Lifestyle

Hot/Not: Coldplay & Avicii – A Sky Full of Stars

We moeten nog drie weken wachten op het nieuwe album van Coldplay, maar inmiddels hebben we al zes van de negen nummers die op het album staan gehoord. A Sky Full Of Stars is het laatste nummer dat aan dat rijtje is toegevoegd, het is de tweede single van het album en is een samenwerking met Avicii. Dit nummer gaan we de hele zomer overal horen, wedden!!!

Ghost Stories, de naam van het zesde studio album van Coldplay en de opvolger van Mylo Xyloto, komt pas 16 mei uit, maar we hebben al zes nummers van het album gehoord! De nummers die we tot nu toe gehoord hebben zijn allemaal compleet anders dan de nummers van het laatste album en het laatste nummer lijkt zelfs in helemaal niets op eerder werk van Coldplay. A Sky Full Of Stars is namelijk gemaakt in samenwerking met de 24-jarige Zweedse DJ Avicii. Avicii is niet alleen co-producer van het nummer, hij is ook te horen op de piano. Chris Martin zegt hierover "Het voelde als vreemdgaan, Avicii op de piano te laten". (Normaal is Chris degene die piano speelt).

Het resultaat van de samenwerking tussen Coldplay en Avicii? Een vrolijk nummer met Chris Martin's mooie herkenbare stem en een onmiskenbare Avicii-melodie tijdens het refrein en zijn pianogeluid door het gehele nummer. We kunnen onszelf zo voorstellen dat dit één van de grootste zomerhits van 2014 gaat worden..

Watch on YouTube

Gisteravond was Coldplay te zien in het BBC programma Later … with Jools Holland, ze brachten toen ook Sky Full of Stars ten gehoren, bekijk de live versie van het nummer hieronder.

Watch on YouTube

De reacties op het nummer zijn trouwens niet allemaal zo positief. Sommige 'fans' vinden dat Coldplay het bij hun eigen stijl moet houden en niet met DJ's zoals Avicii moet samenwerken. Wij vinden de rustigere nummers van Coldplay ook prachtig, maar kunnen dit soort vrolijke nummers ook heel erg goed waarderen. 

Wat vinden jullie van de samenwerking tussen Coldplay en Avicii? Gaat dit nummer ook bij jou op repeat? Wat denken jullie, wordt dit een zomerhit?

A Sky Full Of Stars is vanaf 3 mei te koop, Ghost Stories komt twee weken later, op 16 mei uit.