Lifestyle

‘Als je geen merkkleding hebt ben je anders’

Lekker discussiëren over actuele en/of maatschappelijke kwesties? Dat kan nu op Girlscene! Elke week legt Girlscene of een lezeres een stelling voor waar iedereen respectvol op kan reageren. Dit is de plek waar je terecht kunt met jouw standpunten over zaken die op dit moment spelen. Deze keer: Als je geen merkkleding hebt ben je anders.

Mettlesome opende een topic op het forum over merkkleding: "Vandaag op school hadden we het over merken (Vans, Nike, Adidas, et cetera). Een aantal mensen zeiden: "als je geen merkkleding hebt ben je "anders"." Als je dan fake dingen aandoet (zoals nep Vans) ben je al helemaal vreemd, omdat je erbij wilt horen, maar geen geld hebt voor de echte spullen. Ze vinden die mensen sloebers. Dus, wat vinden jullie? Ben je echt "anders" als je geen merken aanhebt, is het echt een kwestie van geld, of denken, van neppers kan ik 10 paar kopen, van echte 1, met hetzelfde geld. Graag je mening!"


bron

Kloplop: "Bij mij op school werd er echt nooit gekeken naar wat voor merk je aanhad. Nepmerken boeiden anderen ook niet. Als iemand dat droeg werd er niks over gezegd."

Daenerys: "Dat is afhankelijk van persoon tot persoon denk ik? Net zoals bij mensen die merken kopen. Sommigen doen dat echt voor het merk, zodat ze kunnen zeggen dat ze een jas hebben van -random merk- en ermee kunnen paraderen. Anderen kopen die jas gewoon omdat ze hem mooi vinden. Zo heb je ook mensen die absoluut geen merk willen hebben, juist omdat ze dat nonsens vinden. Je hebt mensen die geen merk kopen omdat ze dat niet kunnen betalen. En je hebt mensen die gewoon kopen wat ze willen, soms is dat van een merk, soms is dat van de Zeeman. Maar om nu enkel op het feit of iemand een merk aan heeft of niet een hele persoonlijkheidsanalyse te gaan doen, vind ik wel heel ver gaan."

AishwaryaRai: "Bij mij op de middelbare werd er veel over je geroddeld als je nooit 'coole' merkkleding, schoenen, et cetera droeg. Ik droeg het ook nooit en ik kreeg ook heel vaak te horen van 'koop eens dit' of 'koop eens dat' en dat is voornamelijk kleding van heel dure merken. Sorry, ik ga niet mijn geld laten verspillen om merkkleding. Zoals dat Björn Borg ondergoed, ik was echt de enige die het nooit droeg."

Lama: "Goh om de een of andere reden vind ik het toch minder #swag om fake All Stars of zo te dragen, ik kan het niet goed uitleggen. Maar van die truien en shirts waar in koeienletters het (meestal veel te dure) merk op staat vind ik dan ook weer belachelijk, en met die door kinderarbeid gemaakte zogenaamde designer handtassen straal je al meteen iets goedkoops uit vind ik. Gewoon een tussenweg zoeken om er niet te cheap en niet te decadent uit te zien dus. Oh ik ben ook schuldig aan een paar fake Vans. Ik had het gekocht voor op festivals rond te brakken maar ze zaten dan ook nog is slecht dus dat zegt ook weer wat."

Invincible: "Ik vind niet dat je anders bent als je geen merkkleding draagt. Ook op mijn school let niemand daarop. Ikzelf draag wel echte Converse, maar ik zou er geen problemen mee hebben om op neppe te lopen. Vaak zien ze er toch hetzelfde uit, maar dan zonder het merk logo erop. Eigenlijk let ik nooit echt op het merk van de kleding die ik koop, als het er maar leuk uitziet. Op deze manier kopen de meeste mensen uit mijn omgeving hun kleding."

Wat vind jij: Ben je anders als je geen merkkleding hebt of draagt?

Laat je inspireren in Pinbook