Food

GIRLSCAMP: 5x snelle suikervrije snacks

39

Deze week sluiten we bij Girlscamp suiker zo veel mogelijk buiten. Zo min mogelijk marsijsjes, geen pak koekjes en ook geen zak winegums deze week. Wat je dan tussendoor moet eten? We zetten vijf makkelijk te maken suikervrije recepten op een rijtje. Ook heel lekker als je niet meedoet met Girlscamp trouwens.

Appel Chips


Bron

Benodigdheden:
Een appel
Kaneel

1. Verwarm de oven voor op 120 graden.

2. Snij een appel in dunne plakjes en bestrooi met kaneel.

3. Bak voor ongeveer 30-45 minuten in de voorverwarmde oven!

Dadels met pindakaas


Bron

Benodigdheden:
Medjoul dadels
Pindakaas
Cacao Nibs

1. Ontpit de dadels.

2. Vul de dadels met pindakaas (kies het liefst voor een pindakaas zonder toevoegingen).

3. Bestrooi met cacao nibs

Mugcake met havermout en banaan


Bron

 

Benodigdheden:
4 eetlepels havermout
1 ei
1 snufje zout
1 banaan
 
1. Prak de banaan tot moes en meng met het ei, de havermout en kaneel, eventueel kun je ook nog een heel klein beetje zout toevoegen.
 
2. Giet het beslag in een ingevet kopje en zet het twee minuten in de magnetron.
 
3. Eetsmakelijk!
 
Koekjes met pistachenoten en dadels


Bron

 

Benodigdheden:
80 gram pistachenoten
170 gram dadels
30 gram amandelen
2 theelepels citroensap

1. Doe de helft van de pistachenootjes in een blender of keukenmachine samen met de amandelen, citroensap en dadels (ontpit de dadels van te voren!), dit moet een stevige maar gladde mix worden.

2. Ondertussen hak je de rest van de pistachenootjes.

3. Maak je handen vet met een beetje kokosolie en haal het mengsel uit de blender, als je je handen een beetje vet maakt blijft het deeg minder aan je handen kleven.

4. Verdeel het mengsel in 8 delen en rol tot balletjes.

5. Maak de balletjes plat en leg in de koelkast om uit te laten harden.

Cookie Dough Balletjes


Bron

Benodigdheden:
250 gram kikkererwten
3 eetlepels honing
3 eetlepels amandelpasta (of pindakaas, het liefst zonder toevoegingen)
1 vanille stokje
100 gram pure chocolade (80% of puurder)

1. Laat de kikkererwten goed uitleggen. Ik gebruikte kikkererwten uit blik, maar je kunt ook gedroogde kikkererwten gebruiken en die een nacht laten weken. Hoe dan ook: goed uit laten lekken!

2. Schraap het merg uit een vanillestokje. Doe de merg bij de kikkererwten.

3. Voeg ook de honing en amandelboter of pindakaas toe. Meng alles met een staafmixer of doe het in de keukenmachine. Meng tot je een dikke pasta hebt zonder klontje.

4. Hak 50 gram van de chocola fijn met een scherp mes. Voeg de chocoladestukjes toe aan het deeg.

5. Maak met je handen kleine balletjes van het deeg en leg ze op een schaal. Zet de schaal minimaal een uur in de vriezer zodat de balletjes stijf worden.

In principe zijn de balletjes nu klaar, maar je kunt ervoor kiezen ze nog te bedekken met een laagje chocola, waar je de overige 50 gram chocola voor nodig hebt.

6. Smelt de overige 50 gram chocola au bain marie. Dip de balletjes een voor een in de chocolade en laat drogen op een vel bakpapier. Voila!!!

Heb jij nog tips voor lekkere, snelle en gezonde tussendoortjes?
Pin je inspiratie in Pinbook
LOVE dit artikel
44 meiden hebben deze blog geloved

Plaats een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook

39 reacties

  • 5 jaar geleden ellenmarijke

    Ik heb een tip voor meiden die zeggen dat je van vette dingen (als bijv Pindakaas) toch 'moddervet' wordt;

    Ik eet en drink al een bijna een jaar suikervrij en als je hier aan begint dan moet je dit niet af en toe doen, maar er een levenswijze van maken.

    Als je af en toe geen suiker eet, maar wel heel vet; dan kom je aan ja.

    Eet je constant geen suiker? Dan kan je heel goed vet eten ZONDER aan te komen!

    Je kan deze levenswijze gebruiken om af te vallen. Ja, dan word er aangeraden om eerst even niet zo veel vettigs te eten. Wil je gewoon je gewicht hetzelfde houden maar wel suikerloos eten? Dan kan je heel goed vet eten zonder aan te komen. Let wel op; overdrijven is natuurlijk ook een vak, ga je dus niet volproppen met vette dingen. Iedereen snapt dat dat weer het andere uiterste is.

    Er bestaan zelfs kookboeken waarin je enorm lekkere dingen kan maken en geheel zonder suiker! (denk aan; taarten, roomsoezen, cakes en ga zo maar door, maar ook warme gerechten voor 's avonds).

  • 5 jaar geleden Full moon ♡

    Lijkt me wel lekker

  • 5 jaar geleden Meloentjuh4you

    ilja, ja ik vind het ook raar ik bedoel van Pindakaas wordt je moddervet.. Dat is toch juist wat we niet willen? ps. voor meer tips check mijn blog!

  • 5 jaar geleden LifebloggerZoe

    Oeh!! Die eerste ziet er zooo lekker uit!

    BLOG: http://lifebloggerzoe.wordpress.com

  • 5 jaar geleden 0109

    gewoon rozijntjes ahahah zooo lekker

  • 5 jaar geleden Ilja

    Hmm... Ik dacht mooi... Suikervrije recepten... Helaas kan ik hier bijna niets van eten, omdat het allemaal bomvol slechte suikers zit. Dat je ze niet toevoegt betekend niet dat ze er niet zijn.

  • 5 jaar geleden NewRules

    Ik heb de mugcake gemaakt en er zat inderdaad weinig smaak aan, zoals anderen ook al zeiden.

  • 5 jaar geleden Valérie

    Heb ook de mugcake gemaakt en ik vond het best lekker, maar inderdaad een beetje weinig smaak. Heb de magnetron op de een na hoogste stand gezet!

  • 5 jaar geleden Britt

    Ik ben allergisch voor banaan én alle noten, dus helaas is er maar 1 recept echt geschikt voor mij om te maken

  • 5 jaar geleden soxfiexsophie

    Word die appel chips zo hard als gewone chips? Then I would try it, lovelitch.

  • 5 jaar geleden Hee xx

    Ik stikte bijna in die appel chips vond het jammer genoeg niet heel lekker, maar het rook goddelijk

  • 5 jaar geleden Ribbons

    Dough balletjes gemaakt, heb ze wel in smeltchocolade gedoopt van dr Oetker (die je in de magnetron moet doen) dus niet geheel suikervrij. Ondanks het chocoladelaagje proef je vooral de pindakaas. Als je pindarotsjes lekker vind kan ik het aanraden!

  • 5 jaar geleden Hee xx

    Ben nu bezig met de appelchips

  • 5 jaar geleden Truttebel

    Ik heb net de mugcake gemaakt, heb m 2 minuutjes op bijna de hoogste stand van de magnetron gedaan. Er zat niet heel veel smaak aan, maar misschien moet er dan wat meer zout en banaan in ofzo..

  • 5 jaar geleden Liah

    @Quinty, de suikers in fruit zijn natuurlijke suikers en zijn gezond. Natuurlijk, overdaad schaad maar dat geldt voor alles. Als we ook geen fruit meer kunnen eten, kunnen we niets meer eten haha,

  • 5 jaar geleden Liah

    Oeh die mugcake lijkt me echt super lekker, die ga ik straks meteen proberen!

    En de appelchips staan ook mijn lijstje

  • 5 jaar geleden Lila

    Super tips!

    Ik ga ze zeker maken!

  • 5 jaar geleden Quinty

    Gedroogd fruit is niet meteen gezond...(die appeltjes en dadels) in fruit zit suiker (het is niet voor niet zoet hè) en door dit te drogen heb je een hogere concentratie suiker. Als je dit eet, zorg dan dat je niet normale hoeveelheden eet, dan is het namelijk net zo slecht als een normale snack. Even een tip!

  • 5 jaar geleden NewRules

    Jammer dat er niet bijstaat op welke plek je de appelchips in de oven moet doen (bovenin, in het midden of onderin) en op hoeveel graden de magnetron moet voor de mug cake. Heeft iemand het toevallig al geprobeerd en kan mij vertellen wat juist is?

  • 5 jaar geleden Lisan

    Ik dacht jaa, snelle suikervrije snacks! 'bak voor ongeveer 30-45 minuten..' :')

    En @Yvette + @Strangelove,

    je hersenen kunnen inderdaad alleen maar op suikers (glucose) werken en niet op dingen als vetten of eiwitten, maar toch is suikervrij eten (vooral bewerkte suikers) wel heel gezond. Door het afbreken van koolhydraten krijg je namelijk ook gewoon glucose

    Maar ook ik vind niet dat je fruit moet schrappen, het is een natuurlijk product en er zit ook heel veel in wat je wel nodig hebt en gezond is.

  • 5 jaar geleden Mikaela

    Cookie Dough

  • 5 jaar geleden Strangelove

    @ Yvette: ik zeg ook niet dat er per se iets mis is met suikervrij eten, maar in mijn ogen is het onnodig om ook alle natuurlijke suikers uit bijvoorbeeld fruit te schrappen.

    Je hersenen kunnen vetzuren niet gebruiken als brandstof (de rest van het lichaam wel) omdat deze de bloed-hersenbarriere niet kunnen passeren. Suikers kunnen dit wel, dus zijn de hersenen aangewezen op suikers als brandstof.

  • 5 jaar geleden Yvette

    @strangelove

    Er is niks mis met suikervrij eten. Ook hebben je hersen geen suiker nodig om te kunnen functioneren.

  • 5 jaar geleden Loveit!

    Die appel chippiees met kaneel ga ik echt een keer maken! En als het mislukt pak ik gewoon een zak chips (:

  • 5 jaar geleden Voetbalster<3

    Die appels met kaneel zijn echt lekker 😍

  • 5 jaar geleden Hee xx

    alleen appelchips lijkt me lekker, maar in een aantal van deze snacks zitten ook suikers . Jammer maar verder wel een leuk artikel

  • 5 jaar geleden XLELY

    Ik zie dit mezelf nog niet eten haha. Als ik wil snacken en ik mag van mezelf geen super ongezond eten pakken (chips etc.), dan neem ik vaak een toastje of gewoon een banaan. Helemaal niet ingewikkeld en ik vind het lekker genoeg.

  • 5 jaar geleden Strangelove

    Het klopt dat er suikers in deze snacks zitten, maar er zit een groot verschil in suikers uit koekjes, chocolade e.d. en suikers uit fruit.

    Bovendien is compleet suikervrij eten helemaal niet gezond want je hersenen hebben suikers nodig als brandstof. Als deze niet beschikbaar zijn in het lichaam, gaat je lichaam in ketose om toch brandstof voor de hersenen te verkrijgen en dat is verreweg van gezond.

  • 5 jaar geleden Marrowzen

    Het lijkt me niet echt super lekker allemaal..

  • 5 jaar geleden ♥ Little Ariel ♥

    Ik ga die appel chips maken!!

  • 5 jaar geleden Roos321

    @ Marieke

    Toch ben ik het met Rieke eens. Mijn moeder eet ook geheel suikervrij en dan mag je echt geen banaan eten. Er blijft inderdaad zeer weinig over, maar het kan wel.

    Ook fruit moet je combineren met nootjes om de opname van suiker te voorkomen.

  • 5 jaar geleden InLoveWithHim

    @Jill: Dat is zeker geen bietenchips...

  • 5 jaar geleden Marloes

    Wat origineel dit!

    En voor de meiden hieronder die zeggen dat dit niet suikervrij is: het is wel vrij van bewerkte suikers. Deze suikers zijn allemaal natuurlijk en die mag je eten als je suikervrij eet! Anders kan je echt niets meer eten. Zo houdt je het toch nog een beetje leuk

  • 5 jaar geleden Hester

    Vraag me zeer af hoe het allemaal smaakt...

  • 5 jaar geleden Demi

    Jill, als je de foto zoekt op google blijkt het toch echt appel te zijn hoor.

  • 5 jaar geleden Ilonka

    De eerste is niet erg snel als het 30 tot 45 minuten in de oven moet. Ziet er wel lekker uit

  • 5 jaar geleden Rieke

    Haha, als suikervrij eten zo makkelijk was.. Dit is alleen maar sacharose-vrij.

    wel eens gehoord van fructose, glucose en dextrose? Dat is ook gewoon suiker, ook al zit het in fruit.

  • 5 jaar geleden Nynke

    Hoe zijn dit in hemelsnaam suikervrije snacks? Afgezien van de koekjes bevatten ze allemaal producten met een heleboel suiker erin...

  • 5 jaar geleden Jill

    -

  1. 1