Beauty

10 gemaakte fouten tijdens het stijlen van je haar

22

Veel meiden kunnen onmogelijk - maar dan ook echt niet - leven zonder hun stijltang in de buurt. Trouw stijlen zij elke keer na het haren wassen hun lokken totdat ze kaarsrecht zijn. Ben jij ook iemand die graag met de stijltang je haar bewerkt? Lees dan verder, want wie weet maak je wel één of meer van de tien veel gemaakte fouten tijdens het stijlen van het haar!

1. Handdoek

Tijdens het douchen ben je lekker je haren aan het wassen. Alle oude resten haarproducten verdwijnen uit je lokken en zodra je de douche uitstapt ben je weer fris en fruitig. Kies een shampoo en conditioner die het haar voeden en helpen bij het stijler maken van je haren. Kam de conditioner door je haren voordat je het uitspoelt. Het douche ritueel is klaar en vervolgens stap je de douche uit. Dit is het moment waarop het bij veel meiden fout gaat, want in plaats van het haar rustig te drogen gaan veel meiden met de handdoek ruw door hun haren heen. Hierdoor zorg je er juist voor dat de natuurlijke krul of slag terugkomt in het haar. Dep en 'knijp' het liever droog met de handdoek, want nadat je het haar in de douche kamt liggen de haren allemaal dezelfde kant op: naar beneden.

2. Föhnen
Heb je niet de tijd om je haren aan de lucht te laten drogen? Prima! Met de föhn is je haar natuurlijk een stuk sneller droog. Nu vraag je je misschien af wat hier fout aan is... De techniek - of laten we zeggen: geen techniek - waarbij sommige meiden hun haren drogen. Voor het föhnen geldt hetzelfde als voor het drogen met de handdoek: met de haarrichting mee naar beneden. Hierdoor ga je pluizig haar tegen en is het makkelijker om je haar al deels glad en stijl te maken zodat je later minder tijd en hitte nodig hebt tijdens het stijlen.

3. Sissen
Oeps! Hoor je een sissend geluid? Dan weet je dat er iets niet goed gaat. Misschien is je haar nog vochtig of heb je niet lang genoeg gewacht nadat je bijvoorbeeld een hittebeschermende spray in je haar hebt gedaan. Zorg dat je haar echt droog is. Stijlen is al niet erg bevorderlijk voor je haar, moet je nagaan als je haar een sissend geluid maakt.

4. Hittebeschermend product
Over hittebeschermende sprays gesproken... Gebruik jij er wel een? Het stijlen van je haar is als het strijken van een kledingstuk. Alleen kan je haar een stuk minder hebben dan kleding. ;-) Vergeet deze stap niet, ook al is het heel makkelijk om het over te slaan als je in tijdnood zit.

5. Temperatuur
Het is super fijn dat je zelf de temperatuur van de stijltang in kan stellen, zodat je een setting kiest die past bij jouw haartype. Maar 230 graden is in de meeste gevallen echt iets too much! 180 tot 200 graden is het maximum voor dikker haar. Heb je dun haar? Blijf dan sowieso onder de 180 graden wat temperatuur betreft.

6. Haar verdelen
Voor het beste resultaat verdeel je het haar eerst in verschillende secties. Een stap die veel meiden vergeten! Je komt overal een stuk makkelijker bij en bovendien voorkom je hiermee dat je te dikke plukken pakt die uiteindelijk minder recht worden.
Stijl haar
7. Te veel stijlen

Er bestaat ook zoiets als te veel stijlen. Dit gebeurt vaak als de temperatuurinstelling niet goed is voor jouw haar of als je de stijltang te vaak en te snel door je haar haalt. Neem daarom de tijd voor elke pluk haar en ga rustig met de tang door het haar heen. Je merkt dan dat het haar beter stijl wordt waardoor je niet vijf keer over dezelfde pluk hoeft te gaan.

8. Verkeerde/geen producten
Wat is het punt van haren stijlen als je er niet voor zorgt dat het resultaat een paar dagen goed blijft? Prep je haar van te voren met mousse, kies onder de douche de juiste shampoo en conditioner en eindig altijd met een haarspray. Dan hoef je de volgende ochtend in ieder geval niets aan je haren te doen!

9. Koud haar
Heb je niet het gevoel dat je olie of serum werkt voor je haar? Dat komt misschien doordat je niet wacht totdat je haar volledig afgekoeld is. Het is net zoals jezelf insmeren met olie als je gaat zonnen. Het bakt als een lapje vlees in de pan. Dit gebeurt vooral met siliconen en olie. Even wachten voordat je het aanbrengt, dus!

10. Slechte stijltang
Als je alles 'goed' doet en je haar wordt nog niet kaarsrecht is het toch goed om jezelf af te vragen waar het fout gaat. Kijk eens naar je stijltang. Is dit wel een goede tang? Vergeet niet dat goedkoop vaak duurkoop is, zoals Girlscene in dit artikel merkte. Je hoeft niet meteen een tang van €200 aan te schaffen, maar een duurdere tang (onder €100) werkt wel echt beter dan een random goedkope tang van een tientje. Hieronder onze favorieten:

 

 
 
 
 

 

Doe jij iets 'fout' tijdens het stijlen van je haar? Stijl jij vaak je haren?

Bron: teenvogue, beautyheaven | Beeld: Unsplash

LOVE dit artikel
16 meiden hebben deze blog geloved

Plaats een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook

22 reacties

 • 1 jaar geleden Thea

  Ik heb mijn haar een tijd geleden permanent laten stijlen.

  Ze doen dat met Keratine

  Op www.lookzkapsalon.nl

  Vinnd je er info over.

 • 4 jaar geleden myname.x

  ik stijlde mn haar elke dag , maar je kan zien dat je haar echt dood aan het gaan is . nu doe ik gewoon een knot in maar ik zoek al een tijdje een manier hoe je stijl haar kan krijgen zonder hitte te gebruiken .

 • 4 jaar geleden jeanine

  ik heb van mezelf gewoon al stijl haar

 • 5 jaar geleden xXdreamerxX

  ja ik stijl het iedere dag maar ik heb van mezelf krullen echt irritant en de fouten komen me bekend voor haha

 • 5 jaar geleden PriscillaP

  Ik stijl mijn haar dagelijks maar gbruik altijd een spray om mijn haar mooi en zijdezacht te houden. ik gebruik altijd CHI 44 Iron Guard, echt een topper!!!

  http://www.hairandbeautyonline.com/nl/chi-44-iron-guard.html

 • 5 jaar geleden Nadia

  Ik stijl elke dag me haar. Ik kan ook echt niet met mijn eigen gekrulde haar naar school gaan. ik gebruik eigenlijk nooit een spray is dat erg?

 • 5 jaar geleden ---

  Sommige dingen vind ik wel iets too much, je wil gewoon wat steiler haar en je hebt meteen een hele waslijst aan voorwaarden volgens jullie.

 • 5 jaar geleden anne

  http://www.spaaractief.nl/aanmelden.php?ref=317401

  DIt is super makkelijk en snel geld verdienen!!

 • 5 jaar geleden Renée - redacteur Girlscene (redactie)

  @syll_me: Klinkt goed!

 • 5 jaar geleden Syll_me

  Ik heb best dik haar en gebruik Remington Silk s9600. Echt een fijne tang! En t har blijft recht!

 • 5 jaar geleden Joana

  een paar jaar geleden had ik heel lang een periode waar ik elke keer na het douchen mn haren steilde, ik kon niet zonder! dan waren deze tips wel handig geweest maar nu steil ik t alleen voor een feestje ofzo, HET IS ECHT HEEL SLECHT VOOR JE HAAR.

  nu ik t niet meer elke dag doe is mn haar zo vel gezonder geworden en groeit het ook sneller.

 • 5 jaar geleden NEZ

  Ik heb geen stijltang, is lang geleden kwijt geraakt in airport. Sindsdien geen nieuwe of iets, helaas vind het toch wel duur een goede stijltang. Maar goede tips hoor!

 • 5 jaar geleden Dana

  Ik stijl mijn haar bijna nooit want als ik het doe is mijn haar de volgende ochtend toch al niet meer stijl en de punten van mijn haar zijn helemaal niet stijl te krijgen. Het probleem ligt niet bij de fouten die ik maak of de prijs van mijn stijltang. Mijn haar krult gewoon heel erg en daar valt bijna niets aan te veranderen.

 • 5 jaar geleden TryingToBeMyself

  Ik stijl het nooit, is mij te veel werk haha. Eigenlijk heb ik mijn haar altijd in een staart, veel praktischer.

 • 5 jaar geleden Eden

  Vroeger had ik een fase waarbij ik mijn haar stijlde, dan was dit zo handig geweest! Had heel wat dood haar voorkomen.

  Nu draag ik het liefst mijn 'natuuriijke' haar. Lekker wavy, messy en veel volume.

 • 5 jaar geleden Twinkle♥

  ik stijl het gewoon niet, dat zit het zo recht en saai.

 • 5 jaar geleden Basium 💕

  Ik heb geluk met mijn eigen haar denk ik.

  Als ik het föhn en daarna kam of borstel is het helemaal stijl, maar als ik het niet föhn en als het bijna droog is een product gebruik krijg ik juist weer slag erin.

 • 5 jaar geleden Julia

  Toen ik in het 1e zat stijlde ik mijn haar elke ochtend zonder producten en ik deed het nooit goed dus het bleef ook niet zitten.

  Ik heb daar wel spijt van want er moest daardoor een heel stuk eraf, de kapper zei echt van ; wat heb jij gedaan?

  Nu stijl ik het bijna nooit meer, heel soms maar dan gebruik ik producten en doe ik het goed

 • 5 jaar geleden Nox

  Ik ben het niet met jullie eens dat een duurdere tang per definitie beter is... Ik heb een carmen van 18€ van de Kruidvat, ik heb nog geen betere kunnen vinden. En ik stijl mijn haren altijd zonder dat ik producten gebruik. Ik gebruik alleen shampoo, van conditioner wordt m'n haar te zwaar en andere producten maken m'n haren vet. En toch werkt het bij mij. Dus ik denk dat het voor iedereen weer anders is

 • 5 jaar geleden kusjefleur

  als ik mijn haar styl is het na 2 uur weer krullerig aant worden het blijft gewoon niet recht...ik kan ook niet zien hoe warm mijn stijltang word dus dat kan k ook niet instellen..ik heb een CHI stijltang en hij heet Flashdance .....

 • 5 jaar geleden I'm that girl

  Vroeger had ik echt een periode waarin ik dagelijks mijn haar stijlde, ik wist niks af van hair-protectingsprays of veilige haartangen en ook al hoorde ik bij het stijlen een sissend geluidje boeide het me niets. Achteraf heb ik daar spijt van, ik had extreem dik en sterk haar wat na die periode iets dunner is geworden, nu is het alweer hersteld en zelfs beter dan eerst maar voorkomen is beter dan genezen meiden!

 • 5 jaar geleden Damon_master_piece

  ik stijl nooit me haren

 1. 1