Health

GIRLSCAMP: Challenge #5 – Work That Ass/Es

De Girlscamp is al vijf weken aan de gang. Inmiddels moet het cardio en water-drink gedeelte geheel in je systeem zitten en moeten die abs steeds sterker worden. Afgelopen week ben je als het goed is afgekickt van suiker en nu is het tijd om weer een sport-challenge te starten. De billen zijn aan de beurt! Of je ze nu slanker of juist voller wilt hebben; er zal getraind moeten worden.

Work That Ass challenge
Jullie zijn als het goed is bekend met de squat challenge. Met de squats train je behalve je billen ook je bovenbenen en je core, zeker wanneer je hem in de sportschool met gewichten doet. Om thuis met de Girlscamp work that ass challenge mee te kunnen doen maakten we een klein circuitje waarbij we behalve squats ook 'jumping lunges' en 'glute bridges' als extraatje doen. Belangrijk is dat je je spieren na deze work-out steeds weer laat herstellen; spierpijn is een teken dat je spieren nog moeten herstellen, dus train hier niet doorheen.

Circuit:
50 squats 20 jumpinglunges 15 glute bridges

Je doet dit circuit om de dag en per keer verhoog je het aantal met 5. Dus de tweede keer doe je 55 squats, 25 walking lunges en 20 glute bridges.

Hoe?
Met deze oefeningen train je verschillende bilspieren; je hebt er namelijk drie. Wel is het belangrijk dat je de oefeningen goed uitvoert. Bekijk daarom onderstaande video's en doe ze vooral goed na! Een algemene tip: zorg altijd dat je knieën bij het doorbuigen niet over je tenen heen komen en probeer bij deze oefeningen je billen goed aan te spannen.

Watch on YouTube

Watch on YouTube

Watch on YouTube

En we gaan door!
Uiteraard is dit een toevoeging op de vorige challenges. We houden de cardio- en buikspiersessies er net zo goed in (combineer ze!), drinken veel water en zo min mogelijk andere drankjes en passen op onze suikerinname.

En wie zien we woensdagavond bij de derde Girlscamp bootcamp?

Liefs, Danique, Esmee & Annemerel

Must reads 👀