Lifestyle

10 redenen waarom ongesteldheidperiode fijn is!

De meeste vrouwen krijgen er iedere maand weer mee te maken, de menstruatie. Je kunt er iedere maand tegenop zien, maar je kunt het ook omarmen en er het beste van proberen te maken. Je kunt er voor kiezen iedere maand een paar dagen depri te zijn, of je kunt ervoor kiezen om je ongesteldheid lekker te misbruiken. Wij kiezen voor dat laatste!

1. Wil er iemand met je afspreken en je hebt er dus écht geen zin in? Je kunt altijd de 'ongesteldheidskaart' gebruiken. Je voelt je nu zoooo blehh en je hebt buikpijn, rugpijn en je kunt dus echt niet komen. Mensen begrijpen dat. Vrouwen herkennen het, mannen denken… OMG, nee, daar hebben we dus écht geen zin in.

2. Geen zin in gym? Ook dan werkt 'ik ben ongesteld' vaak. Zeker als je een mannelijke gymleraar hebt, die hebben al snel zoiets van 'laat maar'. Waarschijnlijk mag je niet naar huis en moet je de gymles op een bankje aan de kant volgen, maar hé, je hoeft in ieder geval geen gekke turnoefeningen te doen.

3. Hé, hallo, gefeliciteerd, je bent níet zwanger! (ervan uitgaande dat je dat ook niet wil, natuurlijk). Ben je niet aan de pil? Dan is ongesteldheid ook een teken van vruchtbaarheid. Gefeliciteerd, als je kinderen wil krijgen, dan is de kans groot dat dat mogelijk is.  

4. Tijdens je ongesteldheid ben je waarschijnlijk een stuk emotioneler dan tijdens de rest van de maand. Huilen is helemaal niet erg, huilen lost op. Plan een avondje voor jezelf in met een lekkere zielige film, regel thee en chocola en laat je tranen de vrije loop. Wedden dat je er de rest van de maand weer even tegenaan kan wat betreft huiluitbarstingen. 

5. Ben je niet zo productief, gaat het allemaal niet zo snel als normaal? Je hebt een excuus. Gun jezelf wat rust.  Heb je zin om 15.00u even in bed te gaan liggen? Who cares. It's your day. Go on. Voel je niet schuldig, want op het moment dat je je schuldig voelt rust je nog niet lekker uit en heb je nog niks aan je momentje voor jezelf.

6. Je hebt 48 uur om te eten wat je wil… Hallo, je bent ongesteld, het mag. Je hoeft ook de weegschaal niet op (dat hoef je sowieso al niet), maar voor en tijdens je ongesteldheid weeg je waarschijnlijk iets meer doordat je vocht vasthoudt. Het maakt dus helemaal niet uit als je een paar kilootjes zwaarder bent, als je menstruatie klaar is, gaat het er vanzelf weer af (ha ha ha, maken wij onszelf wijs).

7. Het is een prima excuus om de hele dag in joggingbroek, legging of een ander comfortabel kledingstuk te lopen. Je gaat tijdens je ongesteldheid toch niet met een spijkerbroek lopen? Je gaat jezelf toch niet pijnigen? Je hebt al genoeg te lijden.

8. Tijdens je menstruatie verlies je bloed en als je bloed verliest gaat de hoeveelheid ijzer in je lichaam naar beneden. Super goed excuus dus om extra veel ijzer te eten. IJzer zit onder andere in vlees, noten, groenten en graanproducten. Onze tip? Maak zelf een hamburger en eet deze op een volkorenbroodje. Win-win!

9. Zit je iets dwars, wil je iemand al een tijdje de waarheid vertellen? The time is now!!!! Erna kun je altijd zeggen "Ja… sorry, ik ben ongesteld, I've got rage issues, ik bedoelde het niet zo", je hebt het dan in ieder geval wel kunnen zeggen!

10. En dan de laatste reden… wij zijn blij dat we ongesteld zijn omdat we er blij mee zijn vrouw te mogen zijn. Want vrouw zijn is super fabulous & amazing, niet dan? Je hebt een puistje? Smeer er een laagje camouflage overheen en je ziet er niks meer van, doet een jongen hetzelfde? Dan wordt daar toch wat raar naar gekeken. En dat is slechts één van de 100.000 redenen waarom we blij zijn dat we vrouw zijn.

Vind jij je ongesteldheid een verschrikking? Of kun je er de lol wel van in zien? Wat zijn jouw favoriete bezigheden tijdens je ongesteldheid? Laat jij je lekker gaan, of gedraag jij je net als anders?