloeg hij mij met een lange houten stok op mijn rug of billen. Wanneer ik mijn glas melk niet wilde opdrinken of mijn eten niet opat, werd ik meegesleept naar de woonkamer en kreeg ik harde schoppen tegen mijn lichaam. Eén van de beelden die ik mij nog goed kan herinneren, is dat ik onder de koude douche werd gezet. Dit beeld vergeet ik nooit meer.

Op school was ik stil en verlegen. Ik durfde nooit wat te zeggen en haalde vaak lage cijfers. Ik had altijd één beste vriendin waar ik vaak mee was. Zij is er in groep 8 achter gekomen dat ik thuis werd mishandeld door mijn vader. Omdat ik haar beste vriendin was, heeft ze het aan haar vader verteld. Op een avond toen ik bij haar thuis was, moest ik met haar vader praten. Ik heb het die avond allemaal eerlijk verteld en er werd actie ondernomen. Haar vader nam contact op met mijn oude basisschool.

De interne begeleider van mijn oude basisschool haalde mij elke week uit de klas om te praten. Ik moest elke week vertellen hoe het met mij gaat en wat er thuis gebeurt. Bij het laatste gesprek met de interne begeleidster vroeg ze mij: ‘Wil je dat er hulp komt bij jou thuis? Wil je dat je vader wordt geholpen?’ Waarop ik antwoordde: ‘Nee! Het is mijn vader en ik hou van hem.’ Na dit gesprek heb ik nooit meer een gesprek gehad en ging het thuis ondertussen allemaal verder.

Toen ik naar het voortgezet onderwijs ging, is de mishandeling verminderd en uiteindelijk gestopt. Ik was erg opgelucht, maar was nog altijd angstig om thuis te zijn. Ik heb uiteindelijk mijn Vmbo-tl diploma kunnen halen en zit nu in het laatste jaar van het MBO. Mijn toekomstdroom is om lerares te worden op een basisschool. Omdat ik nu intensief bezig ben met kinderen op stage, word ik af en toe geconfronteerd met situaties waarbij ik mezelf als kind zie.

Ik vind ik het een diepe teleurstelling dat mijn basisschool toentertijd geen actie heeft ondernomen. Misschien was het dan wel eerder gestopt. Nu, zeven jaar later ben ik in behandeling voor posttraumatische stressstoornis (PTSS). De nare beelden die ik in mijn hoofd heb, worden verwerkt met de therapie EMDR. Wanneer ik nu terug denk aan de beelden, krijg ik geen heftige emoties meer zoals voorheen. De band tussen mijn vader en mij is niet heel goed, maar ik vind het voldoende. Ik ben blij dat ik deze stap heb genomen en de beelden heb kunnen verwerken. Na een periode van veel woede aanvallen, ben ik gaan realiseren dat ik hulp moest gaan zoeken. Ik had deze stap niet durven nemen zonder de steun van mijn lieve vriend. Ik heb het een lange tijd volgehouden dat de beelden vanzelf wel weg zouden gaan, dat ik me op een dag vanzelf wel goed zou voelen, maar dit gebeurde niet. Na een lange periode van stress en verdriet, begin ik mij weer langzaam goed te voelen.

Ik wil jullie graag meegeven dat het nooit te laat is om jezelf te helpen. Ook al heb je een traumatische ervaring meegemaakt, wat zich 10 jaar geleden heeft afgespeeld, je wordt er hoe dan ook op een dag mee geconfronteerd. Praat erover met familie, goede vriend(inn)en, mentor of ga desnoods naar een psycholoog. Schaam je er vooral niet voor!

Liefs,

Anoniem

LOVE dit artikel
12 meiden hebben deze blog geloved

Plaats een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook

24 reacties

 • 5 jaar geleden Annick van der Steene

  Heel veel respect !

 • 5 jaar geleden laplusbellerose

  Ik heb een vraagje! Een vriendin van mij heeft een heel heftige tijd doorgemaakt en ze zag deze rubriek op girlscene en ze wou heer verhaal ook graag delen met anderen. Weet iemand hoe je je verhaal naar girlscene kunt sturen?

 • 5 jaar geleden xSooofx

  Superknap dat je dit zo open kan vertellen!

 • 5 jaar geleden L-Tells

  respect! Wauw, goed dat het nu beter gaat. Ik ben heel dankbaar dat ik een leuke en mooie jeugd heb (gehad), dat besef ik me altijd nog meer als ik zulke verhalen lees.

  Sterkte! X

 • 5 jaar geleden ♥echteliefde

  Wauw knap van je dat je dit zo open kan vertellen♥

  Respect

  x Veer♥

 • 5 jaar geleden Hailey

  Iedereen kan genezen van iets wat zich vroeger heeft afgespeeld, ik ben levend bewijs. Sterkte, Kus!

 • 5 jaar geleden fleur

  sterktex!

 • 5 jaar geleden BrigitteBardot

  @Lianneke, je kan het bij het amk melden

 • 5 jaar geleden Adelinaa

  Heftig! Veel sterkte meid

 • 5 jaar geleden badgarlriri

  Hey willen jullie mijn blog over VREEMDGAAN en TIPS lezen. het gaat over vreemd gaan en hoe je ermee om moet gaan als je vriendje het doet.

  aangezien ik er nog geen blog over kon vinden heb ik er een gemaakt groetjes

 • 5 jaar geleden badgarlriri

  super goed van je, respect

 • 5 jaar geleden Annelieke

  heftig zeg. en super goed van je dat je je in wilt gaan zetten voor kinderen die hetzelfde meemaken. jij begrijpt hun en dat is voor die kinderen natuurlijk heel erg fijn. je wordt vast een superjuf!

 • 5 jaar geleden I'm that girl

  Oh wat erg Sterkte met het verwerken!!

 • 5 jaar geleden Lianneke

  Mijn vriendin word ook mishandeld door haar vader fysiek en mentaal. Haar vader is snel aan iets verslaafd eerst was het cola en nu alcohol. De vader doet ook agressief naar mij en m'n vrienden omdat hij niet wil dat wij weten wat er in het huis zich afspeeld. De school doet er nix tegen en we hebben dit ook op scouting gezegd waar wij allemaal bij zitten. We weten niet wat we moeten doen... Mocht er iemand tips hebben die zijn van harte welkom.

 • 5 jaar geleden KS.

  Wat vreselijk! Hopelijk kan je het goed verwerken. Heel veel sterkte..

 • 5 jaar geleden Lorem Ipsum

  Wat fijn dat je nu zo'n lieve vriend hebt die jou heeft geholpen met zo'n moeilijke stap te zetten! Ik wens je heel veel sterkte en hoop dat de behandelingen je helpen!

 • 5 jaar geleden JeBlondine_x

  Wat heftig... en dan nog te bedenken dat ik boos word als ik iets niet krijg ofzo. Sterkte x

 • 5 jaar geleden A.nouk

  Ahww wat erg, sterkte

 • 5 jaar geleden maroon5

  Woww, Sterkte!!

 • 5 jaar geleden Hester

  Goed dat je naar een psycholoog bent gestapt! Klinkt heftig, vooral dat je het je herinnerde. Knap dat je nog wel een band hebt met je vader na alles wat er is gebeurd.

 • 5 jaar geleden Loesss,

  AahW, goed van je!

 • 5 jaar geleden Isa <3

  Heel veel sterkte! Ik weet wat je doormaakt , mijn stiefvader heeft me ook mishandeld. wel op een compleet andere manier. maar ik weet dat je andere mensen nodig hebt om dit een plaats te geven in je leven!

 • 5 jaar geleden Fuckfleur

  wow jeetje wat erg... Sterkte!

 • 5 jaar geleden afrikanbeauty

  Wauw wat een verhaal

  Mara vind het goed van je dat je verder gaat met je leven Veel sterkte

 1. 1