Lifestyle

All the single ladies put your hands up!

We kennen het maar al te goed. De dagen dat je single bent en je niet lekker in je vel zit. En wat doen we dan? Juist ja, héél veel chocolade eten, romantische films en series kijken en stiekem medelijden met jezelf hebben. Maar wat doen we eigenlijk nog meer als we single zijn? Girlscene zet haar ervaringen op een rijtje. Lees je mee?

Hoe laat is het? 9 uur 's ochtends? Mooi! Dan eet ik alvast mijn eerste reep chocolade. Als single meid kun je op elk gewenst tijdstip chocolade eten. Geen jongen die je tegenhoudt. Zo'n chocoladereep is vooral lekker in combinatie met die cliché romantische komedies en dat betekent wegzwijmelen. 

Als je single bent merk je na een poosje dat je eigenlijk helemaal geen jongen nodig hebt. Je doet leuke dingen met vriendinnen, gaat onafhankelijk op stap, hebt misschien wel een hobby waar je druk mee bezig bent en zou eigenlijk niet weten waar je de tijd vandaan moet halen om nog tijd vrij te maken voor een eventueel vriendje. Je staat stevig in je schoenen en voelt de zogeheten 'sparkle', omdat je weet dat je het leven alleen aan kunt. 'I don't need a man to make it happen'.

Een bekende is het opzetten van keiharde muziek in je kamer en daarop meezingen en dansen. Niet nadenkende over het feit dat je buurman meegeniet en dus in zijn gezicht op het nummer van Beyoncé je handje heen en weer zwaait wanneer All the Single Ladies draait. En ook even lekker die frustraties over jongens eruit blèrt! 

Een iets negatievere kant van the single life is het moment waarop je nog gevoelens hebt voor je ex, waarbij je op een avond waarop je niks te doen hebt even je ex opzoekt op Facebook. Waarna je vervolgens ziet dat hij alweer een nieuwe vriendin heeft en jij in combinatie met een wijntje al snel begint te jammeren. Aiii..

Gedachten die vaak in je hoofd rondspoken zijn bijvoorbeeld: Ligt het aan mij? Vraag ik teveel aandacht? Wat doe ik verkeerd? Ben ik te onafhankelijk?

Over deze vragen denk je na, maar je weet natuurlijk dat deze vragen nergens op slaan, want je bent leuk zoals je bent. Daar kan toch niks verkeerds aan zijn? 

Vriendinnen zijn er om advies te geven. Ook wanneer jij je afvraagt waarom je nog geen vriendje hebt, maar vaak krijg je dan te horen dat je A. nog niet klaar bent voor een relatie of B. je er niet voor open staat. Dikke onzin natuurlijk, want wie is er wel klaar voor een relatie wanneer ze er een krijgen? Uiteindelijk is er niemand die het allerbeste advies kan geven, omdat niemand weet waarom je nog geen vriendje hebt. Only time will tell.

Als single lady mag je jezelf vertroetelen. Dus wanneer je in een winkel staat en een veel te duur jasje ziet, koop je deze gewoon. Omdat je het hebt verdiend en dit je beter laat voelen. 

Je draagt een outfit waarin je je top voelt en loopt dan ook over straat met de gedachte dat je geweldig bent. De jongens die naar je kijken mogen blij zijn dat je hen überhaupt één blik waardig gunt, want jij bent awesome. Alleen moet het niet overslaan in arrogantie.

Wil je dan toch een beetje contact met jongens? Dan hebben we nog altijd Tinder om virtueel te kletsen. Het is leuk voor de aandacht en stiekem heb je hierdoor meerdere scharrels. Bij het goed- en afkeuren merk je wel dat je hardop begint te zeggen wat je denkt: ieuhl, nee, bah, wauw, nice, me like! 

Als single meisje is het laatste wat je nodig hebt vriendinnen die medelijden met je hebben, omdat je nog geen vriendje hebt. Want single zijn is natuurlijk heel erg, niet? Hierdoor ga je dus nog harder je best doen om te laten zien waarom jij geen vriendje nodig hebt. Because we're fabulous.

En omdat we single zijn kunnen we heerlijk dagdromen over onze toekomstige vriendjes die wellicht wel lijken op Channing Tatum of Harry Styles. Haaa…

Wat doe jij zoal als single lady?

Pin je inspiratie in Pinbook