Lifestyle

Crea bea’s ontdekt: Lotte, Sam, Laura, Paula & Inge

Een tijdje geleden plaatsten wij een oproepje op het forum en benaderden wij een aantal creatieve meiden. Wij vroegen of ze samen met ons hun mooiste kunstwerken willen delen. Wij vinden namelijk dat hun talent niet onopgemerkt mag blijven! Ben jij benieuwd wat de Girlscene lezeressen in hun mars hebben? Kijk dan snel verder wat deze meiden allemaal kunnen maken.


Lotte
Lotte's favoriete creatieve bezigheid is papercutting. Dit houdt in dat je creaties maakt door in een blad papier te snijden. Je moet wel een geduldig persoon zijn, maar daar krijg je wel een mooi resultaat voor terug. Het werk van Lotte valt al goed in de smaak, want er zijn al geïnteresseerden die graag haar creaties overnemen. Ze wil daarom het liefste hier haar beroep van maken! 


Sam
Sam vindt het moeilijk om zich voor te stellen dat mensen tekenen saai vinden. Wat zij het liefste doet is wat ze ziet opslaan in haar hoofd, dat vervolgens uitprinten en het daarna natekenen. Sam tekent graag mensen na en hierbij gebruikt ze altijd houtskool. Op de eerste tekening zie je een meisje dat Sam tegenkwam op Tumblr. De tweede tekening is Sam's oudere zus gevolgd door een andere tekening geïnspireerd op een Tumblr foto. De laatste tekening van Bella maakte Sam toen ze in een Twilight mood was na het zien van de film. 


Laura
De creaties van Laura zijn anders dan de tekeningen van Sam en de papercutting werken van Lotte. Laura houdt namelijk meer van fotografie en het liefst fotografeert ze met haar macrolens, zoals bloemen. Een deel van de foto's verkoopt ze nu als kaarten. Laura begon met fotograferen toen ze slecht in haar vel zat. Door fotografie leerde ze om meer te genieten van de kleine dingen in het leven. Van creatief bezig zijn wordt Laura heel enthousiast en vrolijk, daarom is het haar passie! 


Paula
Net zoals Laura houdt Paula ook van fotografie. Op haar blog Paula Pietryga zie je haar werk terug. Ze is 16 jaar en gaat graag met haar Canon camera op stap om bijvoorbeeld de omgeving en de natuur vast te leggen. Paula kiest tijdens het fotograferen tussen twee lenzen, namelijk haar Canon EF-S 18-35 mm lens en de Canon EF-S 55-250 mm lens. Elke post op haar blog begint trouwens met een inspirerende quote van onder andere Gandhi, Eleanor Roosevelt of Plato.


Inge
De laatste maar niet de minste is Inge. Ze maakt het liefste creaties van personages waarbij ze veel donkere tinten gebruikt in combinatie met licht waardoor er een contrast ontstaat. Inge gebruikt graag bruine tinten als basislaag en achtergrond van haar werk. Af en toe stapt ze van de personages af en maakt ze een dier na of de bergen zoals op de een-na-laatste afbeelding. Deze schildertechniek heet repoussoir. 

Heb je de vorige crea bea's ontdekt gemist? Klik dan hier

Welke creaties vind jij het mooiste?

Pin je favoriete creaties in Pinbook

Must reads 👀