Lifestyle

Muzikaal talent: Thomas Azier

Heb je al gehoord van Thomas Azier? Meestal schrijven we over buitenlandse sterren, maar dit keer stellen we je voor aan een muzikaal talent dat gewoon uit ons eigen kikkerlandje komt! Het duurde even voordat hij werd opgemerkt, maar inmiddels treedt hij op voor uitverkochte zalen. Niemand minder dan Lindsay Lohan is fan en probeerde hem zelfs te versieren door middel van vele berichtjes! Maar oké, nu dwalen we af, het gaat natuurlijk om zijn muziek. Het eerste album van Thomas is net uit en… Nou ja, luister zelf maar!


Bron: Thomas Azier Facebook

De naam Thomas Azier zegt je misschien niks, maar hij is een upcoming star. De Volkskrant noemde hem in ieder geval 'één van de grootste beloften voor dit jaar'. Als dat niet genoeg zegt! Maar wat voor muziek maakt hij dan…? Thomas Azier maakt popmuziek. Giel Beelen omschrijft Thomas' muziek als 'trage muziek met snelle vocals'. 

Even wat over de achtergrond van Thomas… Hij is geboren in Leiderdorp, maar opgegroeid in Nijeberkoop (in Friesland). Thomas studeerde in 2005 af aan de popacademie in Leeuwarden. Na zijn studie vertrok hij op zijn negentiende naar Berlijn. Een grote stap, want hij wist helemaal niks van de stad, behalve dat er veel artistieke mensen wonen. Zijn grootste motivatie om daarheen te verhuizen? Thomas had gehoord dat je je er met weinig geld kunt redden en dat totaal verschillende muzikale helden van hem elkaar hadden gevonden. De eerste jaren in Berlijn waren een hel, maar dat was ook weer goede inspiratie voor zijn eerste album.

Zijn eerste album 'Hylas' is dus net uit. Het is een persoonlijk verslag van zeven bewogen jaren in Berlijn. Daar ging het dus niet echt goed. Thomas werd bang en kreeg paniekaanvallen de eerste drie jaren in de Duitse hoofdstad. Gelukkig gaat het nu weer goed met de zanger. Zo tourde hij door Europa als voorprogramma van Stromae en nu trekt hij zelf volle zalen.

Thomas kan zelfs Lindsay Lohan tot één van zijn fans rekenen. Maar La Lohan zag zijn muziek niet alleen zitten, maar ze was ook wel geïnteresseerd in hem. Ze heeft hem zeker zes sms'jes gestuurd met de vraag of Thomas met haar wilde chillen. Er is verder niks spannends gebeurd, zijn manager waarschuwde Thomas al: "Daar moet je echt niet mee te maken krijgen, zij is gestoord".

Het gaat Thomas Azier dus voor de wind! We weten zeker dat we meer van hem gaan horen. Waarom? Nou, luister maar naar zijn muziek: 

Watch on YouTube

Watch on YouTube

Watch on YouTube

Watch on YouTube


Bron: Thomas Azier Facebook

Kende jij Thomas Azier al? Wat vind jij van zijn muziek?

Bedankt voor de tip, Linda!

Bron: giel.vara, volkskrant, 3voor12

Must reads 👀