Beauty

10 beautytips die ieder meisje moet weten

Heb je altijd al willen weten hoe je perfect glitter nagellak verwijdert en hoe je snel puistjes laat verdwijnen? Girlscene speurt het internet af en vindt maar liefst tien beautytips die ieder meisje zou moeten weten. Na het lezen van dit artikel weet je in ieder geval hoe je met (huis-tuin-en-keuken) producten het beste uit je beauty producten en routine haalt. Lees verder voor de tips! You're welcome. 😉


1. Glitter nagellak verwijderen

Glitter nagellak is verschrikkelijk om te verwijderen als je alleen wattenschijfjes en nagellak remover hebt. Daarom is er sinds kort de OPI Peel Off Glitter Basecoat. Wanneer je hiervan een laagje aanbrengt onder de glitter lak kun je op elk gewenst moment de complete laag met nagellak van je nagels aftrekken. Pfiew, dat scheelt een hoop nagellak remover!

2. Gespleten haarpunten
Heb je een S.O.S.-momentje omdat je haarpunten gespleten zijn en heb je geen tijd om naar de kapper te gaan? Draai dan een dunne lok haar een paar keer en knip voorzichtig de harde en gespleten puntjes af. Voilà.

3. Kapot gevallen blush en oogschaduw
Oh no! Je blush of oogschaduw is op de grond gevallen. Dat is natuurlijk balen, maar het is al helemaal zuur als het je favoriete kleur is. Om een kapot gevallen blush of oogschaduw weer terug in de verpakking te krijgen heb je een paar druppels alcohol (80% of hoger) en een botermes nodig. Hak de kapotte poeder fijn en leg het terug in de verpakking. Doe er een paar druppels alchohol op, druk het aan met het mes en laat het goed drogen. Je blush of oogschaduw ziet er niet als nieuw uit, maar is nu wel weer bruikbaar.

4. Blauwe plekken verminderen
Is je huid gevoelig en heb je binnen no time een blauwe plek? Zorg dan dat je altijd een fles mondwater thuis hebt staan. Misschien denk je nu: maar wat heeft mondwater met blauwe plekken te maken? De magische werking achter dit product is niet duidelijk, maar het is in ieder geval het proberen waard. Binnen enkele minuten wordt de plek namelijk al een stuk minder opvallend.

5. Puistjes verdwijnen
Puisten komen altijd op ongewenste momenten – maar heel eerlijk: komen puistjes ooit op een goed moment?! – en veel meiden denken dat je met tandpasta de plek indroogt. Fout! Probeer eens iets wat veel beter werkt, zoals volle Griekse yoghurt. Stip de puist aan met de yoghurt, laat het 20 minuten inwerken en spoel het af. De melkzuur, probioticum en vet remt de ontsteking af en vermindert de roodheid.

6. No smudge mascara
We kunnen een heel artikel schrijven over hoe je perfect mascara aanbrengt, maar wat vooral voorkomt is dat de mascara vlekt op de huid onder de wenkbrauw. Argh. Leg daarom de holle kant van een lepel tegen je ooglid en wenkbrauwbot of leg een kartonnen kaartje tegen het oog aan terwijl je de mascara aanbrengt. Als je dan knoeit of uitschiet komt het op de lepel of het karton en niet op je huid.


7. Stroperige nagellak

Is je favoriete nagellak oud aan het worden? Het is best irritant als je met een stroperige nagellak de kleur op je nagel moet krijgen. Daarom is dé tip om het flesje nagellak twee minuten in een kop met kokend water te plaatsen. Tada: je nagellak is weer zo goed als nieuw! 

8. Winged eyeliner
Eén van de lastigste dingen als het op beauty aan komt is het zetten van de perfecte winged eyeliner. Plak daarom eerst plakband van de hoek van je oog naar het einde van de wenkbrauw. Vervolgens is het heel makkelijk om een rechte lijn te zetten. 

9. Droge lippen
Drogel lippen? Een super snelle en effectieve oplossing is door een zakje met thee in water te dopen en dit vervolgens een paar minuten tegen je lippen te deppen. 

10. Matte lipstick
Heb je eindelijk de perfecte kleur lippenstift gevonden maar wil je het liever in een matte finish hebben? Door je lippen te poederen wordt de lipstick vanzelf mat. Gebruik wel een tissue op je lippen als je de poeder met een kwast aanbrengt. 

Wat zijn jouw beautytips die ieder meisje moet weten?

Bron: Cosmopolitan, byrdie

Pin beauty inspiratie in Pinbook

Must reads 👀