Health

Girlscamp: The Kick-off bootcamp!

Afgelopen dinsdag hadden we even een paniekmomentje… OMG, de eerste bootcamp is ZONDAG al en we moeten nog zoveel regelen. Er komen écht 40 meiden en er staan écht nog 15 mensen op de wachtlijst mocht er een plekje vrijkomen. Shit! Iedereen verwacht natuurlijk dat het heel erg gaaf gaat worden, maar voor die tijd moeten we nog erg veel doen voordat het daadwerkelijk gaaf wordt!

Oeps. Om 12.00u halen alweer iets makkelijker adem, onze kledingsponsor (Röhnisch) heeft een GO gegeven en zorgt ook voor goodiebagtasjes en een leuke goodie, een paar uur later zijn we helemaal happy, Body & Fitshop zegt de volgende dag al te leveren en Runner's World doet ook mee met de goodiebag. YES, nu gaat het écht goed komen.

En toen we dachten dat we alles geregeld hadden… bleek zaterdag ineens dat we het kantoor niet in konden met onze sleutel. SHIT! Alle goodiebags lagen op kantoor, had één of andere grappenmaker de deur van binnenuit gesloten, zodat je alleen via de garage naar binnen kon. Helaas hadden we daar geen sleutel van. Na ongeveer vijf uur heen en weer bellen met iedereen van kantoor was er uiteindelijk een oplossing gevonden. Heel erg fijn. Hadden we die goodiebags niet voor niets geregeld ;-).

Op zondagochtend gaat de wekker al op een onchristelijk tijdstip voor de zondag, we hebben namelijk om 9.00u op kantoor in Amsterdam afgesproken. Dat betekent voor ons allemaal een wekker die nog voor zeven uur 's ochtends afgaat. Ontbijten, tas inpakken en HUP naar Amsterdam, waar we alle drie netjes op tijd arriveren. Annemerel en Esmée parkeren hun auto in de parkeergarage en vervolgens hebben we als een stel gekken alle goodiebags ingepakt en toen kwam het volgende, alles moest in de twee kleine Ford KA'tjes van Annemerel en Esmée, oeps. Maar het kwam goed en we reden in colonne richting het Vondelpark. Toen we er bijna waren zagen we tot onze verrassing dat er al een super grote groep meiden verzameld was. AAAAHHHHHHHHH. Serieus, hoe cool is het dat er daar gewoon 40 meiden op ons stonden te wachten voor een bootcamp. Nogmaals AAAAAAAHHHHH!

Stipt 10.00u waren we bij de meiden en na een korte aanwezigheidscheck brachten we de laatste kleine spulletjes van de girlscampers naar de auto's, zodat we de bootcamp echt konden beginnen. Natuurlijk begonnen we de bootcamp met een warming-up. Dat was eigenlijk Annemerel's taak, maar Annemerel is helaas geblesseerd dus gaf zij vanaf een rots aan wat er gedaan moest worden en had ze haar lieftallige assistentes Esmée en Danique om de oefeningen voor te doen. Erg makkelijk dus voor Annemerel.

Vervolgens renden we anderhalve kilometer naar een plek waar we alle oefeningen konden doen. De oefeningen waren voornamelijk gericht op benen en billen (ja, Esmée heeft dat uiteraard bedacht), maar ook de armen en buik werden niet overgeslagen. We splitsten de groep in drie groepen en iedere groep moest een minuut lang een andere oefening gaan doen. Annemerel en haar iets te schelle fluitje hielden de tijd bij en Esmée en Danique deden de oefeningen voor. Super team. Er werd geplankt, er werd gesquat er werd gelunged, iedere spier werd gebruikt. Na negen verschillende oefeningen werd er afgesloten met een estafette. Stiekem het leukste onderdeel van de hele bootcamp. Zo leuk om te zien hoe iedereen elkaar aanmoedigt. De rest van Het Vondelpark heeft heerlijk met ons mee kunnen genieten.

Vervolgens werd er weer een klein stukje gerend om uiteindelijk af te sluiten met een cooling down onder leiding van Danique. En toen was het tijd voor het aller allerleukste, de goodiebags! We liepen met alle meiden naar de parkeergarage waar we zo'n acht plekken in beslag namen met z'n allen, haha, gelukkig was het niet zo druk. Iedereen kreeg een goodiebag met daarin producten van Röhnisch, Vita Coco, Alpro, Runner's World, Yoghurt Barn & Body & Fitshop. Wat er precies in de goodiebags zit, lees je binnenkort!

Na de nodige bedankjes (nergens voor nodig, JULLIE BEDANKT!) was het tijd om afscheid te nemen van alle meiden. Wauw, we hadden ons geen leukere Girlscamp Kick-off voor kunnen stellen! Wie zien we 14 mei, 28 mei en 14 juni? (helaas zitten alle bootcamps al helemaal vol!).

Liefs,
Esmée, Danique & Annemerel