Lifestyle

‘Ik kan geen relatie hebben met iemand die rookt’

Discussiëren over actuele en/of maatschappelijke kwesties? Dat kan nu op Girlscene! Elke week legt Girlscene of een lezeres een stelling voor waar iedereen respectvol op kan reageren. Dit is de plek waar je terecht kunt met jouw standpunten over zaken die op dit moment spelen. Deze keer… 'Ik kan geen relatie hebben met iemand die rookt'.

Fien opende een topic op het forum over rokende vriendjes: "Hey! Ik vroeg mij af wat jullie mening was over het in een relatie zijn met een jongen die rookt… (en vermeld ook even of je zelf rookt of niet). Ik zei altijd: "Ik wil nooit een relatie met iemand die rookt, never." Maar mijn vriend rookt(e), al is hij nu zo goed als gestopt, omdat hij weet dat ik het echt haat. 

Wat is jullie mening?"

bron

Garapoesje: "Ik vind het niks, maar als hij al rookte voordat hij mij kende kan ik moeilijk van hem eisen dat hij moet stoppen."

Nova: "Ik rook niet, en het maakt me geen hol uit of m'n vriend rookt of niet."

XErinX: "Ik wil ook geen vriend die rookt. Ik vind het wel lief als een jongen voor jou wil stoppen met roken."

Thinkingaboutyou: "Ik zou geen vriend willen die vast rookt. Ik vind het gewoon vervelend. Het meurt, het is (ontzettend) duur, ongezond en vaak zijn ze gewoon verslaafd. Mijn vriend rookt heel af en toe met uitgaan en daarna is hij duizelig. Dus zo vind ik het wel prima."

Incognito: "Mijn vriend rookt. Ik zeg elke dag dat hij uit zijn bakkes stinkt, dat het duur is en dat het er lelijk uitziet. Maar ik zeg niet dat hij moet stoppen. Ik heb wel verteld dat als we samen gaan wonen hij onder geen enkele voorwaarde in het huis gaat roken, ga maar lekker buiten staan."

Eileen13: "Mijn vriend rookt, ikzelf ook. Vandaar dat ik het natuurlijk geen probleem vind. Als ik niet zou roken zou ik het wel minder prettig vinden. Als ik zelf een tijd niet rook en ik ruik hem dan, of hij geeft me een kus vind ik dat niet zo lekker ruiken, laat staan als jij helemaal niet rookt."

Leto: "Ik rook wel en zou het liefst een vriend hebben die ook rookt, maar als hij niet rookt moet hij het in ieder geval niet erg vinden."

Zou jij een relatie aangaan met iemand die rookt? Rook je zelf?

Laat je inspireren in Pinbook

Must reads 👀