Travel

Deze 10 wereldreizigers moet je volgen op Instagram

Duurt het nog even voor je weer vakantie hebt? No worries. Via Instagram reis je de hele wereld over, mits je de juiste mensen volgt. Als reisblogger volg ik – Milou – er tientallen, ik deel met jou mijn top tien. Waarschuwing: berg je portemonnee op want hierna wil je een reisje boeken!


@Seattletravels
Als ik ballen had, dan was ik Seattle. De chick met de gave naam huppelt getatoeëerd en met een gigantisch fototalent van de ene gave locatie naar de andere en dat legt ze vast op haar account.

Locaties: Oregon, Canada, Jamaica, Thailand, Costa Rica


@Parisinfourmonths
De Zweedse fotograaf Carin verhuisde naar Parijs met als doel haar fotografie te verbeteren en Frans te leren. Het resultaat? Een jaloersmakend Instagramkanaal vol roze, bloemen, macarons en Parijse tafereeltjes.

Locaties: Parijs (obviously), New York, Rome


@Pause the Moment
Het sportieve stel Ryan en Liz gelooft in alles uit het leven halen. En daar is hun Instagramkanaal een bewijs van. Ze reizen al vier jaar de wereld rond, en hangen daarbij regelmatig bungeejumpend of paraglidend in de lucht.

Locaties: Mexico, Bratislava, Budapest, de VS, Lubljana, Kroatië


@Kirsten Alana

Kirsten is fotograaf van beroep, en hoewel ze ooit begon met het fotograferen van bruiloften, reist ze nu op opdracht de wereld rond met haar camera. Als ze niet op pad is voor bijvoorbeeld CNN, woont ze in New York.

Locaties: Vermont, NYC, Australië, San Marino, Turkije, Italië


@Trey Ratcliff
Een fotograaf die blind is in één oog. Dat hoor je al niet vaak. Maar als dan ook nog hoort dat zijn website met foto’s één miljoen bezoekers per week (!) krijgt, dan weet je: Trey is bijzonder. Zijn foto’s zijn niets minder dan kunstwerken.

Locaties: Tokyo, Marokko, Nieuw Zeeland, Arizona, Indonesië


@The Blonde Gypsy
Oorspronkelijk komt ze uit Californië, ze studeerde in Zweden, maar reist de hele wereld over. Vaak alleen, en meestal zonder rugzak en budget. Maar om je uit de droom te helpen: Nee, ze is niet van zichzelf zo blond.

Locaties: Las Vegas, Mexico, Canada, Georgië, Oekraïne, Armenië, Turkije


@Just Travelous
Iemand die zichzelf omschrijft als Sushi Junkie kan alleen maar geweldig zijn, me dunkt. En met één blik op Yvonne’s Instagramkanaal wil je meteen weg. De vergezichten en weidse landschapfoto’s doen je verlangen naar een volgende roadtrip.

Locaties: Namibië, Tirol, Bangkok, Bali, Detroit, Berlijn


@The Blonde Abroad
Dat Kiersten trots is op haar uiterlijk mag blijken uit het aantal bikinifoto’s dat ze van zichzelf plaatst. Maar ze komt dan ook wel op heel wat leuke plekjes. Kiersten geniet van het leven en alles (mode, eten, feesten) dat daarbij komt kijken.

Locaties: Londen, Coachella, Mexico, Utah, Australië, Jordanië, Burning Man, Californië


@A Lady in London
Deze Californische woont in Londen, maar ze is de laatse jaren zelden thuis te vinden, gezien het feit dat ze al 95 landen (!) bezocht heeft. En daar dient dan vooral lekker gegeten te worden. Van rooftop dinners in Marokko tot cheesecake in Londen, Julie vangt het allemaal in foto’s.

Locaties: Marokko, Californië, Zwitserland, Londen, Zuid-Afrika, Mozambique, Botswana

@Explorista
Yep, that’s me. Elke maand ontvlucht ik Nederland om het buitenland te ontdekken. Ik laat je zien dat je ook met weinig geld kunt reizen, want ik doe het! Op Instagram deel ik mijn mooiste reisfoto’s.

Locaties: Malta, Parijs, Kopenhagen, Barcelona, Portugal, Marokko

Welke travellers volg jij op Instagram?

Explorista is een Nederlandse reisblog over leuker & goedkoper reizen. In 2013 besloot Milou zich niet langer druk te maken over haar kleine inkomen, alle angsten te vergeten en haar droom na te jagen om zoveel mogelijk te reizen. Op haar blog schrijft ze uit eigen ervaring over reizen met weinig geld, de mooiste bezienswaardigheden, gratis ervaringen en de leukste hotspots. Ze hoopt mensen met weinig geld te laten zien dat reizen wel degelijk mogelijk is. En hartstikke leuk.

Laat je inspireren in Pinbook