Fashion

Fashion musthave: Tuinbroek

Menig Girlscene-lezeres heeft ze wel aangehad: tuinbroeken. Vroeger waren ze hotter dan hot en ook nu kun je bij haast ieder merk een tuinbroek kopen. Van lang tot kort en van boyfriend tot strak, de tuinbroek is er in verschillende soorten en maten. Deze week kijkt Fashionscene af bij bloggers en laten we je zien waar je de leukste tuinbroeken kunt kopen. Kijk je mee?

Eerst een stukje geschiedenis. De tuinbroek is ontworpen voor arbeiders en boeren. Pas rond de jaren '60 droegen voornamelijk jongeren in hun vrije tijd een tuinbroek. In de jaren 80 was de tuinbroek een populair kledingstuk onder lesbische vrouwen. De tuinbroek werd als stoer ervaren en werd daarmee stereotype kledingstuk voor homoseksuele vrouwen. Na deze periode kwam de tuinbroek terecht in het modebeeld en keerde deze meerdere keren terug als fashiontrend. Zoals in de 90’s én nu in 2014.

Vind je het moeilijk om setjes bij elkaar te zoeken en items de combineren? Dan is de tuinbroek een goede optie. Met een tuinbroek heb je verder niet veel nodig om een outfit compleet te maken. De ‘normale’ tuinbroek heeft lange, niet al te strakke broekspijpen en is gemaakt van denim. Blogger Tuula Vintage is fan van de tuinbroek en draagt haar item het liefst met een gestreept shirt en opvallende rode lippen. Parisian chic, maar dan mét een tuinbroek!


Bron


Bron: pinterest


Bron


Links / Rechts


Deze tuinbroek is van Lois Jeans

Ripped boyfriend tuinbroek
Bij de boyfriend- en ripped jeans trend van dit moment hoort natuurlijk ook een tuinbroek met wijde pijpen. Uiteraard met destroyed stukken. Een simpel wit of zwart shirtje en hippe sneakers (bijvoorbeeld de hippe Adidas Original sneakers die ook weer helemaal terug zijn) eronder en je creëert in een handomdraai een sporty look. De look maak je wat netter als je simpele open hakken onder de tuinbroek draagt.


Bron


Bron: pinterest


Bron


Links / Rechts

Korte tuinbroek
De korte tuinbroek zien we bij heel veel bloggers voorbij komen. Onder andere Primark en Forever21 (vanaf morgen geopend in Amsterdam) hebben fijne budget tuinbroeken in de collectie. Ook op Coachella werden meerdere bloggers en festivalgangers met een korte tuinbroek gespot. Blogger Sincerely Jules is fan!


Bron


Bron: pinterest


Bron


Links / Rechts

Dungaree dress
Een stapje voorlopen op de trends? Kies dan voor de dungaree dress oftewel: de tuinjurk. Deze belooft namelijk net zo hip te worden als de tuinbroek. De blogger op de onderstaande afbeelding doet het je voor en draagt haar denim dress classy met een simpel wit shirt, strappy heels en zwart tasje. Ideaal voor een feestje of zomerse dag.


Bron: pinterest


Dungaree dress

P.S. Ook voor je boyfriend is de tuinbroek helemaal hot!!


Tuinbroek voor je vriendje

Heb jij al een tuinbroek in je garderobe? Ren je naar de winkel om er één te halen of is het niets voor jou?

Pin je favoriete tuinbroek in Pinbook

Must reads 👀