Lifestyle

Girls issues: ik ontbijt ongezond

20

Trouble in paradise? Girlscene helpt! Heb jij een probleem en weet je niet hoe je het moet oplossen? Vertel je situatie aan Girlscene en wij geven raad. Ruzie met je beste vriendin? Kledingcrisis? Boytrouble?! Die tijd is voorbij met het advies van Girlscene. Dit keer Girlscene lezeres Sofie, die moeite heeft met gezond ontbijten.

Beste Girlscene,

Ik heb nogal problemen met ontbijt eten. Ik ben nogal een gestrest persoon. Daardoor kan ik in de morgen echt heel slecht eten. In het weekend, als ik niet naar school moet heb ik niet echt problemen. Maar doordeweeks, als ik naar school moet dan lukt het echt moeilijk. Ik eet wel altijd, want ik verplicht mij daartoe. Nu eet ik in de ochtend altijd twee kleine chocoladekoekjes, zoals koeken van de bakker maar dan verpakt. 

Ik besef dat dit heel ongezond is en ook niet voedzaam, want dat zijn alleen maar suikers. Dat is dus snel uitgewerkt. Ik weet dat het ontbijt eigenlijk de belangrijkste maaltijd is, maar ja.

Weten jullie toevallig dingen die ik in de ochtend kan eten? Liefst dingen die niet te groot zijn, waar je niet teveel voor moet kauwen (want dan loopt het mis) en ook niets te agressief. Het liefst wel gezond (pure melk lust ik niet), ik ben veel bezig met het uiterlijk en dus ook met gezonde voeding. Daarom wil ik dit echt oplossen, want ik voel dat het niet gezond is.

Kunnen jullie mij eventueel tips geven?

Alvast bedankt!

Groetjes,

Sofie

Bron

Lieve Sofie, 

Wat vervelend dat je moeite hebt met het eten van een gezond ontbijt. De eerste stap naar gezonde voeding is het erkennen dat je ongezond eet. De volgende stap is het vragen om hulp en te zoeken naar een oplossing zoals je in je berichtje laat zien. 

Het ontbijt is de belangrijkste maaltijd van de dag. Je lichaam start daar als het ware mee op. Zoals je zegt stimuleren chocoladekoekjes je lichaam daar niet mee, omdat je na een uurtje alweer trek krijgt en de koekjes je maag niet vullen.

We hebben gekeken naar de wensen die je hebt voor een gezond ontbijt, zoals dat het ontbijt niet te agressief moet zijn. Vanuit daar hebben we een aantal ontbijtjes voor je opgesomd: 

♥ Havermout hierbij kun je zoveel of zo weinig ingrediënten toevoegen als je zelf wil. Normaal gesproken stop je er melk bij, maar omdat je hebt aangegeven dat je niet van melk houdt, kun je er kokosmelk of sojamelk aan toevoegen. Om het nog makkelijker door je keel te laten glijden kun je er geprakte banaan bij doen (ander soort fruit kan natuurlijk ook, wat je zelf lekker vindt) en honing of chocolade om het wat zoeter te laten smaken. Gooi de havermout in een bakje samen met de kokos- of sojamelk en stop het in de magnetron (dit werkt het snelst en makkelijkst, aangezien je aangeeft in de ochtend gestrest te zijn). Het fijne aan havermout is dat je voor een paar uur even goed vol zit en dat je niet tijdens de les verlangt naar een snack.

♥ Luchtige crackers als Cracottes zijn niet heel zwaar op de maag en makkelijk weg te eten. Doe er bijvoorbeeld smeerworst, smeerkaas of Hüttenkäse op. Ook lekker op een cracker is hummus met avocado en zout en peper, of misschien iets zoetigs als hagelslag, om toch nog iets van chocolade te hebben in de ochtend ;-)

♥ Of wat dacht je van een gekookt of geklutst eitje? Het neemt wel iets meer tijd in beslag dan het smeren van een luchtige cracker, maar eieren bevatten belangrijke voedingsmiddelen die je lichaam nodig heeft. Bovendien is een eitje altijd lekker en is een gekookt eitje klein, maar fijn en kun je bij een geklutst eitje zelf bepalen hoeveel je klaarmaakt. Piece of cake! 

♥ Je zou ook met wat fruit een goede smoothie kunnen maken, zoals met mango, kokos en ananas. Girlscene schreef een tijdje geleden over zeven heerlijke smoothie recepten, voor als je nog wat inspiratie zoekt. Een smoothie vult je maag als een bommetje, waardoor je voorlopig even geen eten hoeft te zien. 

♥ Als laatste kun je de yoghurt uit de koelkast te halen en in te schenken met wat honing (zodat de yoghurt niet heel zuur smaakt), kiwi, druiven, bessen of frambozen. Als je het aandurft kun je er nog wat cruesli bij stoppen!

Wij hopen dat je hier iets aan hebt :-)

Liefs, 
Girlscene

Heb jij ook een prangende vraag voor de redactie van Girlscene? Stuur een mail naar info@girlscene.nl o.v.v. 'Girls issues' en wie weet wordt jouw vraag binnenkort behandeld.

LOVE dit artikel
9 meiden hebben deze blog geloved

Plaats een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook

20 reacties

 • 5 jaar geleden EmmavanM

  Ik heb geblogd over een gezond ontbijt, ik had hetzelfde probleem maar ik heb een recept dat ik erg lekker vind erg gezond is en dat je s' avonds klaar maakt zodat je s' ochtends niks hoeft te doen en gelijk kan gaan eten...

 • 5 jaar geleden Shelley Rachelle (stagiaire)

  woops! thanks meiden

 • 5 jaar geleden MaisonScotch

  Peace of cake

 • 5 jaar geleden Krullerd

  Sinds ik havermout heb ontdekt, ontbijt ik echt heel graag. Lekker fruit en kokos er doorheen. Heerlijk!

 • 5 jaar geleden Charlotte

  Tijdens school: s ochtends 2 boterhammen, s middags 4 boterhammen

  Weekend of vakantie: s ochtends 2 boterhammen, s middags 2 of 3

 • 5 jaar geleden LiveWithoutLimitsx

  Ik drink vers geperste jus d'orange en eet een cracker en een boterham.

 • 5 jaar geleden Damon_master_piece

  ik eet 2boterham s'morgens & 2 boterham s'middags

 • 5 jaar geleden toevalligbenikdope

  d

 • 5 jaar geleden Alohomora

  Hahaha, 'peace of cake'. Lekker hoor girlscene.

 • 5 jaar geleden Blair

  Peace of cake -> piece of cake , maar goed artikel!

 • 5 jaar geleden Eden

  Ik heb geen last van ongezond ontbijten, maar eten klaarmaken gewoon skippen wanneer ik geen tijd heb.

  Wat kan helpen is de avond van te voren iets klaarmaken, zoals havermout of een smoothie alvast maken zodat je de ochtend daarna het gewoon uit de koelkast kan pakken!

 • 5 jaar geleden Sheela

  Handige tips! Havermout moet je echt leren eten, als je het nooit hebt gegeten smaakt het echt vies, maar het helpt inderdaad wel als je er fruit of chocola door doet x

 • 5 jaar geleden Sanseveria

  First world problems :')

 • 5 jaar geleden Chocopastaa

  First like ^_^

 • 5 jaar geleden Dreamster

  ik eet gewoon een boterham, ook een optie

 • 5 jaar geleden Soepstengel

  Je kan ook gewoon alleen yoghurt naar binnen werken, of een smoothie.

 • 5 jaar geleden Traveler

  Een schaaltje yoghurt met roosvicee. Is alsnog niet veel (ik eet het ook als ontbijt though), maar gezonder dan chocoladekoekjes. Snap niet dat je dat overigens weg kan krijgen 's ochtends, haha!

 • 5 jaar geleden Hester

  'Peace of cake' --> piece of cake Best goede tips! Ik eet 's morgens het liefst iets zoets, kan dan echt geen vleeswaar oid hebben.

 • 5 jaar geleden Yffie

  Haha, ik las eerst de titel verkeerd en ik dacht dat er: 'Ik eet gezond' stond. Wel goede tips! De meeste kende ik wel, maar banaan door havermout niet. Toch een keer uitproberen

 • 5 jaar geleden Sandra

  brr ik ken t ><

  Ik moet me elke maaltijd dwingen tot eten anders gaat t totaal fout.. en maar aan blijven komen *zucht*

 1. 1