Food

GIRLSCAMP: Challenge #6: BreakFEAST!

We zijn alweer toe aan de zesde challenge. Zijn jullie allemaal nog bij? Houden jullie het vol? Vervloeken jullie het hele Girlscamp al wanneer jullie zin hebben een glas cola, of voor de derde keer deze week jullie bilspieren aan het trainen zijn? We kunnen ons voorstellen dat het nu toch wel redelijk zwaar aan het worden is. Gelukkig is de challenge van deze week er eentje die redelijk makkelijk vol te houden moet zijn, deze week gaan we namelijk ontbijten.

En dan niet zomaar ontbijten.. Gezond ontbijten. Dus niet met een chocolade croissant en een vruchtensapje met toegevoegde suikers, maar met (bijvoorbeeld) een bakje havermout en een kopje thee. Het ontbijt is de belangrijkste maaltijd van de dag. Wanneer je goed ontbijt, heb je daar de hele dag profijt van. Het tegenovergestelde is ook waar, wanneer je slecht ontbijt, kun je daar de hele dag last van hebben.

Uit onderzoek blijkt dat ruim 25% van de Nederlanders niet ontbijt en dat is zonde!

Een gezond ontbijt zorgt voor:
– Betere concentratie op school, tijdens het leren of op kantoor
– Meer kracht voor fysieke activiteiten (zoals sporten)
– Lager cholesterol
– Minder honger gedurende de dag
– Een beter humeur (honger zorgt voor moodswings, door gezond te ontbijten voorkom je dit) [bron]

Niet ontbijten zorgt voor:
– Een verhoogde kans op obesitas
– Een verhoogde kans op diabetes
– Een verhoogde kans op een hoge bloeddruk [bron]

Maar wat is nu een goed ontbijt? Daar zijn de meningen zoals gewoonlijk een beetje over verdeeld. Waar iedereen het wel over eens is, is dat een ontbijtje bestaande uit vooral zoetigheden niet erg gezond is. Over het algemeen wordt een ontbijt dat bestaat uit goede koolhydraten (met vezels) en proteïne gezien als een goed ontbijt. 

Voedingsmiddelen die binnen een gezond ontbijt passen:
Havermout
Griekse yoghurt
Grapefruit
Bananen
Eieren
Amandelboter
Lijnzaad
Blauwe bessen
Aardbeien
Thee
Speltbrood
Amandelmelk
Gojibessen
Noten

Wat dacht je bijvoorbeeld van een ontbijtje met havermout, amandelmelk banaan en walnoten. Of pannenkoekjes gemaakt van ei en banaan met blauwe bessen? Klik hier voor meer ontbijtinspiratie en recepten, morgen plaatsen we een nieuw artikel met ontbijtrecepten.

Challenge
De opdracht van deze week is dus om iedere dag gezond te ontbijten. Natuurlijk blijft het daar niet bij, zoals je nu misschien wel van ons gewend bent, krijg je nu ook de challenges van afgelopen weken er gratis bij!

Goooooood luck ladies!
Pin je inspiratie in Pinbook

Must reads 👀