Real life

Girls issues: psychoses & geen sociaal leven

Trouble in paradise? Girlscene helpt! Heb jij een probleem en weet je niet hoe je het moet oplossen? Vertel je situatie aan Girlscene en wij geven raad. Ruzie met je beste vriendin? Kledingcrisis? Boytrouble?! Die tijd is voorbij met het advies van Girlscene. Vandaag een meisje dat psychoses heeft en graag tips wil hoe ze een sociaal leven kan opbouwen.
Hoi Girlscene,
Ik heb een probleem. Ik heb namelijk psychoses (dat is wanneer je stemmen hoort en hallucineert) en dit is al een hele tijd bezig. Mijn grootste probleem is dat mijn leven daar zo onder heeft geleden dat ik het niet meer terug kan draaien voor mijn gevoel. Ik ben van ziekenhuis naar ziekenhuis gegaan en dit voor ongeveer twee jaar lang. Maar wat ik nog het ergste vind is dat nu ik thuis ben het niet leuk is. Ik ben nu definitief thuis maar ik zie geen verschil. Mijn leven is helemaal stopgezet. Ik voel me niet goed thuis want ik heb de meeste dagen niks te doen of ik ben gewoon nutteloos bezig. Ik zie mijn leven gewoon aan mijn voorbijgaan voor mijn gevoel. Ik heb twee jaar lang een behandeling moeten volgen wat zeer intensief was en nu dit. Ik zie geen vriendinnen,  want die heb ik niet meer. Ik kan niet op een sport want het is financieel niet mogelijk voor mijn moeder. En een baantje lukt niet want een serveerster met psychose dat is echt niet handig hoor! Geloof me: dat is niet het enige dat ik heb geprobeerd ik heb in kledingwinkels gesolliciteerd en zodra ik het woord psychose laat vallen krabbelen ze terug. Girlscene help mij hoe kom ik weer aan een sociaal leven en sowieso een beter leven!

XX

bron

Lieve anoniem,

Wat moeilijk dat je de psychoses je leven hebben veranderd! We begrijpen dat je hierdoor minder makkelijk dingen doet die voor anderen heel gewoon zijn, zoals een bijbaantje hebben. Wat je misschien kunt proberen is om vrijwilligerswerk te doen. Vaak staat hier een kleine vergoeding tegenover, maar je hebt in principe minder verplichtingen dan bij een ‘echte’ baan. Hierbij kun je dingen doen die je blij maken, zoals ouderen helpen of helpen op de kinderboerderij. Op die manier ben je toch onder de mensen en wie weet maak je wel vrienden voor het leven.

We zijn geen dokters en we kunnen je niet helpen met de psychoses helaas. Maar we denken wel dat het beter gaat als jij je gelukkig voelt. Je zegt dat het niet mogelijk is om op een betaalde sport te gaan, maar eigenlijk telt dat niet. Sporten hoeft namelijk geen geld te kosten! Als je goede sportschoenen en sportkleding hebt kom je namelijk al heel ver. Bovendien maak je tijdens het sporten een stof aan waardoor je happy wordt. Ga bijvoorbeeld hardlopen of touwtjespringen. Gewoon wandelen werkt ook prima en er zijn verschillende apps waarbij je snel en effectief je lichaam traint, zoals de Nike Training Club applicatie.

Wat betreft het solliciteren raden we je aan om niet op te geven. Als je lotgenoten kent is het een goed idee om hun ervaringen te bespreken. Het is misschien moeilijker om een baantje te vinden, maar er is altijd wel ergens een plekje voor jou. Zeker in de zomermaanden hebben veel bedrijven en winkels hulpkrachten nodig. Dus probeer eens een ijssalon of een andere zaak die een drukke zomer tegemoet gaat.

Kijk trouwens ook eens op het internet (of bij jou in de omgeving) waar andere mensen zijn die hetzelfde meemaken als jij. Het is erg fijn om met anderen te praten die jou begrijpen.

Succes!

Liefs,
Girlscene

Laat je inspireren in Pinbook

Must reads 👀