Travel

Budgettips voor de zomervakantie

Hoera het is zomervakantie! Je bent vrij, je hebt alle tijd van de wereld, je kunt doen wat je wilt. Jippie! Maar eh… wat moet je eigenlijk doen als je niet zo veel geld hebt en je ook niet op vakantie gaat, wat moet je in hemelsnaam al die weken doen? Je kunt natuurlijk een baantje zoeken (baantje = geld!), maar je wilt natuurlijk ook graag leuke dingen doen en dan het liefst dingen die niet al te veel geld kosten. Wij zetten een aantal leuke tips op een rijtje.


Bron

Bezoek een gratis festival
Een kaartje voor een festival kan je klauwen met geld kosten, maar er zijn ook genoeg festivals waarvoor de toegang gratis is. Wat is er leuker dan een hele dag muziek luisteren en dansen met je beste vriendinnen? Het enige waarvoor je moet oppassen, is dat je niet te veel geld aan drankjes uitgeeft. Op zoek naar een leuk festival? Op deze website vind je alle festivals die deze zomer in Nederland gegeven worden. Staat er een grijs euroteken met een streep er doorheen achter? Dan is het festival gratis.

Picknicken in het park
Misschien een beetje standaard, maar daarom niet minder leuk. Vul een picknickmand met allemaal lekkere dingetjes, neem een kleedje mee en zoek een leuk park of bos op, neem je beste vriendinnen (of je vriendje) mee en geniet!

Varen
Blaas een bootje op en ga een middagje rond dobberen op een slootje of meer. Neem wat eten en drinken mee, je beste vriendin en HAVE fun! Een zonnetje is hierbij zeker welkom!

Taarten bakken
Is het wat minder weer? Duik dan de keuken in en bak een lekkere taart. De ingrediënten kosten natuurlijk wel geld, maar de kans is groot dat je veel van de ingrediënten misschien wel in huis hebt. Bijvoorbeeld deze chocolade hazelnoottaart of deze chocolade pavlova met aardbeien.

Spelletjes spelen
Ook leuk voor een rainy day? Spelletjes spelen! Net als vroeger. Monopoly, ganzenborden, cluedo, rummikub, scrabble. Let the games begin!!!!

Kamperen in de tuin
Zet een tentje op in de achtertuin, zet er een opblaaszwembadje naast en je eigen privécamping is geboren. Happy camping!

DIY
Je hebt eindelijk tijd voor al die DIY's die je het afgelopen jaar al wilde maken. Zoals deze sequin shorts, deze Neon Necklace of deze Transparante Strap voor je schoenen

Vision Board maken
Pak er een stapel oude tijdschriften bij, een groot vel karton, een schaar en lijm en maak je eigen vision board. Zoek quotes die jij inspirerend vindt, knip plaatjes uit van fijne plekken die je graag wilt bezoeken, verzamel dingetjes waar jij gelukkig van wordt en plak ze op het bord.

Heb jij nog leuke tips voor dingen die je kunt doen in de zomervakantie die 1. leuk zijn (heel belangrijk) en 2. weinig tot niets kosten?