Lifestyle

Wakker worden met de redactie

13

De zon komt op, je wekker gaat af en je brein geeft je een seintje dat je op moet staan. Toch is het nog altijd moeilijk om op te staan uit dat lekkere, warme, zachte bedje. Girlscene gaf onlangs al tips over hoe je een ochtendmens kunt worden. In dit artikel vertelt de redactie hoe zij opstaan en zich klaarmaken voor de dag! Lees je mee?

Opstaan is het naarste klusje van de dag, maar zodra je eenmaal bent opgestaan kun je er weer tegenaan. En ook al weten we dat we eigenlijk eerder naar bed zouden moeten, we doen het nooit, waardoor we net te weinig slaap hebben en weer vermoeid wakker worden. Zo ook de redactie van Girlscene.

Bron

Bij hoofdredactrice Danique gaat het er vrij georganiseerd aan toe. Zo gaat haar wekker om kwart voor zeven af en checkt ze altijd even Instagram. Eenmaal opgestaan duikt ze meteen de badkamer in om vriendjelief voor te zijn. Ze reinigt haar gezicht, doet haar lenzen in, smeert wat oogcrème op en poetst haar tanden. Daarna doet ze haar make-up op en borstelt ze haar haar. Eenmaal klaar in de badkamer hoort ze haar kittige katje Bobby al miauwen, waarna ze de deur opent en de tv aanzet voor het nieuws. Als multitasker luistert ze tijdens het klaarmaken van haar ontbijt naar het nieuws. Als ontbijtje heeft Danique havermout met daarin kokosmelk, havermout, lijnzaad, ongezouten noten, kaneel, cacaopoeder en honing. Vervolgens kleedt ze zich ook nog even aan met de kleding die ze de vorige avond al had klaargelegd. Voor het weggaan geeft ze Bobby nog een knuffel en wat te eten en stapt ze daarna op haar fietsje richting werk.

Redactrice Emma is om het zacht uit te drukken geen ochtendmens en staat dan ook met veel moeite op. Als eerste pakt ze wat kleren om aan te trekken. Daarna pakt ze haar make-up spullen en gaat weer op bed zitten. Terwijl ze haar make-up opdoet probeert ze de verleiding van haar warme bedje te weerstaan. Vervolgens spuit ze wat deodorant op en om lekker te ruiken wat parfum. De redactie is volgens mij verslaafd aan havermout, want ook Emma eet havermout in de ochtend. Bij de havermout doet ze rijstmelk, frambozen, gojibessen, chiazaad en kaneel. Het ontbijt probeert ze altijd in een paar minuten te eten, ondertussen checkt ze ook nog TimeHop en Instagram, waarna ze haar tas inpakt en haar tandenpoetst. Ze omschrijft haar ochtenden als 'gehaast'. Toch is ze wel nog zo'n 45 minuten kwijt aan haar ochtendroutine. 

Bron

Redactrice Annemerel heeft een hekel aan haar wekker wanneer deze 's ochtends om half zes (!) afgaat. Eenmaal opgestaan neemt ze eerst plaats op de wc, waarbij ze even Instagram en Twitter checkt. Vervolgens drinkt ze een glas water, trekt ze haar hardloopkleding aan en gaat vijf kilometer rennen. Tijdens het hardlopen bedenkt de redactrice wat ze die dag aan gaat trekken. Thuis aangekomen stapt ze vijf minuten onder de douche en kleedt ze zich vervolgens aan. Daarna neemt ze plaats voor het ontbijt. Verrassend genoeg: havermout. Hierin stopt ze amandelmelk, gojibessen, kaneel en appel. Daarnaast nog een kopje koffie of thee en een glas water. De laatste minuten voor vertrek (om zeven uur) zijn altijd stressvol in huize Annemerel. Zo is ze altijd haar sleutels kwijt en moet ze vaak weer naar het toilet. Als laatste haalt ze nog even een tandenborstel door haar mond en start ze de reis richting Amsterdam, wat haar uiteindelijk zo'n twee uur kost. Vandaar het vroege opstaan.

Stagiaire Renee maakt, als beauty addict zijnde, 's ochtends genoeg tijd om zich op te maken. Echter kan ze bijzonder slecht omgaan met tegenslagen (kleding wat niet matcht, bestek dat uit je handen valt). Daarom staat ze rond zeven uur op in doodse stilte. Ze begint haar dag met het reinigen van haar gezicht met Philosophy Purity Made Simple of met micellair water (het liefst van Garnier). Daarna kleedt ze zich aan. Haar outfit bedenkt ze altijd de avond ervoor wanneer ze onder de douche staat. Anders zou ze In de ochtend op zijn minst een kwartier aan het bedenken zijn wat ze aantrekt en mist ze daardoor haar bus. Ze geeft zichzelf tot half acht de tijd om haar make-up aan te brengen en tien minuten later heeft ze haar haren goed zitten. Na dit ritueel begint ze aan het ontbijt. Het liefst een cracker met iets van chocolade er op. Heel af en toe gaat Renee voor Griekse yoghurt met lekker fruit. Ze doet niet mee aan de trend van havermout, dat vindt ze voor oude mensen. Als haar maagje gevuld is raapt ze haar spullen bij elkaar. De avond ervoor pakt ze haar tas in, zodat ze zeker weet dat ze alles bij zich heeft. Renee is een echte controlfreak. In haar tas stopt ze 's ochtends alleen nog wat brood, fruit en tussendoortjes om vervolgens nog even te struikelen over de hond die in de weg ligt. 

Bron

Stagiaire Shelley wil altijd voor 12 uur in haar bed liggen, maar op een of andere manier wordt het bij haar altijd later. Waarschijnlijk omdat ze al haar series nog probeert bij te werken, of omdat ze als een verslaafde op Tumblr zit. De volgende ochtend kijkt ze dan tegen haar dagelijkse wallen aan. De stagiaire wast haar haren altijd in de avond, zodat haar haar in een perfecte krul zit de volgende dag. Ook doucht ze in de avond, zodat ze 's ochtends later op kan staan. Bij het opstaan kleedt ze zich eerst om. Haar kleding zoekt ze in de ochtend zelf uit, waarbij ze een vrolijk muziekje opzet. Door een vrolijk deuntje wordt ze automatisch blijer, in tegenstelling tot wanneer ze zo'n rot ringtone hoort. Dan wil je haar niet tegenkomen in de ochtend. Na het aankleden maakt ze zich op door het opsmeren van dagcrème, het opdoen van mascara en blush, en afhankelijk van de outfit rode lippenstift. Daarna bereidt ze zich voor op haar dagelijkse hapje: havermout met melk, honing, kiwi en banaan. Volgestouwd en wel poetst ze haar tanden en stapt ze op de fiets richting kantoor.

Wat is jouw ochtendroutine? En in wie herken jij je het meest? 

Pin je ochtendroutine op Pinbook!

LOVE dit artikel
13 meiden hebben deze blog geloved

Plaats een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook

13 reacties

 • 5 jaar geleden Isa

  leuk!

 • 5 jaar geleden Merel_Jasmijn

  Bepaalde dingen herken ik echt heel erg, zoals het op bed zitten terwijl ik mijn make-up doe hahaha

 • 5 jaar geleden LovelyMakeup

  haha leuk artikel! Ik herken me het meest in Emma zo gaat het er ook altijd bij mij aantoe

 • 5 jaar geleden kuzzz

  Jeetje elke morgen 5 km hardlopen? Super knap! Ik herken me het meest in Shelley haha...

  Hoe laat moeten jullie in de ochtend beginnen?

 • 5 jaar geleden amLevida

  Leuk artikel

 • 5 jaar geleden Horizon

  Holy moly 5 km in de ochtend.. Als ik om half 6 opsta ben ik een zombie HAHA

  Knap hoor!

 • 5 jaar geleden RenĂ©e - redacteur Girlscene (redactie)

  @soepstengel: even ter verduidelijking: op de fiets naar het station!

 • 5 jaar geleden Loesss,

  Leuk om te lezen (:

 • 5 jaar geleden yasmine658

  like!

 • 5 jaar geleden Soepstengel

  Danique op de fiets? Ik dacht dat zij in Leiden woonde..

 • 5 jaar geleden Hester

  Leuk artikel!

 • 5 jaar geleden xEsmeevDijkx

  Leuk om te lezen!

 1. 1