Real life

Girls issues: Ik ben na een jaar nog steeds niet over mijn ex!

Trouble in paradise? Girlscene helpt! Heb jij een probleem en weet je niet hoe je het moet oplossen? Vertel je situatie aan Girlscene en wij geven raad. Ruzie met je beste vriendin? Kledingcrisis? Boytrouble?! Die tijd is voorbij met het advies van Girlscene. Vandaag een meisje dat niet weet wat ze met haar ex aanmoet.

Hoi Girlscene,

Er is iets waardoor ik niet kan slapen, denken, eten en plezier maken.

Ik ben een meisje van 17 jaar en had een jaar geleden een vriendje. Ik had het uitgemaakt, maar niet omdat ik hem niet meer leuk vond. Ik had nog super veel gevoelens voor hem. De reden waarom ik het uit had gemaakt was namelijk dat hij steeds leuk deed tegen andere meisjes.

Na een paar maandjes kreeg ik aandacht van een andere jongen, waarmee ik later een relatie kreeg. Ik vond hem niet leuk, maar juist om mijn ex jaloers te maken had ik met hem genomen. Ik weet het, het was fout wat ik deed. Ik heb er nu wel spijt van.

Dus elke dag wanneer ik in bed lag, dacht ik ook aan mijn ex in plaats van aan mijn vriendje en huilde ook om hem. Ik had sinds dat het uit was niet gepraat met mijn ex. Nadat het ook uit was met mijn tweede vriendje dook mijn eerste ex weer op in mijn leven en begonnen we weer leuk tegen elkaar te doen.

Daarna kreeg hij met een ander meisje en verwaterde ons contact met elkaar. Hij kwam nog wel steeds naar mij toe en klaagde over zijn vriendin, maar ik wist niet goed wat ik moest doen of zeggen. Toen het ook uit was met zijn relatie begonnen we opnieuw leuk te doen tegen elkaar (afgelopen dagen).

Ik weet nu niet of hij mij nog leuk vindt en of hij wel serieus is, want de ene dag doet hij leuk en de andere dag interesseer ik hem nauwelijks. Hij weet ook niet de echte reden, waardoor ik het uit had gemaakt en dat wil ik hem zo graag vertellen, maar weet niet hoe?

Groetjes een 17-jarig meisje dat hulp nodig heeft..


Bron

Hi 17-jarig meisje dat hulp nodig heeft,

Wat een vervelende situatie, exen zijn altijd lastig, maar als hij na een jaar nog steeds niet uit je hoofd is, is het wel een hele heftige situatie. Maar omdat je je al zo lang in deze situatie bevindt, is het misschien beter om NU een beslissing te maken.

Wat wij, als buitenstaanders, zouden willen adviseren.. Káp ermee! De jongen lijkt – op dit moment – absoluut nog niet klaar voor een nieuwe relatie. Natuurlijk is hij spannend en leuk en fantastisch, maar een jongen die zijn ogen van andere meisjes niet af kan houden, is geen jongen die jou gelukkig gaat maken.

Je hebt hem nooit uit je hoofd gezet, hierdoor kun je hem ook niet loslaten. Probeer hem – minstens een half jaar – volledig los te laten. Gewoon cold turkey, niet meer aan hem denken, hem uit je leven verbannen. Klinkt heel erg lastig, is het ook, zeker in het begin, maar geloof ons, het vervaagt.. Je bent nog zo jong, er zullen nog zoveel andere jongens langskomen.

Sta jezelf niet toe aan hem te denken, doe leuke dingen met vriendinnen, vergeet hem, echt. Heb je 100% je best gedaan hem te vergeten en ben je na een half jaar nog steeds niet over hem heen en zoekt hij nog steeds contact? OK. Vertel hem waar je mee zit, dat je het absoluut niet leuk vindt dat hij met andere meisjes flirt en dat dat je tegenhoudt met hem samen te zijn. We zeggen niet dat het hem zal veranderen (anders zouden we je dit wel als eerste optie aanraden), maar je kunt het allicht proberen.

Heel veel succes en onthoud, er zijn héel veel andere leuke jongens, ook al heb je nu misschien het idee dat hij THE ONE is… Als je je openstelt voor een nieuwe relatie en hier 100% voor gaat, zal je hem uiteindelijk écht vergeten.

Liefs,
Girlscene

Must reads 👀