Beauty

Girlscene’s mascara test: Pupa, MUA, Bourjois, NYC, Rimmel & meer!

Als er één beautyproduct is waar we niet zonder kunnen dan is het mascara! Mascara transformeert je binnen een minuut van slaaphoofd naar fris en fruitig omdat het je een mooie open blik geeft. Maar de juiste mascara vinden is soms een struggle. Bij de ene mascara werkt het borsteltje niet voor jou en bij de ander zakken je wimpers binnen twee seconden. Girlscene's Renée test verschillende mascara's voor je uit zodat je geen miskoop meer doet. Lees maar mee!


Een goede mascara vinden is soms nog best lastig. Girlscene's Renée test verschillende betaalbare vs. luxe mascara's uit en vertelt je of ze de moeite waard zijn of niet. Welke mascara is het beste? 


1. Pupa VAMP! €17,50
De eerste mascara is meteen de fijnste mascara die bovendien geschikt is voor gevoelige ogen en lensdragers. Pupa VAMP! belooft een show-stopping look. Na het aanbrengen lijkt het alsof je nep wimpers draagt – op een goede manier – en wanneer je de onderwimpers aanzet krijg je optisch grotere ogen. De mascara is op te bouwen met meerdere lagen voor extra volume én na een lange dag smudged de mascara niet onder je ogen. Bonuspunten!

Pupa VAMP! is voor jou als je houdt van een dramatische look zonder dat de mascara aan het einde van de dag onder je ogen eindigt. De drogere formule houdt de krul en volume namelijk lang vast.

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥  ♥ 9/10


2. Max Factor Excess Volume Extreme Impact €19,99
Gebruik jij graag meerdere mascara's om lengte, volume en dikte te krijgen? Max Factor combineert een basecoat en een topcoat om een intensere oogopslag te creëren. Allereerst gebruik je stap 1 voor extreem volume. Het borsteltje heeft veel weg van de Max Factor False Lash Effect mascara, dus dik en een soort rubberen borstel. Zodra deze laag op je wimpers zit ga je door met stap 2 voor een intense lak finish. De substantie is dunner en gebaseerd op gel waardoor het een topcoat laag over je wimpers legt. De verpakking is erg dik waardoor het minder makkelijk is om de 'moeilijke kant' op te maken. De tweede stap is niet per se nodig, aangezien de wimpers aan de linkerkant op de laatste foto niet donkerder lijken dan de rechterkant op de foto. Een overbodige stap in onze ogen, maar dat wil niet zeggen dat het geen fijne mascara is. 

Max Factor Excess Volume Extreme Impact mascara is iets voor jou als je houdt van veel volume en dikte en als je bereid bent om iets meer geld aan een mascara uit te geven. 

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 9/10


3. Miss Sporty Pump Up Extra Lash Mascara €3,99
De nieuwste aanwinst in het schap van Miss Sporty is de Pump Up Extra Lash Mascara! Deze mascara komt in een slanke en opvallende rode verpakking. Miss Sporty belooft dat dit een mascara is zonder grenzen, wat betekent dat het lange, volle en zwarte wimpers oplevert. Ben je niet bang om uit te pakken? Dan is deze budget optie iets voor jou. Het flexibele borsteltje, waarvan de tandjes ver uit elkaar staan, zorgt dat je meteen veel mascara aanbrengt waardoor je een dramatischere look krijgt. Met Miss Sporty's Pump Up Extra Lash mascara heb je niet snel last van klontjes en het schijnt dat je de mogelijkheid hebt om de mascara op te bouwen tot vijf lagen… Dat is niet getest en dat raden we ook niet aan. 😉

Miss Sporty Pump Us Extra Lash Mascara is voor jou als je goed opschiet met plastic mascaraborstels en houdt van diepzwarte volle wimpers. 

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 9/10


4. L'Oréal Volume Million Lashes So Couture €17,49
L'Oréals nieuwe mascara in de Volume Million Lashes lijn is So Couture.  L'Oréal belooft dat de haartjes van de mascaraborstel soepel over de wimpers glijden voor een gesepareerde en volumineuze look. Door de mascaraborstel bereik je makkelijk de wimperaanzet waardoor je extra volume krijgt. Omdat de borstel taps toeloopt is het ook eenvoudig om de binnenste en buitenste wimpers te bereiken. Tot slot is de substantie van de mascara precies goed: niet te droog en niet te nat, dus dat betekent geen vlekjes en geen klontjes!

L'Oréal Volume Million Lashes So Couture mascara is voor iedereen. Het is vooral een mascara voor jou als je houdt van lange wimpers en als je bereid bent om meer geld neer te leggen voor een mascara. 

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 8/10


5. MAC Studio Sculpt Lash €19
MAC ontwikkelt een nieuwe mascara met een innovatieve borstel en de naam is Studio Sculpt Lash. Het merk belooft dat deze mascara speciaal gemaakt is om wimpers te separeren waardoor ze gekruld, vol, dik en lang worden. Op het eerste gezicht lijkt het alsof de mascara gaat klonteren, maar niets is minder waar. De borstel brengt de mascara makkelijk aan op de wimpers alsof het een kam is. Wimpers worden lang en redelijk oké gesepareerd. Goede mascara, minder goede prijs!

MAC Studio Sculpt Lash is iets voor jou als je goed overweg kunt met plastic kam mascara's en houdt van volle, lange wimpers.

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 8/10


6. Bourjois Volume 1 Seconde €15,99
Bourjois Volume 1 Seconde mascara belooft je in een seconde volumieuze wimpers te geven zonder klontjes. Het speciale borsteltje met staafjes en bolletjes zorgt er inderdaad voor dat de mascara (minder) klontert en de wimpers volume geeft. Hier en daar blijven er wel wimpers aan elkaar plakken, maar de borstel weet wel iedere wimper te pakken. 

Bourjois Volume 1 Seconde is iets voor jou als je lange(re) wimpers hebt en als je houdt van een dramatischer effect. 

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 8/10


7. NYC City Proof €3,49
De mascara's van NYC zijn nog beter geprijsd. Deze City Proof versie kost maar €3,49. In tegenstelling tot de meeste mascara's heeft deze van NYC een dunne borstel waardoor elke wimper een laagje mascara krijgt. NYC City Proof separeert de wimpers goed zoals het belooft en bovendien heb je geen last van klontjes als je deze mascara gebruikt. 

NYC City Proof mascara is iets voor jou als je rechte en/of korte wimpers hebt, omdat deze dunne mascaraborstel daar geschikt voor is. De mascara maakt de wimpers lang en separeert het op een natuurlijke manier.

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 8/10


8. Rimmel ScandalEyes Retro Glam €12,99
Rimmel brengt de laatste tijd steeds fijne producten uit en nieuwe mascara's mogen daarom niet ontbreken. De ScandalEyes Retro Glam ligt al sinds begin dit jaar in de winkels en hier kon je al meer over de collectie lezen. Girlscene's Renée wil ook graag de mascara testen om te zien of Rimmel zich aan haar beloftes houdt. Rimmel belooft namelijk weelderige en perfect gescheiden wimpers. Door de zandlopervorm van de borstel zou elke wimper afzonderlijk omhoog en naar boven worden geduwd. ScandalEyes Retro Glam mascara geeft zeker volume, maar doordat de formule vrij nat is hebben de wimpers meer tijd om weer in te zakken waardoor je een deel van het volume verliest. Daarnaast moet je meer tijd besteden om de wimpers te separeren en het geheel goed te laten drogen voordat je verder gaat met je make-up. De mascara droogt gelukkig minder snel uit door de natte substantie.

Rimmel ScandalEyes Retro Glam is iets voor jou als je graag meer volume wilt in je wimpers en houdt van een mascaraborstel niet plastic is. Je moet niet bang zijn voor een klontje hier en daar.

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 7/10


9. Sans Soucis Thermal Mascara Sensitive €15,25
Sans Soucis Thermal Mascara Sensitive is speciaal gemaakt voor meiden met gevoelige ogen en/of voor contactlensdragers! De droge mascara klontert niet waardoor je niet bang hoeft te zijn voor een borstel die klontjes veroorzaakt en de wimpers aan elkaar plakt. De Thermal Mascara Sensitive is namelijk goed in het separeren, verlengen en liften van de wimpers op een natuurlijke manier. 

Sans Soucis Thermal Mascara Sensitive is geschikt voor jou als je gevoelige ogen hebt, lenzen draagt en houdt van een natuurlijke look. De mascara bouw je op in maximaal twee lagen, maar daarna zakken je wimpers wel iets in. Je hoeft trouwens niet per se gevoelige ogen te hebben of lenzen te dragen om deze mascara aan te schaffen. 

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 7/10


10. Maybelline Colossal Go Extreme Volum' €13,99
Maybelline's nieuwste mascara is Colossal Go Extreme Volum' in een kanariegele tube. Deze mascara belooft je extreem volume zonder klonten. Het 'dubbele dosis' borsteltje zorgt dat je zoveel mogelijk mascara in een keer aanbrengt. Toch is er een klontje te bespeuren en eigenlijk is het bijna onmogelijk om dit te voorkomen doordat de borstel veel mascara oppikt uit de tube. De mascara maakt de wimpers voller en langer, maar je moet wel opletten dat de wimpers niet te veel aan elkaar plakken.

Maybelline Colossal Go Extreme Volum' is voor jou als je gevoelige ogen hebt of lenzen draagt en een speciale mascara zoekt. Maar iedereen kan deze mascara gebruiken natuurlijk! Colossal Go Extreme Volum' geeft een dramatischer effect dan de Sans Soucis mascara, ondanks dat de wimpers messy ogen. 

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 7/10


11. Golden Rose Maxim Eyes €11,95
Girlscene ontving deze Golden Rose Maxim Eyes mascara in de laatste Beautybox! Golden Rose belooft dat deze mascara je gedefinieerde en voluminueze wimpers geeft én dat je aan het einde van de dag geen zwarte vlekken onder je ogen hebt door de mascara. In werkelijkheid verlengt het de wimpers en geeft het meer volume, maar de seperatie van de wimpers is niet optimaal. Het is wel heel makkelijk om met de borstel goed bij de wimperaanzet te komen waardoor je meer volume uit je wimpers haalt. 

Golden Rose Maxim Eyes mascara is iets voor jou als je wimpers makkelijk 'in model' te krijgen zijn en als je houdt van een niet te dramatische look. 

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 7/10


12. MUA Mega Volume €4,99
MUA ligt in verschillende Kruidvat filialen en dat is goed nieuws voor meiden die gek zijn op budget buys! De Mega Volume mascara in Black/Brown kost €4,99 en dat is een fractie van de bovenstaande Bourjois prijs. MUA belooft bij elke laag dramatische en dikke wimpers te geven. Het gevolg moet mega volume zijn. Hmm… Deze mascara sepereert de wimpers nauwelijks en bovendien zakt de mascara snel in wat betekent dat er niet veel van de volume overblijft. Dit is geen mascara die voor een dramatische oogopslag zorgt en de grote mascaraborstel maakt het aanbrengen er niet gemakkelijker op.

MUA Mega Volume is iets voor jou als je spinnenpootjes niet schuwt en je op zoek bent naar een mascara die niet te opvallend is. Dit is de kleur black/brown die iets zachter is dan een diepzwarte mascara.

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 6/10

Welke mascara is jouw favoriet?

Pin je favoriete beautyproducten in Pinbook