Lifestyle

Hotspot: Kattencafé Kopjes

Kattenliefhebbers opgelet! Binnenkort komt – als het goed is – het allereerste kattencafé naar Nederland. Je vindt kattencafé's al in Londen, Parijs en Berlijn. Lenny Popelier hoopt door middel van crowdfunding genoeg centjes in te zamelen voor haar concept kattencafé Kopjes. Bij Kopjes kun je gaan genieten van een dagelijkse dosis kattenliefde, kopjes koffie, vers gebakken taartjes en een ontspannen gevoel. En mocht je nou niet een kat in huis hebben, dan kun je de katten van Kopjes bezoeken!

Het concept is overgewaaid vanuit Taiwan, naar Japan en vervolgens de populaire steden Londen, Parijs en Berlijn, maar tot nu toe is Nederland er nog niet in mee gegaan. Daar wil Lenny Popelier verandering inbrengen als rasechte kattenliefhebster. Homeless katjes vinden bij het kattencafé Kopjes weer een thuis en kunnen er kroelen, woelen en jou aandacht geven, terwijl jij een hap neemt van het voorgeschotelde taartje en een slok van het gezette kopje koffie. Je moet dus wel van katjes houden wil je er een bezoekje aan brengen. Het is hét café waar je terecht kunt als je even wil knuffelen met een kat wanneer je er zelf geen hebt. Kopjes heeft al een eigen Facebook pagina, dus neem snel een kijkje! 

Maar om dit te realiseren is Lenny gestart met crowdfunding om zo genoeg centen in te zamelen voor het concept. In totaal hoopt ze €30.000 op te halen, zodat ze het café kan openen en de katjes kan voorzien van een nieuw thuis. Als je Kopjes wil steunen en een bijdrage wil leveren kun je een kijkje nemen op de crowdfunding site. Tot nu toe zit Lenny op 10% van wat ze wil behalen, dus alle beetjes zijn meer dan welkom!

Als ze al het geld heeft ingezameld wil Lenny er het volgende mee doen: momenteel is ze op zoek naar een locatie in Amsterdam-Noord waarbij ze geld nodig heeft voor de huur van de locatie. Ook zal het pand verbouwd worden om zo een geschikt plekje te creëren voor de katten, zoals een ruimte voor de kattenbakken en goede ventilatie. Verder is er geld nodig voor een dierenverzekering voor de katten en meubilair voor het café. Genoeg om in te investeren in elk geval! 

Lenny werd ook geinterviewd. Zie hier haar filmpje: 

Wat is crowdfunding eigenlijk? 
Crowdfunding is een nieuwe manier om geld in te zamelen. Zo kun je, wanneer je bijvoorbeeld geld nodig hebt voor een theaterstuk, online geld inzamelen door geld te vragen aan mensen die op de crowdfunding website komen. De bijdrage die ze kunnen leveren is afhankelijk van de afspraken die gemaakt zijn met de crowdfunding website en de ondernemer. Soms kun je naar keuze een bijdrage leveren, soms in bedragen van €5 of €10. Het kunnen zowel onbekende als bekende mensen zijn wanneer zij je project helemaal geweldig vinden. Als bedankje krijg je bijvoorbeeld een gratis kaartje naar de voorstelling. Het is vooral handig wanneer je zelf geen groot budget hebt, maar wel het project dolgraag de wereld in wil brengen. 

Maar investeer je liever in je eigen onderneming als je die wil opzetten? Dan kun je gebruikmaken van Kickstarter. Van kunst en mode tot technologie en muziek. Voor van alles kun je terecht op Kickstarter wanneer je iets wil crowdfunden. In totaal hebben 1,8 miljoen mensen gebruik gemaakt van Kickstarter en 6,2 miljoen hebben crowdfundings gesteund, en het loopt nog altijd op. Je meldt je simpelweg aan via Facebook en kunt met gemak een crowdfunding starten voor je project. 

Wat vind jij van het kattencafé Kopjes concept? Ga je investeren? Of neem je liever een kijkje in het café als het er staat? 
Pin je lievelingscafé in Pinbook