Travel

Met je vriend op vakantie: zo houd je het leuk

De zomervakantie is bijna in zicht en waarschijnlijk heb jij al een tripje geboekt naar een zonnig oord of een bruisende stad. Met je vriendje op vakantie gaan is gezellig en romantisch, maar we moeten ook eerlijk zijn… Een reis kan ook voor behoorlijk wat spanningen in de relatie zorgen. Je merkt dat je zijn geneurie niet schattig maar irritant vindt en je kunt het niet uitstaan als hij weer eens zijn sokken laat slingeren. Bovendien krijgen jullie discussies over de kleinste dingen. ARGH! Hoe doe je het de volgende keer beter of hoe beland je niet in deze situaties? Girlscene geeft tips.

Uit meerdere onderzoeken is gebleken dat vakantie niet per se relaxen geblazen is. 'Vakantiestress' is niet voor niks een woord. De spanningen kunnen behoorlijk hoog oplopen en dat is natuurlijk niet zo gezellig als jullie op vakantie zijn. Hoe voorkom je onnodige ruzies en waar moet je op letten? Je leest het hieronder!


Bron

Bespreek wat je verwacht
Je vriend wil graag elke dag om acht uur opstaan om lange wandelingen te maken, maar jij ligt veel liever op het strand te zonnen. Als dit zo is, dan hebben jullie totaal andere verwachtingen en dat matcht natuurlijk niet. Bespreek van tevoren wat jullie van de vakantie verwachten. Willen jullie een zonvakantie of toch liever een doe-vakantie? Hier moeten jullie het wel over hebben -jullie moeten tenslotte een vakantie boeken- maar praat ook over de details. Is er iets wat één van jullie per se gedaan of gezien wil hebben? Gaan jullie altijd uit eten of gaan jullie zelf koken? Maar ook over financiële zaken moet nagedacht worden: gaan jullie splitten of betaalt de één meer? Hebben jullie een (dag)budget of zien jullie wel hoeveel jullie uitgeven? Praten is the key!

Zorg dat je alles van elkaar weet
Voordat je met elkaar op vakantie gaat, is het belangrijk dat jullie alles van elkaar weten. "Ja duh Girlscene, we hebben een relatie, natuurlijk weten we alles van elkaar!" Dat is ook zo, maar weet je of je vriend wagenziek is en weet hij dat van jou? Is er iets wat jij of hij altijd doet op vakantie? Schakelen jullie internet helemaal uit of willen jullie wel graag internet hebben? Nogmaals: praten!

Verwacht niet te veel
Als je voor het eerst met je vriend op vakantie gaat, heb je misschien een heel romantisch beeld voor je. Elke avond een strandwandeling maken, diner bij kaarslicht… Net zoals je op foto's van anderen ziet. Maar wat je niet op de foto's ziet, zijn de muggen die je lastig vallen tijdens je strandwandeling. Bedenk je dat geen enkele vakantie altijd romantisch is. Natuurlijk zullen er veel romantische en onvergetelijke momenten zijn, maar houd er rekening mee dat niet elke minuut perfect zal zijn.

Wees voorbereid op ruzies
We zullen het maar gewoon zeggen: jullie zullen ruzie krijgen. Misschien één keer, misschien meerdere keren, kleine ruzie'tjes of grote ruzies… Grote kans dat het gaat gebeuren. Niet dat je er vanuit moet gaan dat jullie constant lopen te kibbelen (waarom wil je dan met hem op vakantie?), maar als je voorbereid bent op ruzies dan zal het ook niet tegenvallen.

Maak een realistische planning
Natuurlijk wil je veel zien en doen op vakantie, vooral als er op je bestemming veel te beleven is, maar zorg dat je realtische planningen maakt (als je die al maakt). Als je twintig dingen op één dag plant, dan ben je alleen maar bezig met wat je hierna zal doen en vergeet je om te genieten van hetgeen wat je op dat moment aan het doen bent. Bovendien kan het zorgen voor spanningen als jij constant met de planning bezig bent en hij zin heeft om spontaan te gaan lunchen bij het tentje op de hoek.

Geef elkaar de ruimte
Samen op vakantie gaan betekent dat jullie 24/7 bij elkaar zijn. Klinkt misschien als muziek in de oren als je nog thuis bent, maar eenmaal op vakantie merk je dat het soms wel erg veel wordt. Je gaat je ergeren aan de kleinste dingen en voor je het weet zijn jullie weer aan het discussiëren om een wissewasje. Geef elkaar de ruimte, jullie hoeven niet 24/7 bij elkaar te zijn en jullie hoeven niet alles samen te doen. Het is prima om even een blokje om te gaan zonder hem en het is ook helemaal niet gek als hij even muziek luistert en jij een boek leest. Waarschijnlijk merk je dat je na een korte break veel minder ergernissen hebt!

Drink niet teveel
Vakantie is de tijd om eens lekker te genieten en een borreltje te nemen (als je oud genoeg bent natuurlijk), maar het is geen goed idee om je helemaal vol te gieten. Als er al wat alcohol door je bloed stroomt, is het nog veel makkelijker om ruzie te maken. Bovendien reageer je explosiever. Niet zo gezellig dus! Een drankje of twee is leuk, maar als het er veel meer worden dan kan dat wel eens op ernstige ruzies uitlopen…

Maak van een mug geen olifant
Het is heel irritant dat hij nooit zijn bordje afruimt, maar het is geen reden om uit je vel te springen. In plaats van dat je naar hem toe holt en schreeuwt waarom hij toch nooit zijn bord wil afruimen, is het beter om rustig adem te halen en hem rustig te verzoeken of hij de volgende keer zijn bord netjes wil opruimen. Be kind!

Trek niet te snel conclusies
Als je in een discussie of ruzie belandt, dan is het makkelijk om snel conclusies te trekken. Haal diep adem -tel tot tien- en geef hem de kans om zichzelf uit te leggen. Stel vragen en praat het uit om vervolgens te besluiten dat jullie deze ruzie achter jullie laten.

Enjoy
Vakantiestress of niet, je bent nog steeds op vakantie. Geniet van je omgeving, geniet van de nieuwe ervaringen, geniet van het weer en geniet van je lieve vriendje!


Bron

Ben jij wel eens met je vriendje op vakantie gegaan of wordt dit de eerste keer? Heb jij nog tips om ruzies te voorkomen?
En zit je al op Pinbook?