Food

De voordelen van kokoswater

24

Het is een hype in de supermarkt: kokoswater. Twee jaar geleden dronk bijna niemand het, nu zijn er meerdere merken die het product aanbieden. Je kunt er niet meer omheen, kokoswater is hét drankje van dit moment. Het is niet alleen lekker -oké, je moet er wel van houden- maar het schijnt ook veel voordelen te hebben. Maar wat zijn die voordelen precies? Lees snel verder om alles te weten te komen over deze dorstlesser.

Celebrities als Madonna en Rihanna hebben het drankje allang ontdekt, maar sinds vorig jaar bereikt kokoswater pas echt het grote publiek. Kokoswater is overigens niet te verwarren met kokosmelk. Kokoswater komt uit jongere kokosnoten die gevuld zijn met een doorzichtig sap. Kokosmelk wordt gemaakt door het vlees van oudere, bruine kokosnoten te raspen. Dit witte vloeistof wordt vaak gebruikt om mee te bakken en braden. De verschillen leggen we uitgebreid uit in dit artikel.


Bron: Instagram

Op de redactie zijn we allemaal fan. Danique drinkt het als dorstlesser tijdens het sporten, Annemerel doet het door haar smoothie en Emma drinkt het graag op een warme zomerdag. Oké, maar waarom zouden ik het dan moeten drinken...? Je moet ervan houden, maar naast de smaak heeft kokoswater ook veel gezondheidsvoordelen. We zetten ze op een rij.

De voordelen van kokoswater:
Kokoswater bevat weinig vet en suikers, en bevat weinig calorieën
De antioxidanten uit kokoswater helpen het lichaam beschermen tegen vrije radicalen, wat
Kokoswater gaat huidveroudering tegen door cytokininen
Kokoswater is rijk aan kalium en mede hierdoor hydrateert het vijf keer meer dan water
Kokoswater zorgt voor constante bloedsuikerspiegel door elektrolyten
Het hoge gehalte kalium in kokoswater zorgt voor de werking van de zenuwen, de samentrekking van de spieren en de aanmaak van eiwitten en glycogeen, kortom voor energielevering aan de spieren.
Naast kalium bevat kokoswater ook de mineralen magnesium, fosfor, natrium, ijzer, koper, de vitamines B en C
Kokoswater is geschikt voor mensen met een glutenallergie

Maar kokoswater heeft ook tegenstanders. Een tegenstander van kokoswater is Het Voedingscentrum. Roy van der Ploeg : "Fabrikanten zetten er op dat er kalium op zit en dat je lichaam dat nodig heeft om natrium op te nemen. Maar in aardappels zit bijvoorbeeld veel meer kalium. Wij zeggen: als je echt gezond wil doen, eet dan écht fruit in plaats van al die drankjes, dan weet je tenminste dat er niks mee gedaan is en dat het echt gezond is." De uitspraken van Het Voedingscentrum heeft veel ophef veroorzaakt. Er zijn namelijk heel veel mensen (foodies) die het er niet mee eens zijn en die vinden dat de uitspraken nergens op gebaseerd zijn.

Wat de meningen ook zijn, wat ons betreft is kokoswater de ideale dorstlesser voor de zomer. Ons favoriete merk van kokoswater is Vita Coco. Esmée van WorkThatEs.nl heeft alle supermarktmerken van kokoswater met elkaar vergeleken en daar kwam dit merk als beste uit de test. Vita Coco is het puurst en bevat het meeste kokoswater. Voor ons de grootste reden om voor dit merk te kiezen.

Vita Coco is er in verschillende smaken: puur, perzik & mango, passievrucht, ananas, acai & granaatappel. De nieuwste smaak is kokoswater met citroen! We hebben 'm uitgebreid getest op de redactie en hij is goedgekeurd. Laat de zomer maar komen!

Vita Coco is verkrijgbaar in o.a. Albert Heijn en Marqt voor €1,75 per stuk.


Vita Coco met citroen!

Wat vind jij van kokoswater? Heb je het wel eens gedronken?

Bron: voedingscentrum, workthates, vitacoco

Pin je coco-inspiratie op Pinbook

LOVE dit artikel
4 meiden hebben deze blog geloved

Plaats een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook

24 reacties

 • 4 jaar geleden sarcasticdawson

  oke, de meningen zijn verdeeld..

  maar proberen kan nooit kwaad zal ik maar zeggen

 • 4 jaar geleden ex0t

  Ik had een jaar terug voor het eerst vita coco en ik ging bijna over m'n nek haha niet echt iets voor mij dus.

 • 4 jaar geleden NEZ

  Ik vind kokos en kokosnoot en alles wel erg lekker (zelfs bounty jaja) maar de melk vind ik niet super ;p heb het maar een aantal keer gehad van een kokosnoot.

 • 4 jaar geleden Scorpio

  Het smaakt naar kokos-handcrème

 • 4 jaar geleden Lyanne Boer

  Leuk artikel!

  Misschien een kleine tip. Ik heb dit namelijk al een paar keer gemerkt. Namelijk dat jullie de artikelen vooruit geschreven hebben. Zo staat in dit artikel: Laat de zomer maar komen, terwijl het deze week al bijna op de herfst lijkt.

  Misschien handig om de artikelen door iemand anders na te laten lezen, zo zie je de grootste fouten en hierdoor kan je voorkomen dat er veel negatieve reacties op een artikel komen.

  xx

 • 4 jaar geleden Cha.lene♥

  Ik drink het al best lang

 • 4 jaar geleden Impossible

  Ik vind het vies :')

 • 4 jaar geleden Sugarcube

  En jullie komen er nu pas mee? Triest.

 • 4 jaar geleden Liah

  Misschien had ik een verkeerd merk ofzo maar jemig wat is het goor. Het smaakte naar een soort melk (houd ik sowieso niet van) en de kokossmaak was even zoeken.. toch 100% kokoswater. Ik drink liever lemon lime coconut drink van Coolbest, 100% natuurlijk en veeel lekkerder

 • 4 jaar geleden Amphore

  Al betwijfel ik of Vita Coco wel een pure drank is. Ik vind het zelf ook een erg lekker kokoswater alleen als ik het vergelijk met het kokoswater uit een kokosnoot zelf proef ik toch dat zowel de structuur van de substantie echt niet hetzelfde is en je proeft duidelijk het verschil in de hoeveelheid suiker. Ik zeg niet dat dit echt zo is, maar de industrieën tegenwoordig zijn zo vaak 1 pot nat, alles voor de winst! :')

 • 4 jaar geleden S.

  Zooooo lekker!

 • 4 jaar geleden kisseskyrax

  bah

 • 4 jaar geleden Polina

  Burk..

 • 4 jaar geleden xEsmeevDijkx

  Heeeeeerlijk!

 • 4 jaar geleden ♥ Little Ariel ♥

  Je moet zegmaar wel leren drinken, ik heb het nooit echt vies gevonden, maar ik vond het niet gelijk lekker. Maar nu ik heb vaker gedronken heb ben ik er verslaafd aan haha

 • 4 jaar geleden MORIARTY

  Oh want 'foodies' hebben er meer verstand van dan het Voedingscentrum? Kom op zeg, de meeste 'foodies' hebben geen eens een opleiding gevolgd.

 • 4 jaar geleden Feelthelove

  Is het zo goor ja?

 • 4 jaar geleden Homophobic

  beetje vreemd dat die foodies zeggen dat het Voedingscentrum ongelijk heeft, als er iemand weet waar ze over praten zijn zij het wel

 • 4 jaar geleden Dishere

  Ik drink het graag uit een echte kokosnoot, niet uit een pakje.

 • 4 jaar geleden kuzzz

  Ga het een keer proberen, leuke tip

 • 4 jaar geleden Skitty_

  Ik had het wel gedronken als ik het niet zo smerig had gevonden... Bah.

 • 4 jaar geleden Esmm

  Wil het wel een keer proberen. Nooit gedronken.

 • 4 jaar geleden Wanderlust

  Ik had voor de lol eens kokoswater gekocht om te proberen, nooit meer. Ik snap niet hoe mensen het wegkrijgen.

 1. 1