Lifestyle

Een oudere vriend: ja of nee?

Discussiëren over actuele en/of maatschappelijke kwesties? Dat kan nu op Girlscene! Elke week legt Girlscene of een lezeres een stelling voor waar iedereen respectvol op kan reageren. Dit is de plek waar je terecht kunt met jouw standpunten over zaken die op dit moment spelen. Deze keer… Een oudere vriend: ja of nee? En zo ja: vanaf welke leeftijd is het acceptabel?

Ongepastenaam opende op het forum een topic over/voor meiden met een oudere vriend. "Ik verwacht dat er hier op Girlscene ook wel meiden te vinden zijn die een oudere vriend hebben. Op zich zegt leeftijd niet veel, maar toch speelt de leeftijd vaak wel een rol in een relatie. Dus zijn er meiden met een oudere vriend, hoeveel ouder is hij dan? Heb je ooit problemen hiermee gehad, hebben je ouders/familie/vrienden ooit raar gedaan over jullie leeftijdsverschil? Merk je goed dat jullie een groot leeftijdsverschil hebben? Heb je zelf nooit problemen gehad met het leeftijdsverschil? Antwoorden waar ik heel erg benieuwd naar ben."


bron

Ikheetniethenk: "Mmm, touchy subject! Ik heb vroeger een oudere vriend gehad. Het leeftijdsverschil was toen zes jaar geloof ik, maar het was niet zo serieus. Dus mijn ouders hadden er toen wel vrede mee, of vormden er in ieder geval geen mening over, omdat het toch uit zou gaan. De jongen met wie ik nu een soort van heel rustig bezig ben is drie jaar ouder. Niet zo veel dus." 

Tsarendochter: "Ik heb altijd dat ik op oudere mannen val. Nu heb ik een relatie met een jongen van 23. Het oudste waar ik (ben nu zeventien) ooit voor gevallen ben is iemand die toen 27/28 was, maar dat heeft nooit op een relatie uit kunnen lopen, dat was dus wel een 'man'. Nu vind ik 23 jaar wel meevallen en ik heb het idee dat mijn ouders er geen probleem van zullen maken. Ze hebben onderhand wel door dat ik niet op jongens van mijn leeftijd val. Leeftijd is naar mijn mening niet belangrijk. Al zat die man van 27/28 jaar in een heel andere fase van zijn leven (hij is inmiddels getrouwd), en de jongen van 23 studeert nog."

Nyala: Mijn vriend en ik schelen achttien jaar. We zijn nu twee jaar bij elkaar en familie en vrienden hebben er nooit een probleem van gemaakt. We hebben wel een aantal keer bij een vliegmaatschappij een grappige opmerking gehoord… Zo van: 'Meneer, wilt u naast u dochter zitten?' Mijn vriend reageert dan altijd: 'Ja ik wil graag naast mijn VROUW zitten'. Die stewardessen weten dan nooit zo goed waar ze moeten kijken. Wij vinden het wel grappig." 

Mirte: "Oké, mijn vriend en ik verschillen zes jaar. Mijn ouders zijn er absoluut niet mee eens. M'n moeder haat hem (terwijl ze hem persoonlijk niet kent) en ze heeft zelf gezworen dat hij nooit een voet binnen ons huis zal zetten. Mijn vader wil er gewoon niks van weten. Terwijl hij zelf op zijn 31e met een meisje van 16 jaar had waar hij nu nog steeds een relatie mee heeft. Problemen hebben ik en mijn vriend sowieso. Helemaal in het begin van onze relatie. Hij was heel bang dat ik hem zou gaan aangeven of zo. Want toen ik hem leerde kennen was ik nog minderjarig. Zijn ouders vinden het ook niet zo fijn. Maar hij is oud genoeg om daar zelf over te beslissen." 

Ann: "Tot op zekere hoogte hoeft leeftijdsverschil niet een probleem te vormen binnen een relatie. Ik denk ook niet dat je in jaren moet kijken maar in het verschil tussen leeftijdsfases. Allebei werkend met vijftien jaar verschil is op een bepaalde manier een kleiner verschil dan middelbare school en werken met 'maar' vijf jaar verschil. Ik weet van mezelf dat ik sneller naar oudere mannen toetrek, maar ik probeer voor mezelf wel een grens te trekken. Ik heb iemand ontmoet van 41 (ik ben 22) en ja, ik heb wel gevoelens voor hem. Maar ik weet ook dat dit leeftijdsverschil wel problemen kan opleveren in een relatie. Ik wil nog verder studeren en misschien zelfs hier ver vandaan, terwijl hij echt al gesetteld is met huisje, boompje en beestje. Ik weet ook niet of ik er al aan toe zou zijn om me nu al zo te settelen. Hij weet wel half om half dat ik gevoelens voor hem heb, maar hij is het met me eens dat het beter is om het bij vriendschap te houden en niet meer dan dat."

Vanaf welke leeftijd vind jij het acceptabel om een 'oudere' vriend te hebben? Heb jij zelf een relatie met een oudere jongen (gehad)?

Pin inspirerende quotes in Pinbook