News

Reageren mensen anders op je als je veel make-up draagt?

Ben jij iemand die veel make-up draagt, of ga jij elke dag au natural de deur uit? De hoeveelheid make-up die een meisje draagt is heel persoonlijk. Misschien maak jij elke dag een mooie ooglook, maar het kan ook dat je niet verder komt dan mascara. Reageren mensen anders op je als je meer of minder make-up draagt? Dat vroeg de 21-jarige Brinton zich af en besloot hier een experiment mee te doen. Op dag één droeg ze geen make-up, op dag twee droeg ze een beetje make-up en dag drie pakte ze uit met veel make-up. Werd ze anders behandeld? Je leest het hier!

Als we een avondje gaan stappen, dan doen we meestal nét even wat meer make-up op dan als we een dag naar school gaan. Gewoon, omdat het er bij hoort! Misschien merk je dan wel dat mensen anders op je reageren dan als je minder make-up draagt. Je zou bijvoorbeeld meer aandacht kunnen krijgen als je veel make-up draagt in tegenstelling tot als je geen make-up draagt. Maar is dit ook echt zo? Brinton testte het uit.

Brinton Parker studeert aan de Universiteit van California en was wel benieuwd of ze andere reacties zou krijgen op drie verschillende make-up looks. Ze werd geïnspireerd door het feit dat de '#selfie generatie' (zo noemt Brinton onze generatie) het nodig vindt om elkaar constant te beoordelen op uiterlijk en niet bang is om dat te zeggen.

Let's put it to the test! Welke reacties kreeg Brinton op haar verschillende looks?

Dag 1: Geen make-up

Brinton was best wel zenuwachtig om zonder make-up de straat op te gaan. Om het iets minder eng te maken, heeft ze wel wat concealer aangebracht om haar wallen weg te werken.

De reacties die ze kreeg:
"Heb je een heftig weekend achter de rug?"
"Wow, die koffie kan je wel gebruiken"

Dag 2: Natural make-up

Op de tweede dag droeg Brinton natural make-up. Deze look komt het dichtst in de buurt van haar dagelijkse make-up look. Brinton droeg concealer, poederfoundation, mascara, oogpotlood, blush en lippenbalsem.

Op deze dag kreeg Brinton positieve reacties, maar uitsluitend van meisjes!

De reacties die ze kreeg:
"Je ziet er goed uit vandaag! Wat voor mascara gebruik je!"
"Je make-up ziet er super mooi uit"

Dag 3: Veel make-up

Op de laatste dag van het experiment pakte Brinton flink uit qua make-up. Ze bracht een prachtige ooglook aan en gaf haar gezicht meer vorm door te shapen. Brinton kreeg de meeste reactie op deze look!

De reacties die ze kreeg:
"Heb je een gala vanavond? Je make-up ziet er prachtig uit"
"Je bent klaar voor het weekend hè! Je ziet eruit alsof je klaar bent om te feesten"
"Speel je in een toneelstuk?"

Conclusie: Ja, mensen reageren anders op veel of weinig make-up. Brinton heeft van haar experiment geleerd dat het eigenlijk niet gaat om de hoeveelheid make-up die je draagt, je moet make-up dragen waar JIJ je prettig bij voelt. Brinton voelde zich niet fijn toen ze geen make-up droeg, maar ze was ook veel te veel gericht op de reacties van anderen toen ze heavy make-up op had.

Merk jij ook dat mensen anders reageren als je meer of juist minder make-up op hebt? Welke reacties krijg je dan? Welke look staat Brinton het best?

Bron: dailymail, bustle

Must reads 👀