Lifestyle

Tuinieren zonder tuin

Bij je ouders ben je misschien wel gewend dat ze op zondagen lekker gaan tuinieren in de tuin, terwijl jij lekker met een bakje chips en een film op de bank ligt te luieren. Tot je op kamers gaat en je eigenlijk beseft dat een tuin toch wel iets had en je het nu moet doen met een klein balkonnetje. Gelukkig is er een trend van New York naar Nederland overgewaaid, namelijk: stadstuinieren. En de Ikea helpt je een handje op weg om gemakkelijk groenten, kruiden of fruit te verbouwen. Ook wanneer je geen tuin hebt!


SOCKER sierpotjes
Niets is leuker dan aan je balkonrand bloemetjes of planten te hangen voor een romantisch Parijs effect wanneer je aan de overkant van je straat staat te kijken naar je eigen balkon. Daarom heeft Ikea zes sierpotjes die je aan je eigen balkon kunt hangen en waarin je je eigen kruiden kwijt kunt. De sierpotjes zijn verkrijgbaar in het zwart en worden gemaakt van staal. Je bent €24,95 kwijt voor deze SOCKER sierpotjes.


FRÖER kruidenkwekerij
Ikea heeft speciaal voor de kruidenlovers onder ons een set van drie soorten kruidenplantjes. Zo kun je met deze set basilicum, peterselie of munt verbouwen. In de set vind je naast de drie soorten kruidenplantjes ook één schotel en drie potjes, waarin je de kruidenplantjes mooi kwijt kunt. Ze komen in aluminium kleur, wat een mooie combinatie is met het groene van de kruiden en kost €5,99 in de Ikea store!

Je kunt deze set gemakkelijk kwijt in je keuken, op je tafel op het balkon, of op de vensterbank bij je raam. Het neemt namelijk nauwelijks ruimte in beslag. 


Wil je nog een finishing touch geven aan je kruidentuintje? 
Stop dan – zoals bij bovenstaand plaatje – bijvoorbeeld een vork in de aarde, zodat je op een stukje karton kan schrijven welke kruiden het zijn. Het geeft een hippe uitstraling. Dus als je toch in de Ikea staat, kun je net zo goed een paar vorken extra inslaan!


GRÄSMARÖ tuinierset
Gebruik je liever een tuinierset dan je eigen handen? Dan heeft de Ikea een tuinierset voor je klaarstaan gemaakt van kunststof en is verkrijgbaar in de verrassende kleur groen! Hierbij krijg je nog een ring waaraan je de tuinierset kunt hangen, zodat je de tuinierset altijd snel bij de hand hebt. Bij de altijd goedkope Ikea betaal je voor dit tuingereedschap €2,99. Koopje!


SOCKER plantenkas
Verbouw je liever je groenten, kruiden of fruit binnen? Ook dat is mogelijk dankzij deze plantenkas. Door middel van de daken op de plantenkas krijgen de plantjes meer luchtcirculatie. Doordat de plantenkas glazen ramen heeft kun je het groeiproces beleven. Je koopt de plantenkas in het wit en je betaalt er €12,95 voor. 


GEMAK vergiet
Ook een hangplant op je balkon of naast je raam geeft een extra touch en dit doe je met niks minder dan een vergiet, wat tegenwoordig ook een multifunctionele functie heeft en dus niet alleen gebruikt hoeft te worden wanneer je bijvoorbeeld je pasta afgiet na het koken. Hang je vergiet op aan twee touwtjes en stop in de vergiet een pot met de hangplant. Op deze manier ziet het er nog leuker uit dan wanneer ja alleen een hangplant ophangt ;-). Een vergiet bij de Ikea kost €9,99. 


KORKEN voorraadpotjes
In een eerder artikel van Girlscene lieten we zien hoe je leuke decoratiepotjes kunt maken, maar je kunt decoratiepotjes ook gebruiken voor het verbouwen van je kruiden. Zo heeft Ikea zogeheten KORKEN voorraadpotjes waarin je wat aarde kwijt kunt om je kruiden daarin te laten groeien. Zoals je op het bovenstaande plaatje kunt zien kun je je potje neerzetten bij je raam, zodat het voldoende zonlicht krijgt. Of naja, af en toe dan!

Afhankelijk van de grootte van je voorraadpotje ben je minimaal €1,49 en maximaal €2,99 kwijt. 

Wat vind jij van deze overgewaaide trend? Ga je tuinieren? 

Pin je eigen tuin in Pinbook

Must reads 👀