Real life

Girls issues: Ik ben verliefd op de zoon van mijn stiefmoeder

Trouble in paradise? Girlscene helpt! Heb jij een probleem en weet je niet hoe je het moet oplossen? Vertel je situatie aan Girlscene en wij geven raad. Ruzie met je beste vriendin? Kledingcrisis? Boytrouble?! Die tijd is voorbij met het advies van Girlscene. Deze keer een Girlscene lezeres die verliefd is op de zoon van haar vaders nieuwe vriendin.

Hey Girlscene,
Ik heb een groot probleem en weet echt niet meer wat ik moet doen. Ik ben verliefd op een jongen. Ik ben 14 jaar en hij is 19, dus vijf jaar leeftijdsverschil, maar dat is nog niet het ergste. Hij is de zoon van mijn vaders nieuwe vriendin. Ik weet dat dit echt niet kan dus ik wil er niet aan denken en hem vergeten maar ik zie hem dus vaak en weet echt niet hoe. Kunnen jullie me helpen?

Groetjes B.


bron

Lieve B,

Wat vervelend dat je verliefd bent op een jongen waarvan je denkt dat je geen relatie met hem kunt aangaan. Wij begrijpen dat je het een lastige situatie vindt, maar een relatie met hem is niet helemaal onmogelijk.

In onze ogen is het niet raar om verliefd te zijn op de zoon van je stiefmoeder. De jongen is wel een familielid, maar niet qua bloed. Bovendien bepaal je niet altijd op wie je wel of niet verliefd wordt. Vergeet niet dat er meer meiden zijn die in een soortgelijke situatie zitten en je jezelf niet hoeft te schamen dat je gevoelens hebt voor deze jongen. Liefde is voor iedereen anders en misschien voelt het een beetje gek om verliefd te zijn op iemand die zo dichtbij je staat, maar als de gevoelens wederzijds zijn sporen wij je aan om er toch voor te gaan! Wie weet is hij wel jouw prins op het witte paard en leef je nog lang en gelukkig. Niemand zegt dat liefde makkelijk is, toch?

Heeft hij hints gegeven of laat hij doorschemeren dat hij jou ook wel ziet zitten? Misschien is het beter om daar eerst achter te komen voordat je stappen onderneemt. Want het wordt pas ingewikkeld en ongemakkelijk wanneer jij zegt dat je verliefd op hem bent en hij niet dezelfde gevoelens heeft voor jou.

Over het leeftijdsverschil… Vijf jaar leeftijdsverschil hoeft niet per se een probleem te zijn. Het ligt eraan hoe jullie je gedragen. Misschien ben jij al erg volwassen voor je leeftijd of is hij nog vrij jong van geest waardoor jullie een goede match zijn.

Tot slot: Wil je geen relatie met hem omdat je je er niet goed bij voelt en wil je over hem heenkomen? Tja, dat is niet zo makkelijk omdat hij de zoon is van de vriendin van je vader. Wat wel helpt is om te zorgen dat je geen dingen om je heen hebt waarbij je aan hem denkt. Maar de beste manier is vaak toch om met andere mensen om te gaan en op die manier je gedachtes te verzetten. Er zijn genoeg andere leuke jongens in de wereld en wanneer je verliefd wordt op iemand anders vervagen jouw gevoelens voor deze jongen vanzelf.

Heel veel succes en volg je hart!

Liefs,
Girlscene

Heb jij een Girls Issue? Mail dan naar info@girlscene.nl.

Pin inspirerende quotes in Pinbook

Must reads đź‘€