Het dragen en combineren van spijkerstof

Fashion door Redactie

Spijkerstof is in veel opzichten hip en kan op heel veel manieren gedragen worden. Denim bestaat al eeuwen en kan je in elke kledingwinkel vinden. Bijna iedereen heeft wel iets van spijkerstof in haar kast hangen, maar soms weet je even niet meer hoe je het moet combineren. Wij hebben een aantal do's en inspiratiefoto's om het kledingstuk op verschillende manieren en stijlen te dragen.

Een denimjasje kan heel stoer zijn, maar als je hem goed combineert kan hij ook heel goed voor een chique look. Hieronder zie je hoe verschillende celebs een spijkeritem gemixt en gematcht hebben.

denim do's

Verschillende kleuren
Soms is het lastig om verschillende kleuren spijkerstof bij elkaar te dragen, maar je kunt eigenlijk altijd een lichte en een donkere kleur spijker combineren. Kijk vooral naar de textuur van de stof. Als deze verschillen van elkaar, kan het samen erg mooi staan.

denim do's

De witte jeans
De witte spijkerbroek staat heel classy en maakt je benen optisch langer. Zorg dat je witte jeans niet te veel poespas heeft, dus geen grote zakken of studs. Het mooiste is om er een hippe wijde blouse of top op te dragen.

denim do's

Het giletje
Zoals hierboven kan dit kledingstuk heel netjes worden gedragen, maar juist ook heel casual. Als je gaat shoppen doe je stoere boots onder, zoals bij Sienna. Voor een avond stappen match je het bijvoorbeeld met een mooie broek en hakken.

denim do's

Spijkerbroek naar het werk
Sommige mensen vinden een jeans te casual voor naar het werk, maar als je hem combineert zoals Kate Moss hierboven heeft gedaan kan het juist heel goed. Fashionable hakken of flats eronder and you're ready to go!

denim do's

De blouse
Je ziet dat de blouse op diverse manieren gedragen kan worden. Met een rokje of als jurkje, beide manieren zijn heel vrouwelijk en hip.

denim do's

Het spijkerjasje
Ook dit item kan je heel goed bij verschillende stijlen dragen. Stoer zoals Jessica Alba maar bijvoorbeeld ook vrouwelijk zoals Kim Kardashian laat zien.

denim do's

Het rokje
Wanneer je naar het strand gaat is een rokje altijd fijn, lekker luchtig. Met rafeltjes aan de onderkant en slippers eronder, ben je helemaal klaar voor the beach. Een mooie hoge taillerok is weer heel geschikt voor een chique look.

Hoe combineer jij een kledingstuk van spijkerstof?

Bron/beeld: shine.yahoo.com, denimology.com, fashionisingpictures.net

Door Myrre