Beauty

Make-up tips voor brildragers

Je draagt een bril en je bent er trots op! Alleen nu vraag je jezelf misschien af hoe je het beste je make-up draagt wanneer je de bril opzet. Met de volgende tips is het heel eenvoudig om je normale make-up routine aan te passen zodat je er ook met een bril op fabulous uitziet. Pak je notitieboek er maar bij en let's get started! Girlscene's Shelley laat zien hoe je een eenvoudige look in elkaar zet.

Wil je ook graag weten hoe je het beste je make-up draagt wanneer je een bril opzet? Geen probleem! Na het lezen van de volgende tips van Girlscene's Renée laat Shelley vervolgens zien hoe je een eenvoudige look maakt.


Lichte oogschaduw

Ben je bijziend waardoor je ogen kleiner lijken achter je brilglazen? Gebruik dan lichte oogschaduw met eventueel een kleine glans. Hierdoor maak je de ogen optisch groter waardoor het niet wegvalt achter het montuur!

Shelley gebruikt MAC Goldmine uit het Maleficent palette. 


Eyeliner

Ga aan de slag met je favoriete (gel)eyeliner als je verziend bent. Maar let op: want door je glazen vallen make-up fouten sneller op omdat je ogen vergroot worden. Vervaag de eyeliner met een kwast of wattenstaafje om het zachter te maken. 

Shelley gebruikt de MAC oogschaduw Carbon uit hetzelfde Maleficent doosje. 

Hoe dikker het montuur, hoe dikker de eyeliner
Over het algemeen gaat de volgende 'regel' op: hoe dikker het montuur, hoe dikker de eyeliner. Dus als je een dun montuur hebt staat een subtiel lijntje langs je bovenste wimperrand mooi en als je een dikker montuur hebt kom je prima weg met een dikkere lijn!

Wimperkruller
Don't forget about the lashes! Krul je wimpers om je ogen nog meer te laten spreken. Gebruik het liefst een mascara die de wimpers separeert, vooral als je verziend bent. Zoals je hierboven leest valt je oogmake-up extra op, dus ook als je klonterige wimpers hebt. 

Wit oogpotlood
Wit oogpotlood is als een redder in nood voor meiden die bijziend zijn. Deze glazen verkleinen de ogen, maar door wit oogpotlood te gebruiken open je de ogen. Bovendien zie je er meteen een stuk frisser uit met een wit lijntje op je waterlijn! 

Match make-up en montuur
Als je een bril draagt moet je er wel bewust van zijn wat voor montuur je draagt en wat voor kleur het montuur heeft. Het staat namelijk niet erg mooi als je kleuren gebruikt die bij elkaar vloeken. Stel je bril is donkerbruin met een warme ondertoon. Als je dan een roze blush gebruikt is de kans groot dat je een clowntjes look krijgt… Dan is het beter om de kleuren van je make-up aan te passen en het te houden bij warmere tinten. 

Vermijd glitter
Over de clown look gesproken… Glimmende of glitterende blush, highlighter en andere glitterende (gezichts)make-up zijn al snel too much als je een bril draagt. Een lichte glans gaat nog wel, maar chunky glitter of shimmer wat bijna metallic lijkt is helaas niet voor brildragers weggelegd. 

Wenkbrauwen
Wenkbrauwen zijn over het algemeen al een belangrijk onderdeel van het gezicht, maar voor brildragers is het misschien zelfs nog belangrijker. Zeker als je wenkbrauwharen bijna transparant zijn is het een goed idee om de wenkbrauwen in te kleuren met een potlood of matte oogschaduw. Zorg ervoor dat je overtollige haren boven en onder de wenkbrauw epileert en kam de haren licht omhoog om je gezicht en ogen te liften. Als je een wenkbrauwgel gebruikt hoef je de rest van de dag je geen zorgen te maken of je wenkbrauwen er nog goed uitzien. 

Concealer
Brildragende mensen hebben een hardcore concealer nodig als ze te weinig slaap hebben. De montuur van brillen veroorzaakt een schaduw onder je ogen waardoor het opvalt als je net een paar uurtjes te weinig hebt geslapen die nacht. Gebruik daarom een dekkende concealer en dan het liefst één die vrij hard is. Deze concealers dekken namelijk beter en blijven lang zitten. 

Poeder
Als je gezichtsmake-up gebruikt moet je eigenlijk niet vergeten om je neus, voorhoofd en wangen even af te poederen voordat je de bril opzet. Vooral wanneer je foundation draagt is dit een onmisbare stap. Make-up gaat schuiven onder je bril en dit gebeurt minder snel als je een poeder gebruikt. Breng de poeder aan met een spons voor het beste en langdurigste resultaat.

Contour je jukbeenderen
Heb je een ovaal of rond gezicht en heb je geen opvallende jukbeenderen? Geef je gezicht dan meer vorm door te contouren. Sla deze stap over als je prominente jukbeenderen hebt of een rechthoekig gezicht. 

Blush
Als we het toch over contouren hebben… Geef je wangen een blosje en meer vorm door een blush aan te brengen. Kijk wederom naar de kleur van je bril en naar de ondertoon van je huid zodat je de geschikt blush kleur vindt. 


Felle lipkleur

Laat je lippen het middelpunt van de aandacht zijn door een felle lipkleur te gebruiken. Dit staat ontzettend goed bij brildragers! Felle kleuren op je ogen zijn niet altijd een succes, dus ga in plaats daarvan voor een opvallende lipkleur. Houd de rest van je make-up eenvoudig zodat alle aandacht naar je mond gaat.

Waar houd jij rekening mee als je make-up en een bril draagt? Heb je nog tips?

Pin beauty inspiratie in Pinbook

Must reads 👀