Fashion

Dé festivaltrends van 2014!

De zon schijnt, de temperaturen gaan omhoog en de blote benen mogen weer gezien worden. De dagen worden langer en de evenementen vliegen je om de oren. Dit kan niet anders betekenen dan dat het festivalseizoen geopend is. Lekker met het zonnetje op je gezicht in het gras luisteren naar je favoriete muziek. We like! Maar wat zijn dé trends die we dit jaar op de festivals niet mogen missen?

High waisted shorts
Een high waisted short is de basis voor de perfecte outfit voor een festival. Je kunt kiezen voor een short van spijker of voor een leuke print, zoals op de foto te zien is. Ook is het tegenwoordig helemaal hip om een high waisted short in een knalkleur te hebben. Denk aan knalroze, felgroen of paars. Deze high waisted short kun je vervolgens combineren met een crop top, wat de volgende festivaltrend is.

Bron

Crop tops Crop tops worden misschien wel de meest geziene trend aankomende zomer. Een crop top houdt in dat een deel van de buik te zien is. Dit kun je combineren met een high waisted short of jeans, een lange rok, of met een korte rok, zoals op de foto te zien is. Je kunt, net als op de foto, kiezen voor één print voor je hele outfit, of je kiest juist voor een wat rustigere combinatie. Denk bijvoorbeeld aan een zwarte high waisted jeans en een kanten crop top. We love it!

Bron

Bikerboots
Bikerboots zijn niet meer uit het straatbeeld weg te denken. Ze zijn niet alleen fijn voor de winter, want ook in de lente, zomer en herfst zijn ze prima te dragen. Het fijne aan bikerboots is dat ze tijdloos zijn en elke outfit een stoere touch geven. Vind je het toch lastig en weet je niet precies hoe je ze moet dragen? Combineer dan je bikerboots met een losse jeans met gaten, een high waisted short of met een jurkje, zoals op de foto te zien is.

Bron

Lange rokken
Zwieren, zwaaien, rondjes draaien doe je natuurlijk met een lange rok! Deze trend zagen we afgelopen jaar ook al, maar toen werd er vooral gekozen voor simpele, basic kleurtjes. Dit jaar zijn de lange rokken met printjes juist de trend. Combineer het met een crop top, een oversized spijkerjack of een gehaakt vestje en je bent klaar om te gaan! Vind je een print toch net iets te heftig? No worries, je kunt nog steeds prima een zwarte, lange rok dragen.

Bron

Vesten in verschillende soorten en maten
De zon gaat onder en het einde van het festival nadert. Je begint het koud te krijgen en trekt dus een lekker warm vest aan! Dit kan in allerlei soorten en maten, maar wij zijn fan van de lange vesten. Deze houden, als je een korte broek aan hebt, ook nog eens je benen warm. Score! Kies voor een leuke kleur of print, of misschien wel een gehaakt vestje. Houd er wel rekening mee dat je een tas of kluisje hebt waar je het vest overdag in kunt bewaren.

Bron

Haaraccessoires
Ben je niet helemaal tevreden met je outfit? Dan kan een leuke accessoire in je haar je hele outfit opleuken. Denk bijvoorbeeld aan een leuke hoed, zoals Kylie Jenner en Selena Gomez op de foto dragen. Wat tegenwoordig ook helemaal hip is zijn sjaaltjes in je haar. Knoop er bijvoorbeeld een om je hoofd heen of vlecht er een door je haar. Een leuke zonnebril erbij en je outfit is af! Nu het festival Coachella in Californië en het altijd leuke Koningsdag er weer opzitten, kunnen wij niet langer meer wachten!

Welke festivals ga jij de komende maanden allemaal bezoeken? En wat is je favoriete festivaltrend voor dit seizoen?

Pin je favoriete festivaloutfit in Pinbook

Must reads 👀