Lifestyle

Creëer je eigen leven met Tomodachi Life

Het is bijna zomervakantie en dat betekent… Tijd voor leuke dingen! Als we willen liggen we elke dag in het park met onze vriendinnen of maken we een tripje naar het strand. Heerlijk! Maar we kunnen ook weer ongegeneerd spelletjes spelen, ideaal als het een dagje regent of als je onderweg bent en wel wat tijd te doden hebt. Nintendo komt met Tomodachi Life, een spel waarin JIJ de hoofdrol speelt en waar allemaal gekke dingen gebeuren. Een rockster worden, naar een pretpark met je BFF of verliefd worden; het kan allemaal! Girlscene's Emma test het spel uit en creëerde haar eigen Mii. Misschien zie je ook wel een ander redactielid voorbij komen ;-).

Als er iemand van spelletjes houdt, dan is het Emma wel. Vroeger heeft ze heel wat uurtjes versleten achter de GameCube (10 punten als je nog weet wat voor spelcomputer dit is) en ze wil al helemaal niet weten hoeveel uur ze in totaal The Sims heeft gespeeld. Er is dus geen geschikter persoon om Tomodachi Life te spelen!

Voordat ik aan het spel begin, kijk ik even het onderstaande filmpje om een eerste indruk te krijgen. Wat ziet het er leuk uit! Met Tomodachi Life creëer je een heel nieuw leven en jij bepaalt zelf hoe dat gaat. Je kunt het spel zo persoonlijk maken als je wil: je Mii heeft nu ook een persoonlijkheid en je kunt je appartement inrichten naar je eigen smaak. Je kunt een rockster worden, gaan shoppen, verliefd worden… Eigenlijk alles wat je ook in het echte leven kan! Je kunt ook je familie, vrienden, leraar, vriendje of wie je maar wil creëren zodat je nooit eenzaam hoeft te zijn.

Maak een Mii
Ik pak de Nintendo 2DS erbij en start het spel op. Het eerste wat je doet is een Mii maken. Eerlijk is eerlijk: je eigen poppetje creëren is één van de leukste dingen om te doen. Wiehhhh, ik kan niet wachten! Vooral omdat er een nieuwe, makkelijke manier is om je Mii te maken. Je maakt een foto van je hoofd en dan krijg je vanzelf een Mii die op jou lijkt. Zo heb je binnen één minuut een poppetje gemaakt. Maar voordat je een foto maakt, kies je jouw haar- en huidskleur en je kiest een kapsel.

Goed, tijd voor de foto. Ik ben zo benieuwd! Ik moet zeggen dat ik het wel een beetje awkward vind om de foto te maken (vooral midden op het kantoor terwijl iedereen aan het werk is), maar het resultaat mag er zijn! Het is fijn dat je nog een paar keuzes hebt en dat mijn poppetje binnen no time gemaakt is.

Maar daarmee ben je nog niet klaar, je Mii heeft nu ook een persoonlijkeid zodat ze écht op jou lijkt! Daarna kies je nog een stem en daarmee is de Mii compleet.

Maak een eiland
Oké, mijn poppetje is gemaakt. Vind jij dat we een beetje op elkaar lijken? Ik verhuis naar een eiland, dit wordt de thuis van mijn Mii. Het eiland heeft natuurlijk ook een naam nodig, ik kies voor 'Girlscene Island'. Ik zie dat het eiland er prachtig uitziet en dat mijn Mii er in de toekomst leuke dingen kan doen zoals shoppen en naar een pretpark. Al deze gebouwen en activiteiten speel je vrij naarmate je het langer speelt.

Let the game begin
Yaaay, we kunnen eindelijk beginnen. Ik krijg een appartementje en mijn Mii geeft aan dat ze honger heeft. Op naar de supermarkt om eten te kopen! Ik sla vier pizza's in (hé, best verstandig om een voorraadje aan te leggen, of niet soms?) en vervolgens geef ik mijn Mii wat te eten. Yummy, dat smaakt goed! Het doel is om je Mii gelukkig te houden en als je haar wensen vervult, dan krijg je geld waar je vervolgens weer leuke dingen van kunt doen.

Mijn Mii heeft de pizza nog maar net achter de kiezen of ze heeft al een andere wens: ze wil graag een vriend of vriendin! Alleen is ook maar zo alleen. Zoals ik al zei kan je iedereen creëren wie je maar wil en het lijkt mij wel gezellig als Renée in het appartementenblok komt wonen. Renée maakt haar Mii aan (als twee druppels water, vind je niet?!) en binnen no time zijn we al vrienden. Gezellig!

Wat is er nog meer te doen… O, ik zie dat er een markt is! Ik neem snel een kijkje en wie staat daar achter een kraampje… Het is Renée! Ze verkoopt chocola en natuurlijk neem ik er een paar mee voor de lekkere trek.

Helaas moet ik toen écht weer verder met werken, het is niet de bedoeling dat ik de hele dag op de Nintendo zit (hoe graag ik dat ook zou willen). Dit spel is overigens ideaal voor als je even wat tijd te doden hebt, bijvoorbeeld als je onderweg bent naar het strand. Je hoeft het niet per se uren achter elkaar te spelen, daar is het ook veel te mooi weer voor :-).

Ik kan niet wachten om het spel verder te spelen, er gebeuren namelijk allerlei onverwachte dingen in de game, je kunt elke dag een kijkje nemen om te zien wat voor avonturen je eilandbewoners beleven. De mensen op je eilandjes leiden hun eigen leven. Ze maken vrienden, krijgen ruzie en worden misschien zelfs wel verliefd!

Wil je met ons mee spelen? Op de website van Nintendo vind je meer informatie en kun je het spel ook bestellen.

To be continued… Over een tijdje geven we een update over hoe het gaat op Girlscene Island. Welk redactielid wil jij graag op het eiland zien?

*Dit is een gesponsord artikel