Fashion

Zo vind je de perfecte beha(-maat)

Sta je op het punt om online nieuwe BH's te bestellen maar weet je niet zeker welke maat je moet hebben? Of vind je het niet zo prettig als iemand in de winkel jou opmeet? Met de volgende tips kom je er thuis zelf achter wat jouw huidige beha-maat is. Je hebt alleen een meetlint en het volgende artikel om daarachter te komen. Dus pak het meetlint erbij en let's get started om jouw beha-maat en de perfecte BH te vinden!

Online vind je verschillende tools om de perfecte pasvorm te vinden. Zo hebben HEMA en Hunkemöller bijvoorbeeld een maatwijzer. 

Meet de borstomvang
De borstomvang of omvangwijdte meet je onder je borsten. Het is een belangrijke maat en daarom moet je ervoor zorgen dat het meetlint recht langs je lichaam loopt. Trek het niet te strak aan, maar ook niet te los. Wat de borstomvang aangeeft is het cijfers bij de cupmaat, dus bijvoorbeeld 70, 75 of 80. 

Meet de cupmaat
Nu bepaal je de cupmaat of de bovenwijdte. Je meet hierbij de volle omvang van het borst en het beste resultaat krijg je door al een goedzittende bh te dragen terwijl je jezelf opmeet. 


bron

So far, so good. Als je eenmaal jouw maten weet is het belangrijk om de juiste BH te vinden. Want dat je jouw correcte beha-maat weet betekent niet automatisch dat iedere BH in die maat goed zit. En dat heeft meestal te maken met het type BH. 

Peer
Platte borsten boven die onder ronder zijn vallen onder de peervormige borsten. Je hebt een BH met beugel nodig om de borst te ondersteunen. Kies voor een beugel die in het midden omhoog loopt om de borst van boven optisch voller te maken.


HEMA, €12,95
Forever 21, €10,90

Appel
Heb je stevige, ronde borsten? Dan behoor je tot de appels. En lucky you: elke beha past bij je. Een aanrader is een balconet model die de borst mooi flatteert.


Hunkemöller, €15
Forever 21, €12,90

Meloen
Iemand met grote borsten en een (flink) decolleté mag zichzelf bij de categorie meloen voegen. Ondanks jaloerse blikken van andere meiden weet je dat jouw grote borsten niet altijd even handig zijn. Koop daarom altijd BH's die de borst maximaal ondersteunen en kies voor bredere bandjes. Een eenvoudige beugel beha is al prima.


Hunkemöller, €22,99
HEMA, €16,50

Kleine borsten
Ben je iemand met kleinere borsten en vind je jezelf niet passen in de categorieën peer, appel of meloen? Dan is een sensuele push up BH iets voor jou. Dit geeft je een mooi decolleté en bij sommige BH's is de vulling verwijderbaar voor als je even geen zin in push up hebt. 


Forever 21, €9,90
ASOS, €22,47

Welk type beha draag jij het liefste?

bron: mariejo, hunkemöller, hema

Inspireer andere Girlscene lezeressen in Pinbook

Must reads 👀