News

AnnaLynne McCord is als tiener verkracht

Als je 90210 hebt gekeken, dan zou je AnnaLynne McCord -die de rol van Naomi vertolkte- misschien wel aanwijzen als meest zelfverzekerde vrouw. Maar voor haar succes in Hollywood heeft ze iets heel heftigs meegemaakt en daar schrijft ze nu voor het eerst over in Cosmopolitan. Naar eigen zeggen is ze er klaar mee om het langer stil te houden. AnnaLynne is namelijk verkracht als tiener. Nu vertelt ze haar verhaal om meiden die iets soortgelijks meegemaakt hebben te helpen.

"Ik vertel dit verhaal, omdat ik vind dat het tijd is voor de waarheid", schrijft AnnaLynne in haar artikel voor Cosmopolitan. Het lijkt alsof AnnaLynne het perfecte leventje leidt. De actrice is doorgebroken in Hollywood, speelde een paar seizoenen in 90210 en nu zet ze zich in voor goede doelen. Maar bijna niemand wist dat AnnaLynne een zwarte bladzijde in haar leven heeft. AnnaLynne is als tiener verkracht door iemand die ze kent.

Het ironische is dat AnnaLynne een verkrachting na moest spelen in 90210. Haar personage Naomi werd verkracht door iemand die ze kende. De actrice ontving de verhaallijn met open armen, want ze vond het belangrijk dat dit verhaal werd verteld. AnnaLynne leerde haar tekst uit haar hoofd. "Toen we de intense scène gingen filmen, kreeg ik een breakdown. Ik kon niet stoppen met huilen. Mijn collega's vonden dat ik de scène fantastisch had gespeeld. Ze hadden geen idee dat ik écht seksueel misbruikt ben door iemand die ik ken."

"Voordat je kan begrijpen wat er met mij is gebeurd en waarom ik zo reageerde, moet je een paar dingen weten over mijn leven." AnnaLynne schrijft dat ze uit een extreem gelovig gezin komt uit Georgia, waar ze geleerd heeft dat ze haar gevoelens voor zichzelf moest houden. De actrice ging niet naar school, maar kreeg thuis les van haar moeder. Haar ouders geloofden in straffen. Tenminste, zij noemden het straf, AnnaLynne ziet het meer als mishandeling. Ze werd namelijk geslagen met een stok. AnnaLynne heeft altijd gehouden van haar ouders, want ze hadden ook een lieve kant. Op haar vijftiende gingen haar ouders scheiden en haalde ze haar ouders over dat ze zich mocht inschrijven bij een modellenbureau in Miami. Ze verhuisde naar Miami en woonde samen met acht andere modellen. AnnaLynne kwam daar ook voor het eerst in aanraking met jongens. Ze experimenteerde een beetje, maar deze jongens behandelden haar nooit goed, deels omdat AnnaLynne van huis uit mee had gekregen dat mensen die van je houden je ook pijn doen.

AnnaLynne kreeg een vriendje. Toen ze 18 was verhuisde ze naar Los Angeles om auditie te kunnen doen voor films, haar vriendje zou later naar LA komen. Een andere vriend belde haar op, of hij bij haar op de bank mocht slapen. AnnaLynne stemde hiermee in en maakte de bank klaar. De vriend kwam, ze praatten even, maar toen viel AnnaLynne in slaap. Toen ze wakker werd, zat hij in haar.

In eerste instantie deed AnnaLynne alsof ze nog sliep. Ze vroeg zich af of ze hem misschien het verkeerde idee had gegeven. Toen dacht ze aan de praktische dingen: ze zou een SOA kunnen krijgen, ze had een vriend! AnnaLynne vroeg hem om te stoppen. Hij verdween in de badkamer. De rest van de nacht bleef ze naar het plafond staren. In de ochtend schreef ze een briefje aan hem en wachtte in de auto tot hij weg was. AnnaLynne ging terug naar binnen, nam een douche en deed alsof het niet was gebeurd.

De maanden daarna voelde ze zich depressief. AnnaLynne heeft zelfs een keer geprobeerd om zelfmoord te plegen. De jongen heeft ze nog wel eens gezien, maar hij heeft het nooit toegegeven. De dader heeft tegen anderen gezegd dat ze het allebei wilden en dat AnnaLynne verliefd op hem was.

AnnaLynne wil graag een boodschap meegeven: "You have a voice. Sluit jezelf niet op. Spreek je gevoelens uit."

Wat vind jij van dit verhaal? Vind je het goed dat ze er nu voor uit komt?

Bron: cosmopolitan
Bron beeld: cosmopolitan

Must reads 👀