Lifestyle

De nieuwe One Direction? Meet The Vamps!

Vergeet One Direction, de Britse band The Vamps is waar je naar moet luisteren. En ja, ze zijn net zo knap als de jongens van 1D. Een aantal van jullie heeft de band al ontdekt, want op het forum is er al sinds 2013 een topic over hen geopend. De hoogste tijd dat meer meiden kennis met The Vamps maken! De jongens maken Indiepop muziek en ook zij zijn ontdekt door YouTube. Meer weten over deze knappe koppies en hun muziek? Lees snel verder.

The Vamps dus… Maar welke gezichten zitten daarachter? De zanger van de band is Brad, geboren op 28 juli 1995. Hij speelt ook een beetje gitaar. Brad ontmoette gitarist James via YouTube en sindsdien werken ze samen aan een album. De drummer is Tristan, hij is de oudste. Tristan leerde Brad en James kennen door Facebook. Connor is de jongste van de groep, hij speelt basgitaar. Connor kwam als laatste bij de band en hij kende de andere leden door een gemeenschappelijke vriend.

De jongens zijn dus nog helemaal niet zo oud, maar ze hebben al super veel succes. In 2013 heeft de band hun eerste liedje 'Wildheart' geüpload op YouTube en het had de eerste twee dagen al 46.000 views! De jongens hadden nooit verwacht dat het zo'n groot succes zou worden, ze wilden het gewoon uitproberen want daarvoor zongen ze alleen maar covers. Toen ging het snel. Een maand later kwamen ze met hun eerste single 'Can We Dance', deze video had binnen twee weken meer dan een miljoen views! De single veroverde ook de hitlijsten in Engeland, 'Can We Dance' kwam binnen op nummer twee. Na het succes kon een tweede single natuurlijk niet uitblijven, dat werd 'Wild Heart'.

Watch on YouTube

Watch on YouTube

Na twee succesvolle singles was het wachten op een album. In 2013 kondigde de band aan dat ze op 14 april 2014 hun eerste album zouden uitbrengen! Het album 'Meet The Vamps' is heel gevarieerd, het gaat van ballads tot upbeat nummers.

De jongens hebben erg trouwe fans die ze erg dankbaar zijn. "Het is heel erg cool dat mensen ons volgen. Het is leuk om bekende gezichten te zien tijdens een concert. Het is ook best raar, want je leert sommige fans best goed kennen. Maar dat is ook heel leuk!" vertelt Connor tijdens een interview.

Veel mensen vergelijken ze met One Direction, wij ook. Natuurlijk hebben de jongens een geheel eigen sound, maar de jongens van The Vamps vinden het ook helemaal niet erg dat ze met 1D worden vergeleken. Sterker nog: ze hebben al verschillende liedjes van One Direction gecovered! Zo is de band natuurlijk ook begonnen, met het coveren van liedjes.

Watch on YouTube

Watch on YouTube

Watch on YouTube

Watch on YouTube

Als de jongens niet aan het optreden zijn, dan doen ze graag actieve dingen als paintballen en voetballen. Maar ze kunnen het ook niet laten om met muziek bezig te zijn. Op een vrije dag gaan ze vaak toch om de tafel zitten en nieuwe liedjes schrijven.

The Vamps hadden onlangs de eer om op tour te gaan met de band The Wanted, het was een hele ervaring voor de jongens. En een goede voorbereiding op hun eigen tour! Er staan helaas geen concerten in Nederland op de planning, maar in de herfst gaan ze on tour in Engeland. Wat je daarvan kunt verwachten? "Een hete en zweterige live show! We houden ervan om te springen en te dansen… Ook al kunnen we niet echt dansen, maar we proberen het toch met onze gitaren", aldus Connor.

Kende jij The Vamps al? Wat vind je van hun muziek? Vind je The Vamps beter of slechter dan One Direction?

Bron: femalefirst, contactmusic, fanlala

Bedankt voor de tip, Chloë
Pin je favoriete jongensband in Pinbook

Must reads 👀