Beauty

How to: Volume & bouncy haar in een handomdraai

Volume en body in je haar krijgen is voor veel meiden lastig. Na een uur stort het haar weer in en blijft er niets over van je geweldige kapsel. Maar Girlscene… hoe zorg je er dan wél voor dat je met volumineus haar de dag doorkomt? Er zijn verschillende producten en tools om je haar meer vorm te geven en bol te laten staan. Girlscene test het voor je uit en geeft tips! Lees maar mee.

Houd je van the bigger the better als het op haar aankomt? Met de juiste verzorging en stylingsproducten creëer je een volumineus kapsel. Verwacht niet dat je haar de hele dag op z'n plek blijft zitten, maar als je het haar goed voorbereidt houd je in ieder geval aan het einde van de dag voldoende volume over. 


1. Andrélon €4,99 / 2. Andrélon €3,99
3. L'Oréal Paris €6,09 / 4. Andrélon €4,99

Stap 1: Mousse
Zodra je de douche uitstapt en je haren frisgewassen zijn is het belangrijk om je haar voor te bereiden op flink wat volume. Pak je mousse erbij nadat je het haar in vier gelijke delen verdeelt. Voor elk deel mag je ongeveer een hoeveelheid ter grootte van een mandarijn gebruiken, afhankelijk van de lengtes van het haar. Focus je op de haarwortels en daarna op de lengten van het haar. Mousse bevat alcohol en je weet vast wel dat alcohol uitdrogend werkt. Doe dit dus niet iedere dag. 😉 Als je haar eenmaal is voorzien van een flinke hoeveelheid mousse kun je het nog even doorborstelen voordat je naar stap 2 gaat.

Skip conditioner om je haar zo luchtig mogelijk te houden. 

Stap 2: Volumespray
Volumespray is luchtiger dan mousse en daardoor is het een goed product om te gebruiken voor extra volume bij de haarwortels. Til je haar op en spuit de volumespray onder het haar tegen het hoofd aan voordat je het gaat föhnen. 


Stap 3: Föhnborstel

Gebruik vervolgens een föhnborstel om je haar voor 90% droog te maken. De Remington Big Style set (€49,99) is speciaal gemaakt om groot haar te creëren. Je begint eerst met het opzetstuk om je haar te drogen en daarna zet je de grote borstel op het apparaat om volume in het haar te krijgen. Dit gebruik je in plaats van een föhn en grote ronde borstel, dus eigenlijk is het een twee-in-één apparaat. Pak steeds kleine plukjes haar zodat je zo dicht mogelijk tegen het hoofd kan komen voor maximaal volume. 


De borstel polijst het haar zodat het minder pluizig en meer glanzend wordt. Daarnaast helpt de borstel om een subtiele slag in je lokken te krijgen. Wil je weten hoe zo'n borstel werkt? In dit filmpje doen we het voor!
 

Watch on YouTube

Als je meer tijd hebt kun je ook de rollers gebruiken die bij de Remington tang horen. 

 


1. Andrélon €4,99 / 2. Schwarzkopf €6,09
3. Andrélon €4,59 

Stap 4: Texture spray
Een product dat goed werkt voor fijn haar is texture spray of sea salt spray. L'Oréal bracht onlangs een goed product uit dat de haarwortels lift en je haar een stuk voller en rommeliger laat lijken op een mooie manier. Dit is vooral een handige spray om mee te nemen in je tas zodat je gedurende de dag een touch up kunt doen.

Stap 5: Volumepoeder
Voor haar dat echt niet bol wil blijven staan is het bijna onmogelijk om geen volumepoeder te gebruiken. Volumepoeder is wit en voelt plakkerig aan. Eenmaal op je haarwortels maakt het je haren stroef waardoor je het haar zo hoog mogelijk krijgt. Volumepoeders kosten meestal iets meer geld, maar laat je niet misleiden door het kleine formaat. Je hebt namelijk maar weinig poeder nodig om slap haar om te toveren in big hair


Stap 6: Shinespray

Haarspray verzwaart het haar wanneer je te veel gebruikt, dus er blijft nog een plekje over voor een andere product om het geheel af te maken. Na die lading mousse in je haar vinden je lokken het vast niet erg als je het verzorgt met een voedend product, zoals de Orofluido Super Shine Light Spray. Dit is een lichte spray die het haar niet verzwaart. Bovendien heb je maar een kleine hoeveelheid nodig, omdat het een olie is.

Wat zijn jouw tips om volume in je haar te krijgen?

Pin je favoriete producten in Pinbook